Filenin Sultanları Hırvatistan’ı Yendi.

Filenin Sultanları, FIVB Kadınlar Dünya Şampiyonası B Grubu'ndaki dördüncü maçında Hırvatistan'ı 3-0 mağlup ederek ikinci turu garantiledi.

30 Eylül 2022 Cuma 10:07
1535 Okunma
Filenin Sultanları Hırvatistan’ı Yendi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı ile Hırvatistan, FIVB Dünya Şampiyonası B Grubu dördüncü maçında karşı karşıya geldi. Polonya’nın Gdansk şehrindeki Ergo Arena’da oynanan mücadelede Hırvatlar karşısında rahat bir oyun ortaya koyan ay yıldızlılar rakibine set vermeden maçı 3-0 kazandı. Grupta puanını 9’a çıkaran Filenin Sultanları ikinci etaba yükselmeyi garantiledi.

Son Dakika: Filenin Sultanları, rakip Dominik Cumhuriyeti'ni 3-2 mağlup  etti! Maçın yıldızı Ebrar oldu - Voleybol Spor Haberleri

Millilerimiz gruptaki üçüncü maçında Dominik Cumhuriyeti’ni 3-2 mağlup etmişti. Hırvatistan ise Tayland’a 3-0 kaybetmişti. Ay yıldızlılar bir sonraki maçını Polonya ile oynayacak. Maç yarın (1 EKim) 21.00'de oynanacak. 

Üçüncü set sonucu:

Türkiye: 25

Hırvatistan: 12

İkinci set sonucu:

Türkiye: 25

Hırvatistan: 12

İlk set sonucu:

Türkiye: 25

Hırvatistan: 14

B GRUBU PUAN DURUMU

1- Polonya 9
3- Türkiye 9
2 – Dominik 7
4- Tayland 5
5- Hırvatistan 0
6- Güney Kore 0

Grup karşılaşmalarının ardından gruplarını ilk dört sırada tamamlayan takımlar ikinci etaba yükselecek. (A ve D'ler, B ve C'ler eşleşecek)

İkinci etap karşılaşmaları, 8'erli 2 grup halinde 16 takımın katılımıyla (E-F Grubu); 4-9 Ekim 2022 tarihleri arasında oynanacak. E Grubu'ndaki takımlar karşılaşmalarını Hollanda'nın Rotterdam şehrinde, F Grubu'ndaki takımlar ise Polonya'nın Lodz şehrinde oynayacak. Takımlar, ilk etapta karşılaştıkları takımlarla bir daha karşılaşmayacak.

İkinci etap karşılaşmalarının ardından gruplarını ilk dört sırada tamamlayan takımlar çeyrek finale yükselecek.

Üçüncü Etap (Çeyrek Final)

Çeyrek final karşılaşmaları, 8 takımın katılımıyla 11 Ekim 2022 tarihinde oynanacak. (E1-E4, E2-E3 / F1-F4, F2-F3)

Çeyrek final ve yarı final aşamasında müsabakalar, Apeldoorn ve Gliwice şehirlerinde oynanacak. E Grubu'ndaki eşleşmeler Hollanda'nın Apeldoorn kentinde, F Grubu'ndaki eşleşmeler ise Polonya'nın Gliwice kentinde oynanacak.

Çeyrek final karşılaşmalarının ardından galip gelen takımlar yarı finale yükselecek. 2022 FIVB Dünya Şampiyonası'nda yarı final mücadeleleri ise 13 Ekim'de oynanacak.

Organizasyon, 15 Ekim'de Hollanda'nın Arnheim kentinde oynanacak üçüncülük ve final karşılaşmalarıyla sona erecek.

Sözcü

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24