Türkiye’de de Popüler Hale Gelen Penis Protez Ameliyatı Nedir?

Penis protezleri, erektil disfonksiyonu olan erkeklerin ereksiyon elde etmelerine yardımcı olmak için penisin içine implante edilen cihazlardır. Diğer yöntemlerle ereksiyon sağlayamayan erkekler için önerilen bir tedavi yöntemidir. Hasta diğer tüm tedavileri denemiş ancak yine de cinsel birleşme için yeterli ereksiyona kavuşamamışsa, penis protezi mutlaka düşünülmelidir. Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu tarafından yapılan bu ameliyatlar özellikle son dönemlerde fazlasıyla popüler hale gelmiştir.

25 Nisan 2022 Pazartesi 15:12
1132 Okunma
Türkiye’de de Popüler Hale Gelen Penis Protez Ameliyatı Nedir?

Penis protez çeşitleri nelerdir?

İki tip penis protezi vardır. Bunlar şişirilebilir ve bükülebilir olanlardır. En yaygın penis protezi türü, ereksiyon sağlamak için şişirilebilen ve cinsel ilişkiden sonra söndürülebilen şişirilebilir bir protezdir. Karın duvarının altına sıvı dolu bir su deposu yerleştirilir, testis torbası içine de bir pompa yerleştirilir, peniste bir tahliye valfi ve iki adet şişirilebilir silindir bulunur. Üç parçalı implanta kıyasla, iki parçalı şişirilebilir protez, bir rezervuar gerektirmez, ancak daha az sert bir ereksiyon sağlar. Bükülebilir protezler daha az parça içerir ve daha kolay bir ameliyat gerektirir. Öte yandan penis her zaman biraz sert halde olacaktır.

Penis protez implantasyonu

Penis protezi takılması sırasında idrar toplamak için mesaneye bir kateter yerleştirilir. Cerrah daha sonra alt karın bölgesinde veya penis başının altında bir kesi oluşturacaktır. Cerrah uygun implant boyutunu seçer ve implant silindirlerini penise yerleştirir. Tüm implantlar vücudunuza uyacak şekilde yapılır. İki parçalı şişirilmiş protez takılıyorsa, testis torbasına bir pompa ve vana konur. Üç parçalı şişirilmiş protez için karın duvarı içerisine ekstra bir rezervuar (su deposu) yerleştirilecektir. Cihaz implante edildikten sonra cerrah kesileri diker. Bir penis protezinin implantasyonu normalde 45 dakika ila bir saat sürer. Türkiye’de artık kaliteli bir şekilde Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu önderliğinde yapılan bu ameliyatlar fazlasıyla popüler bir hale gelmiştir.

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.