Ercüment Ovalı Corona Virüs Tedavisi Hakkında Müjdeli Haberi Verdi!

Dünya genelinde corona virüsü aşı çalışmaları ile ilgili her gün son dakika haberleri geliyor. Bugün ise Dornaz alfa bütün Türkiye’de gündem oldu. Bunun nedeni, Türkiye'de, aşının yanı sıra corona virüsü tedavisi ve ilacı için de büyük öneme sahip çalışmalar yürütülüyor. Son olarak, Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve ekibinin aşı çalışmalarına başladığı duyurulmuştu. Dün gece bir müjdeli haber daha geldi ve Prof. Ovalı, üzerinde çalıştıkları Dornaz alfa corona virüsü ilacının oldukça etkili olduğunu ve acilen klinik testlere başlanması gerektiğini söyledi.

17 Nisan 2020 Cuma 11:31
906 Okunma
Ercüment Ovalı Corona Virüs Tedavisi Hakkında Müjdeli Haberi Verdi!

Dünya genelinde corona virüsü aşı çalışmaları ile ilgili her gün son dakika haberleri geliyor. Bugün ise Dornaz alfa bütün Türkiye’de gündem oldu. Bunun nedeni, Türkiye'de, aşının yanı sıra corona virüsü tedavisi ve ilacı için de büyük öneme sahip çalışmalar yürütülüyor. Son olarak, Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve ekibinin aşı çalışmalarına başladığı duyurulmuştu. Dün gece bir müjdeli haber daha geldi ve Prof. Ovalı, üzerinde çalıştıkları Dornaz alfa corona virüsü ilacının oldukça etkili olduğunu ve acilen klinik testlere başlanması gerektiğini söyledi. Peki, corona virüsü ilacı Dornaz alfa nedir? İşte, Ercüment Ovalı ve bilim insanlarından oluşan ekibinin yaptığı aşı, tedavi ve Dornaz alfa ilaç çalışmalarında son durum…

Corona virüsü kaynaklı KOVİD-19 salgını dünya genelinde hızla yayılmaya devam ederken, umut verici haberlerin sayısı artıyor. Dünyada ve Türkiye'de, corona virüsü aşısı ve tedavisi için çok sayıda çalışma yürütülüyor. Bu çalışmaların dört tanesine de Prof. Dr. Ercüment Ovalı öncülük ediyor. Dün öğle saatlerinde dördüncü ekibin kurulacağını duyuran Prof. Ovalı, akşam geç saatlerde yeni bir müjdeli haber verdi. Corona virüsü tedavisi için üzerinde çalıştıkları Dornaz alfa ilacın çok etkili olduğunu kamuoyu ile paylaşan Prof. Ovalı, ismi 23 Nisan'da açıklamak istediklerini ancak insan hayatı söz konusu olduğu için umut verici haberi duyurduğunu söyledi.

"İLAÇ O KADAR ETKİLİ DURUYOR Kİ..."

Türkiye'de ve dünyada virüs için aşı ve ilaç tedavi araştırmaları hız kesmeden devam ediyor. Daha önce yaptığı açıklamayla 23 Nisan'ı işaret eden Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan corona virüs tedavisi için yeni bir açıklama geldi. Ovalı, ''1 aydır laboratuvarda çalıştığımız bir ilacın ismini 23 Nisan'da açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyor ki insanların hayatını kurtarabilir. İnsanların hayatından gün çalmak istemedik. Acilen dornaz alfa hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı. Kahramanlarıma teşekkür ederim.'' dedi.

Korona virüs aşısı geliştirmek için ekibiyle birlikte laboratuvarda kendini karantinaya alan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Twitter hesabından daha önce yaptığı açıklamada, "7 gün 16 saat laboratuvarda çalıştıktan sonra artık kurduğumuz sistemin güvenli olduğu kanıtlandı. Şimdi kahramanlarım içeri giriyor. Kaldığım yerden onlar devam edecek. İlk ekip @YurtseverBulut, Gözde, Recai, sonra sayıları kademeli olarak artacak. 23 Nisan için sözleştik" ifadelerini kullanmıştı.

Dornaz alfa nedir?

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, dornaz alfa ilacının acilen hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı açıklamasında bulundu. Peki dorfaz alfa ilacı nedir?

Dornaz alfa, DNA'yı seçici olarak klivaj eden bir enzim olan rekombinant insan deoksiribonükleaz I'nın oldukça saf bir çözeltisidir. Dornaz alfa, kistik fibroz hastalarının balgam mukusunda bulunan DNA'yı hidrolize eder ve akciğerlerdeki viskoziteyi azaltır ve salgıların daha iyi temizlenmesini sağlar.

Sabah

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24