Son Dakika: Dünya rekoru kıran Karsten Warholm çılgına döndü! Yasmani Copello Escobar en iyi derecesini yaptı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 11. gününde tarihin en iyi 400 metre yarışlarından birine tanık olduk. Milli atlet Yasmani Copello kendine ait Türkiye rekorunu tekrarlarken Norveçli Karsten Warholm dünya rekoru kırdı. Norveçli sporcunun rekorun kırıldığı an gösterdiği reaksiyonlar ise görülmeye değerdi...

03 Ağustos 2021 Salı 12:35
417 Okunma
Son Dakika: Dünya rekoru kıran Karsten Warholm çılgına döndü! Yasmani Copello Escobar en iyi derecesini yaptı

Spor Arena / AA -  2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 11. gününde milli atlet Yasmani Copello Escobar, erkekler 400 metre engellide 6. oldu.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da devam eden 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda atletizmde erkekler 400 metre engelli final yarışı yapıldı.

Yasmani Copello, yarışı 47.81'lik derecesiyle 6. sırada tamamladı. Milli atlet, bu derecesiyle kendine ait Türkiye rekorunu tekrarladı.

Son Dakika: Dünya rekoru kıran Karsten Warholm çılgına döndü Yasmani Copello Escobar en iyi derecesini yaptı

REKORU KIRAN WARHOLM'UN ÇOK KONUŞULAN GÖRÜNTÜLERİ



Kategorinin en iyi atletlerinin yer aldığı yarışı, dünya 1 numarası Norveçli Karsten Warholm 45.94'lük derecesiyle kendisine ait dünya rekorunu (46.70) kırarak kazandı.

400 metre Son Dakika: Dünya rekoru kıran Karsten Warholm çılgına döndü Yasmani Copello Escobar en iyi derecesini yaptıengelli finalinde 45.94'lük derecesiyle dünya rekoru kıran Karsten Warholm'ün tepkileri sosyal medyada çok konuşuldu. Kendinden geçen Norveçli sporcu, formasını da yırttı.

Dünya 2 numarası ABD'li Rai Benjamin, 46.17'lik derecesiyle Kuzey Amerika rekoru kırarak gümüş madalya aldı. Dünya 3 numarası Brezilyalı Alison dos Santos ise 46.72'lik derecesiyle Güney Amerika rekorunu kırarak bronz madalyaya ulaştı.

Yasmani Copello Escobar'ın final yarışını, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da izledi.

FATİH ÇİNTİMAR: YASMANI, TARİHE GEÇEN BİR YARIŞTA 6. OLDU

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Türk atletlerin başarılı performans sergilediğini söyledi.

Çintimar, Tokyo Olimpiyat Stadı'nda bugün yapılan yarışların ardından AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Milli atlet Yasmani Copello Escobar'ın erkekler 400 metre engellide 6.'lığıyla ilgili görüşlerini aktaran Çintimar, milli sporcunun dünya tarihine geçecek sonuçların alındığı bir yarışta başarılı olduğunu dile getirdi.

Yasmani Copello Escobar'ın 4 dünya rekoru koşan sporcunun da yer aldığı bir yarışta rekabete girdiğine dikkati çeken Çintimar, "Üçüncünün bile dünya rekoru kırdığı bir yarış dünya tarihinde oldu mu bilmiyorum. 45.49'luk derece inanılmaz. Yasmani'nin böyle bir seri içinde favori olarak yarışabilmesi hem bizim için hem Türk atletizm için inanılmaz. Yasmani'yi gözlerinden öpüyorum, onu tebrik ediyorum. Yasmani aynı dereceyle Rio'da üçüncü olmuştu. Bu dereceyle şimdi altıncı oldu. İnanılmaz dereceler koşuldu." diye konuştu.

Türk atletlerin Tokyo 2020'de başarılı performans sergilediğini kaydeden Çintimar, şunları söyledi:

"Olimpiyat tarihimizde final, elemeli, seçmeli olarak en fazla koştuğumuz ve en başarılı olduğumuz oyunlar oldu. Şu anki haliyle bile en başarılı olimpiyatımız; Necati, Eda finalde, Eşref beşinci oyunlarda final yarışacak. Genç sporcumuz, yüz akımız Ersu şaşma final yarışacak. Ramil yarı finalde yarışacak. Yasemin Can 10 bin metrede final yarışacak. Bir iki sporcumuz dışındaki atletlerimizin tamamı final yarıştı. Bu Türk atletizmi için inanılmaz bir yol haritası. Bize başından beri destek olan başta Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na ve tüm spor teşkilatına teşekkür ediyorum. Durmak yok, yola devam."

Son Dakika: Dünya rekoru kıran Karsten Warholm çılgına döndü Yasmani Copello Escobar en iyi derecesini yaptı

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24