Türk bilim insanları ağız gargarasıyla koronavirüs testi geliştirdi!

Türk bilim insanları, ağızda çalkalanan suyla da virüsü tespit edebilen bir yöntem geliştirdi. Bu yöntemle özellikle çocukların ve PCR testinden çekinen yetişkinlerin daha kolay numune verebilmesi kolaylaşacak.

21 Ekim 2021 Perşembe 11:28
790 Okunma
Türk bilim insanları ağız gargarasıyla koronavirüs testi geliştirdi!

Türk bilim insanları, ağızda çalkalanarak koronavirüsü tespit edebilen bir test yöntemi geliştirildi.

Bahsedilen yeni test yönteminde yalnızca örnek alma metodu değişecek ve hatta gargara sıvısı yoğunlaştırıldığında normal PCR testinde burundan alınan numuneden daha kesin bir numune alınabileceği iddia ediliyor.

Sağlık Bakanlığı'ndan onay aldı, yurtdışında patent başvuruları yapıldı!

Bu test yöntemi Sağlık Bakanlığı'ndan da onay aldı. Uygulama İstanbul'da 2 hastanede kullanılmaya başlandı.

Covid: Watchdog to immediately investigate Covid PCR test cost - BBC News

Salgından önce Tüberküloz için kullanılan bu yöntemin gelecekte başka hastalıkların tespiti için de kullanılması hedefleniliyor. 

Peki bu yöntem nasıl uygulanılıyor?

İçme suyu ile gargara yaptıktan sonra ağızda 10 saniye kadar çalkalanılıyor ve örnek tüpünün içine konuluyor. Tüpteki suyun içerisine bir madde karıştırılıyor ve 5 dakika bekletiliyor, 5 dakikanın ardından tüpün içindeki içme suyu jele dönüşüyor ve bu jelden numune alınarak PCR laboratuvarlarında  numune sahibinin pozitif olup olmadığı inceleniyor.

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24