Sağlık Girişimcisi Oğuzhan Aydın - Röportaj

Sağlık girişimcisi Oğuzhan Aydın ile kurucusu olduğu yapay zeka ile omurga terapisi gerçekleştirdiği Sbrain Omurga Merkezi üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

07 Temmuz 2021 Çarşamba 14:54
2323 Okunma
Sağlık Girişimcisi Oğuzhan Aydın - Röportaj

Sağlık Girişimcisi Oğuzhan Aydın ile kurucusu olduğu yapay zeka ile omurga terapisi gerçekleştirdiği Sbrain Omurga Merkezi üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Oğuzhan Bey öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Oğuzhan Aydın. Samsun doğumluyum. Ünye Sağlık Meslek Lisesi Radyololi Bölümü ve Marmara Üniversitesi Tıbbi Görüntüleme mezunuyum. Gelişen dünyadaki Tıp teknolojisini uzun süredir yakından takip ediyorum. Kendimi sağlık girişimcisi olarak görüyor ve adlandırıyorum. Hedefim, Dünyada ki en yeni sağlık teknolojilerini insanlarla buluşturmak.

Sbrain Omurga Terapi Merkezini anlatır mısınız? Ve isim olarak Sbrain'e nasıl karar verdiniz?

Almanya’da tanıştığım ve eğitimini aldığım StimaWell cihazına hayran kalmıştım. Dünyada ilk defa yapay zeka teknolojisiyle terapi yapılıyor oluşu beni çok etkilemişti. Sonrasında bir omurga terapi merkezi açmaya karar verdim. Sbrain kliniğimizin adı İngilizce omurga anlamına gelen Spine kelimesinin ilk harfi ve yine İngilizce akıl-beyin kelimeleri anlamına gelen brain kelimesinin birleşmesinden oluştu böylece alt yapımızı hazırlayıp kliniğimizi haziran ayında hizmete açtık.

Bahsettiğiniz yapay zeka ile omurga terapisi bizlerde merak uyandırdı, kısaca bahsedebilir misiniz?

Tabii ki, cihazımız fizyoterapide kullanılan 4 ana ajanı (Tedavi Çeşidi) aynı anda, yapay zeka ile en doğru şekilde hastalar üzerinde kullanılan bir cihazdır. Bahsettiğimiz 4 ana ajanı açmak gerekirse;

  • EMS (Elektriksel Kas Stimilasyonu)
  • TENS (Elektriksel Sinir Stimilasyonu)
  • ISI (Sıcak terapisi)
  • Dinamik Derin Doku Masajı

Terapiyi hangi durumlarda uyguluyorsunuz?

  • Sırt, omuz, boyun bel bölgesindeki kas iskelet ağrısında,
  • Kanal daralması ve siyatik ağrısında,
  • Migren ve baş ağrılarında,
  • Skolyoz kaynaklık ağrılarda,
  • bel ve boyun fıtığı ağrılarında ve kas spazmları,

gibi durumlarda terapi uyguluyoruz. Bunların haricinde kliniğimizde mevcut cihazımızla beraber medical terapi masajları yapıyoruz. Bu masajlar herhangi bir sağlık şikayeti olmadığı zamanlarda; omurga sağlığını korumak, stres seviyesini azaltmak ve vücudu canlandırmak için kullandığımız bir medical terapi şeklidir.

Bu işi yaparken hissettiklerinizi öğrenebilir miyiz?

Her şeyden önce bir sağlık çalışanı olduğum için, yaşadığım manevi tatmini anlatmak mümkün değil. Bunun yanı sıra dünyadaki en yeni sağlık teknolojisini ülkemizdeki insanlara ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Terapi öncesi şikayetler ve bu şikayetlerin yol açtığı mutsuzlukla gelen hastalarımı kapıdan gülüşerek uğurlayabiliyor olmak ve şikayetlerini tedavi edebilmiş olmak bu süreçte yaşadığım tüm yorgunluğumu ortadan kaldırıyor. Bu konuyu ne kadar cümlelere dökmeye çalışsam da beni en iyi sağlık personeli olan okurlarımız çok daha iyi anlayacaktır.

Gelecek planlarınız nelerdir, öğrenebilir miyiz?

Şimdilik sadece İstanbul’da hizmet veriyoruz. Hedefim Türkiye’nin her bir noktasında insanların bu kusursuz sağlık teknolojisiyle buluşmasını sağlamak. Bu hedefe ulaşabilmek için Franchising görüşmelerine ve talepleri toplamaya başladım. Umarım en kısa sürede ülkenin her bir noktasında kliniğimizi ihtiyacı olan olan hastalarımızla buluşturabiliriz.

Sbrain Omurga Terapi Merkezi

Adres: Gürsel Mahallesi Premier Kampüs Ofis İmrahor Caddesş No:29 A Blok 3. Kat. No 124 Kağıthane / İstanbul

Telefon: 0542 160 64 89

Instagram: sbrain.tr

Web Site: sbrain.com.tr

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 08.07.2021 14:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.