Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aşıya Çağrı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de 100 milyon doz aşı sayısına ulaştığımız ve halâ aşı olmayanların aşılarını olması gerektiği konularında açıklamalar yaptı.

09 Eylül 2021 Perşembe 16:27
495 Okunma
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aşıya Çağrı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün hamdolsun 100 milyon doz aşı sayısına ulaştık. Yerli aşımız TURKOVAC’ın da yaygın kullanımıyla birlikte inşallah bu musibeti bir an evvel ülkemizin başından defedeceğiz" açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanlığına göre COVID-19'la mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan toplam aşı miktârı 100 milyon dozu geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yaptı.  

"Tüm vatandaşlarımı mücadelemize güç katmaya davet ediyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımında ek olarak, "Yerli aşımız TURKOVAC’ın da yaygın kullanımıyla birlikte inşallah bu musibeti bir an evvel ülkemizin başından defedeceğiz. Tüm vatandaşlarımı aşılarını yaptırarak COVID-19’la mücadelemize güç katmaya davet ediyorum" sözlerini kullandı.

Covid 19 geçirenler ne zaman aşı olacak 2021? Korona olanlar 2. doz aşı  olacak mı? Bakan Koca açıkladı... | Sağlık Haberleri

Seri üretime ne zaman geçilmesi düşünülüyor?

Yerli inaktif COVID-19 aşısı TURKOVAC'ın klinik çalışmaları devam ediyor. 46 gönüllüye uygulanan aşılarda herhangi bir yan etki görülmedi. Seri üretime kış gelmeden başlanması planlanıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli aşı çalışmalarındaki son durum hakkında açıklama yapmıştı.

Rapel doz uygulamasını gönüllü gruplara yaptıklarını söyleyen Koca, "Sonuçları zannediyorum 3-4 hafta içinde çıkmış olur. Sinovac'la birlikte kıyaslamalı yapılıyor. Biz seri üretime en geç önümüzdeki 1,5-2 ay içinde geçmek istiyoruz. O hazırlıkları yapıyoruz" demişti.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şener'den hamilelere aşı çağrısı

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 10.09.2021 13:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24