Şampiyon Galatasaray

Galatasaray Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Medipol Başakşehir'i 2 - 1 mağlup ederek ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

20 Mayıs 2019 Pazartesi 09:39
825 Okunma
Şampiyon Galatasaray

Galatasaray Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Medipol Başakşehir'i ağırladı. Henry Onyekuru ve Sofiane Feghouli'nin golleriyle 2 - 1 kazanan Galatasaray şampiyonluk sayısını 22'ye yükseltti. 

Galatasaray, Medipol Başakşehir karşısında ilk yarıyı Riad Bajic'in golüyle 1 - 0 geride kapattı. İkinci yarıda bulduğu gollerle maçı kazanan sarı kırmızılılar 2018 - 2019 Lefter Küçükandonyadis sezonunda şampiyonluk ipini bitime 1 hafta kalan göğüsledi. 

Galatasaray elde ettiği şampiyonluk ile ettiği gelirler toplamı 400 milyon lirayı aşıyor.

Galatasaray Gelir Kalemleri

Süper Lig'de mücadele ettiği için 38,5 milyon lira ''ayak bastı'' parası alan Galatasaray, Medipol Başakşehir maçını kazandığı takdirde toplamda 68,6 milyon lirayı bulan performans priminin de sahibi olacak.

Sarı-kırmızılı takım, mutlu sona ulaşması durumunda, şampiyonluk primi olarak 36,2 milyon, şampiyonluk sayısı dolayısıyla da 69,3 milyon lira gelir elde edecek.

Lig yarışında ipi önde göğüslemesi durumunda UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkını kazanacak sarı-kırmızılı takım, katılım ve yayın gelirleriyle birlikte UEFA'dan yaklaşık 30 milyon avro gibi bir geliri de kasasına koyacak.

Elde edilen başarının, lisanslı ürün satışı ve kombine kartlara yansıması göz önüne alındığında, Galatasaray'ın bu sezon kasasına koyacağı gelir 450 milyon lirayı bulacak.

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24