Beşiktaş, Neftçi deplasmanında 3 golle kazandı

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu ilk maçında Beşiktaş, deplasmanda Azerbaycan'ın Neftçi takımını 3-1 yendi.

11 Ağustos 2023 Cuma 10:12
11451 Okunma
Beşiktaş, Neftçi deplasmanında 3 golle kazandı

İlk Yarı

14. dakikada Beşiktaş öne geçti. Salih Uçan'ın ceza yayı üzerindeki pasında şık bir dönüşle topu önüne alarak kaleciyle karşı karşıya kalan Aboubakar, meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 0-1.

23. dakikada siyah-beyazlılar skoru 2-0 yaptı. Salih Uçan'ın ceza sahası içindeki pasıyla sağ taraftan çizgiye inen Gedson Fernandes'in yerden sert ortasında, Muleka altıpas içinde topu filelerle buluşturdu: 0-2.

30. dakikada Salih Uçan'ın ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Muleka'nın vuruşunda, kalecinin teması sonrası top kornere çıktı.

40. dakikada Saief'in ceza sahası dışı sol çaprazdan şutunda, top kaleci Mert Günok'ta kaldı.

İkinci Yarı

52. dakikada sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda Matias'ın kafayla kaleye gönderdiği topu uzak direkte Rosier kafayla uzaklaştırdı.

60. dakikada gelişen Beşiktaş atağında kaleci ceza sahası dışında topa müdahale etse de meşin yuvarlak Muleka'nın önünde kaldı. Beşiktaşlı oyuncunun boş kaleye aşırtma gönderdiği şutunda top üstten dışarı gitti.

62. dakikada Beşiktaş skoru 3-0 yaptı. Neftçi savunmadan paslaşarak çıkmaya çalışırken Koffi'nin ceza sahası içindeki hatalı pasında topu önünde bulan Salih Uçan, altıpas üstünde düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-3.

79. dakikada Neftçi'nin golü geldi. Amartey'le ceza sahası içinde sağ aut çizgisinde girdiği mücadeleyi kazanan Ozobic topu direkt içeri çevirdi. Lebon gelişine düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-3.

87. dakikada ceza yayı önünden kullanılan serbest vuruşta Makhmudov'un barajı geçen şutunda, top direkten oyun alanına geri döndü.

88. dakikada Shinyashiki soldan çizgiye inerek topu içeri çevirdi, Lebon'un şutunu Onur Bulut çizgiden çıkardı.

Beşiktaş, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

"Keyifli maç olduğunu düşünüyorum"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turunda Azerbaycan ekibi Neftçi'yi 3-1 yendikleri maçla ilgili, "Neftçi'nin şanssızlığı, bizim de bu maçta iddiamız olması itibarıyla rakibimiz olması." dedi.

Güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, statta güzel bir ambiyans olduğunu belirterek, "İyi bir taraftar vardı. İki taraf da siyah-beyazlı renklerle stadı doldurdu. Keyifli maç olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Şenol Güneş, Neftçi, Sabah ve Karabağ gibi Azerbaycan takımlarının iyi takımlar olduğunu belirterek, "Neftçi'nin şanssızlığı, bizim de bu maçta iddiamız olması itibarıyla rakibimiz olması. Sabah ve Karabağ kazandı. Onları tebrik ediyorum, başarılar diliyorum." diye konuştu.

Malatya'da yaşanan depreme de değinen Güneş, "İnşallah ölümlü bir olay yoktur. Maalesef ülkemiz deprem bölgesi. Hepimize geçmiş olsun. Deprem doğal bir felaket. Yine de hazırlıklı olacağız." ifadelerini kullandı.

Mutu: "İlk yarıda Beşiktaş bizden daha iyiydi"

Neftçi Teknik Direktörü Adrian Mutu da zor bir rakiple karşı karşıya geldiklerini ve sonuna kadar mücadele ettiklerini söyledi.

Mutu, "İlk yarıda Beşiktaş bizden daha iyiydi. Fakat ikinci yarıda biz daha iyiydik. Çok sayıda gol pozisyonu yakaladık. Şansımız olsaydı ikinci golü de atmış olurduk. Üçüncü golü sanki Beşiktaş'a hediye ettik. Oyuncumuzun hatası nedeniyle gol yedik." açıklamasında bulundu.

Beşiktaş'la İstanbul'da yapacakları karşılaşmayı da önemsediklerini vurgulayan Mutu, "İstanbul'a kazanmak için gideceğiz." dedi.

AA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24