Botoks ile Terlemeye Son!

Aşırı terleme kadın erkek herkesin derdi. Sadece koltuk altı değil; eller, ayaklar, yüz ve hatta dekolte bölgesi de aşırı terleme sonucu hayatı zorlaştırabilir. Özel Dermamed Poliklinikleri kurucu hekimi Dr. Levent Türbedar, botoks enjeksiyonu ile bu sorundan kurtulmanın mümkün olduğunu söylüyor.

30 Nisan 2018 Pazartesi 11:57
1042 Okunma
Botoks ile Terlemeye Son!

Aşırı terleme kadın erkek fark etmeksizin tüm hayatı etkileyen, büyük bir sorun. Düşünsenize açık renk giyemezsiniz, kıyafetlerde leke oluşur; koku problemi yaşarsınız veya elleriniz öyle terler ki el sıkışmak kabus olur, iş ve sosyal hayatınız etkilenir. Ya da açık ayakkabı giymek istersiniz, eziyet olur çünkü hem yürümek zordur hem de ayaklarınız fazlaca pembeleşir.

Yaz günleri bu sorun ayyuka çıkar ancak kimileri için yaz kış fark etmez. Klimalı ortamlar, kalın giysiler, stres gibi faktörler kışın bile bu sıkıntıların yaşanmasına sebep olur. Bu noktada ne mendiller işe yarar ne de sürekli kıyafet değiştirmek. Ter önleyici kozmetik ürünler de bir yere kadardır. Bu noktada en rahatlatan ve kalıcı etki bırakan uygulama, botoks enjeksiyonudur.

Botoks nedir?

Botoks, Clostridium botulinum bakterisinden üretilen bir toksindir. Enjekte edildiği bölgedeki kas aktivitesini durdurur, geçici bir felç durumu oluşturur. En bilinen kullanım alanı medikal estetiktir. Mimiklere bağlı oluşan kırışıklıklar azaltılır; çizgilerin yer etmesi engellenir ve yeni kırışıklık oluşumu kontrol altına alınır. Botoks bunun yanı sıra diş gıcırdatma ve çene sıkma sorunlarında, bazı migren türlerinin tedavisinde ve de aşırı terleme probleminde etkin biçimde kullanılır.

Botoks terlemeyi nasıl durdurur?

Dr. Levent Türbedar; “Botoks terleme bezlerinin adeta fışkırmasını sağlayan minik adalelerin felç olmasına sebep olur. Sinir uçları ter bezlerini uyaramayınca da ter üretimi durur ve büyük rahatlık sağlanır.”

Terin durdurulması zararlı mıdır?

Dr. Levent Türbedar; “Vücudun her tarafında ter bezleri mevcuttur. İnsan terleme ihtiyacındaysa eğer, o ısı dengesi her yerden sağlanabilir. Biz bu uygulamayı sadece sosyal hayatı etkileyecek düzeyde terleyen bölgelere yapıyoruz. Ayrıca aşırı terlemek de hiç terlememek kadar vücuda zararlıdır.”

Hangi bölgelere uygulanır?

Koltukaltı, avuç içi, ayak tabanı gibi çok terleyen bölgelerde botoks uygulanır. İhtiyaç durumunda dekolte bölgesine veya yüzün aşırı terleyen noktalarında da kullanılır.

Botoksun tedavi edici özelliği var mıdır?

“Botoks düzenli olarak uygulandığında ter bezlerinin faaliyetinde kalıcı bir azalma söz konusu oluyor” diyor Dr. Levent Türbedar ve ekliyor, “Birkaç kez tekrar edildiğinde tedavi edici etkisi söz konusu. Çünkü ter bezleri bu şekilde bloke edildikçe zamanla tembelleşir. Ancak şunu belirtmeliyim; ter bezi adaleleri çok fazla güçlenmeden tedavi tekrar edilmeli, yani terleme başlar başlamaz yeniden enjeksiyon yapılmalı.”

Etki süresi nedir?

Aşırı terleme sorununa karşı yapılan botoks uygulamasının etkisi kişiye göre değişir ve 8-14 ay sürer. Birkaç kez düzenli olarak uygulandığında tedavi edici etkisi olur, kalıcı rahatlama sağlanır.

Dermamed

Özel Dermamed Poliklikleri

Adres: Fener-Kalamış Caddesi Aralık Apartmanı Kızıltoprak Göztepe - Kadıköy/İstanbul

Telefon: 0212 345 89 29

E-Mail: [email protected]

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 30.04.2018 20:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.