Hindistan cevizi suyu içmeniz için 4 neden

Hindistan cevizinde %94 miktarında su olduğu ve yağ miktarının çok az olduğu bilinmektedir. Bu içeceği doğru miktarda tüketerek sağlıklı kalabilirsiniz. İşte hindistan cevizi suyu içmeniz için 4 neden...

08 Ağustos 2019 Perşembe 18:49
639 Okunma
Hindistan cevizi suyu içmeniz için 4 neden

Hindistan cevizi, antioksidan, bakterisit, anti-parazitik, karaciğeri koruyan, glikozu düşüren ve immunostimülan etkileri olan tropik bir meyvedir. Bunun yanı sıra, potasyum, fosfor, kalsiyum, demir ve folik asit barındırır.Bu içeceği hindistan cevizi sütü veya hindistan cevizi yağı ile karıştırmamak gerekir. Hindistan cevizi suyu, yeşil Hindistan cevizi meyvesinden çıkarılan özdür. Tadı şekerli ve ceviz gibidir.

Hidratlayıcı özelliği vardır

Düzenli olarak hindistan cevizi suyu içmek, özellikle sporcular için oldukça faydalıdır. Yüksek miktarda su ve mineral içermesi dehidrasyonu önlemeye yardımcı olur. Ayrıca, özellikle bir antrenman veya yarış sonrasında kaslarınızın iyileşmesine yardımcı olan elektrolitler içerir. Bunun yanı sıra, bir bardak hindistan cevizinin günlük önerilen potasyum miktarının %17’sini karşıladığı bilinmektedir.

Kilonuzu kontrol etmeye yardımcı olur

Hindistan cevizi suyu açlık hissini bastırır. Bu nedenle kilo vermek isteyenler için idealdir. Bu bağlamda, işlenmiş şeker ve doymuş yağlar kullanılarak hazırlanan diğer içeceklerin aksine, hindistan cevizi suyunu kalori konusunda endişelenmeden düzenli olarak tüketebilirsiniz.

Doğal bir antioksidandır

Son zamanlarda, bu içecekteki antioksidan özelliklerin karaciğer hücrelerindeki hepatosit olarak adlandırılan oksidasyonu azalttığı kanıtlanmıştır. Bu antioksidanlar, serbest radikaller olarak bilinen reaktif moleküllerin verdiği zarara karşı sizi korur.

Kalp sağlığını iyileştirir ve tansiyonu düşürür

Hindistan cevizi suyu tüketmek, kalp hastalıkları riskini azaltır. Bir araştırmaya göre, bu içecek karaciğer yağının yanı sıra kandaki kolesterol ve trigliserit seviyelerini azaltmaya yardımcı olur.Ayrıca, içerdiği potasyum sayesinde tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Amerika Kalp Sağlığı Derneği, bu mineralin sodyumun etkilerini azalttığı ve idrar sayesinde vücuttan atılmasına yardımcı olduğunu belirtmektedir. Ayrıca, damar duvarındaki gerilimi de azaltır.

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24