Amsterdam'da şaka gibi detay! Meğer Hollanda maçında...

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda Hollanda'ya 6-1 mağlup olan A Milli Futbol Takımımız, Amsterdam'da kabus gibi bir gece geçirdi. Mücadele sonrası ortaya çıkan detaylar geceye damga vurdu.

08 Eylül 2021 Çarşamba 09:47
435 Okunma
Amsterdam'da şaka gibi detay! Meğer Hollanda maçında...

Spor Arena Detay - A Milli Futbol Takımımız, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'ndaki 6. maçında deplasmanda Hollanda'ya 6-1 mağlup oldu ve grubunda üçüncü sıraya geriledi.

Lider gittiği Hollanda'da 6-1 gibi farklı bir yenilgiyle sahadan ayrılan Milliler, 1987 yılından bu yana ilk kez bir maçta 6 gol birden yemiş oldu. OPTA verilerine göre; A Milli Takım, Ekim 1987'deki İngiltere maçından (0-8) bu yana ilk kez kalesinde 6 gol görmüştü.

Milli takımımız ayrıca, Ekim 1990'daki İrlanda Cumhuriyeti maçından (0-5) bu yana ilk kez 5 farklı mağlubiyet alırken Şenol Güneş yönetiminde A Milli Takım'a bir maçta beş gol atan ilk takım da Hollanda olarak tarihe geçti.

Son Dakika: Amsterdamda şaka gibi detay Meğer Hollanda maçında...

HOLLANDA'YA KARŞI EN FARKLI YENİLGİ

Ay-yıldızlı ekip, Hollanda'ya iki maç sonra mağlup oldu. Milli takım, rakibiyle Türkiye'de oynadığı son iki maçı kazanmıştı. 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan maçı ay-yıldızlı ekip, 3-0 galip tamamladı. Türkiye, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu ilk karşılaşmasında da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Hollanda'yı 4-2 yendi.

Milli takım ayrıca, Hollanda karşısında tarihindeki en farklı yenilgisini 6-1'lik sonuçla aldı. Ay-yıldızı ekip, rakibiyle daha önce oynadığı maçlarda en fazla iki farklı yenilgilerle sahadan ayrılmıştı.

MAÇ BOYUNCA KORNERİMİZ YOK

Johan Cruijff Arena'da oynanan maçın 1. dakikasından itibaren skor olarak geriye düşen Milli Takımımız, ilk 38 dakikada kalesinde 3 gol birden gördü ancak bir türlü oyunun temposunu istediği şekilde belirleyemedi.

Mücadelenin neredeyse tamamını geride geçiren Şenol Güneş'in öğrencilerinin, Hollanda karşısında mutlak gole ihtiyacı olduğu müsabakada korner kazanamaması dikkatlerden kaçmadı.

6 AYDA NELER DEĞİŞTİ?

Mart ayında başlayan 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ne fırtına gibi bir giriş yapan Milli Takımımız, G Grubu ilk maçında Hollanda'yı dominant bir oyunla 4-2 mağlup etmeyi başarmıştı.

24 Mart tarihinde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda henüz 46. dakikada Hollanda karşısında 3-0 öne geçen ay yıldız ekibimiz, aradan geçen 6 ayda ivme kaybetti ve 7 Eylül'de aynı Hollanda karşısında 38. dakikada 3-0 geriye düştü.

Son Dakika: Amsterdamda şaka gibi detay Meğer Hollanda maçında...

DEPAY HAT-TRICK YAPTI

Hollanda Milli Takımı forması giyen Memphis Depay, Luis Oliveira'dan (Nisan 1997) bu yana Türkiye'ye karşı bir resmi maçta hat-trick yapan ilk oyuncu oldu.

FARKLI KAYBETTİĞİMİZ SON MAÇLAR

Türkiye, 17 Ekim 1990'da İrlanda Cumhuriyeti ile deplasmanda oynadığı Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu mücadelesini 5-0 kaybetmişti.

1991 - İzlanda (1-5) Hazırlık
1990 - İrlanda (0-5) Avrupa Şampiyonası Elemeleri

Son Dakika: Amsterdamda şaka gibi detay Meğer Hollanda maçında...

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24