Eylül Ayça Karakuş ile Hayatın İçinden Konuk: Kaan Çivici

Eylül Ayça Karakuş ile Hayatın içinden köşesinin bu yazıdaki konuğu "Çocukların Masal Kahramanı" Kaan Çivici.

17 Eylül 2018 Pazartesi 11:55
911 Okunma
Eylül Ayça Karakuş ile Hayatın İçinden Konuk: Kaan Çivici

Gönülden kucak dolusu sevgi ve saygılarımla Merhabalar.
Göktürk Dergisi'nin siz değerli okuyucuları için ''Eylül Ayça Karakuş'la Hayatın İçinden'' köşesini yayınlıyoruz. Bu özel köşe için sizlere söylemek istediklerim var.
''Kimilerine göre hayat kısa, kimilerine göre ise hayat uzun. Kimileri sırtında kanbur olarak çekiyor hayatın yükünü, kimileri ise gönlünün kıyısına var gücüyle sırtlıyor hayatın tüm soluğunu. Kimileri,kimileri,kimileri diye yazsam bu liste uzar gider inanın dostlar.
Kimilerini bilmem ama seni biliyorum ben.

Sen; hayatını gönlünün kıyısında taşıyan ve sevgiyle başarıyla yaşamını taçlandıran kişisin.
Ve ben seni buldum, hayatına korkmadan dokunuyorum.
Sen kim misin?
Sen hayatın başarısını bizlerle paylaşacak olansın. ''

Bu özel köşenin konuğu Kaan Çivici'yi sizlerle tanıştırmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Neden mi? Nedeni işte bu özel röportajda.

1-Merhaba Kaan Bey. Öncelikle bizlere kendinizden bahseder misiniz lütfen, Kaan Çivici kimdir?

Merhabalar. 1993 Çorlu doğumluyum. 2015’te Sakarya Üniversitesi’nden Metalurji ve Malzeme Mühendisi olarak mezun oldum. Evliyim ve bir kız babasıyım.

2-Sizin 21 yaşından sonra kitaplara ilginizin arttığını biliyorum. Kitaplara olan merakınız nasıl başladı?

Ben kişisel gelişime ve ülkeme çok değer veren bir insanım. Bu konular ile ilgili güncel haberleri her gün takip ediyorum. Daha fazla bilgiye ulaşmak için de kitaplara yöneldim. O günden beri mutlaka her günümün birazını kitap okumaya ayırıyorum. Bence kitap okumak insanın hayatında kendine yapabileceği en büyük iyiliktir.

3-Sosyal medya üzerinden çocukları ve aileleri bilgilendirmek amaçlı çektiğiniz özel video paylaşımları var. Eğitici videolar bunlar ve izlerken merak uyandırıp insanı araştırmaya sevk eden paylaşımlar her biri. Video çekimlerini yaparken konuları neye göre belirliyorsunuz?

Aslında belli bir konu yok. Ben İngilizce çocuk masallarını alıp Türkçe’ye çevirip onları YouTube kanalımda yayınlıyorum. Bana göre çocukları belli bir konuya yöneltmek doğru değil. O yüzden her konuda masal bulabilirsiniz kanalımda.

4- Sosyal medya takipçilerinizin size olan ilgisi nasıl?

Benim en çok değer verdiğim konulardan bir tanesi bu. Yaptığım her işin geri bildirimini almak için o yaptığım iş kadar emek harcarım. İnsanlar inanılmaz ilgi gösterdi ve yapılan yorumlar da olumlu yönde. Bu beni çok mutlu ediyor.

5- Türkiye'de ki kitap okuma oranının düşük olduğunu paylaşımlarınızda gündeme sık sık getiriyorsunuz. Hatta sayılara döküp matematiksel hesaplarla takipçilere bu oranın ne kadar düşük oluğunu vurguluyorsunuz.Bu konu hakkında size geri dönüşler oluyor mu?

Evet, genellikle insanlar şaşırmış durumdalar çünkü kitap okuma oranımızın bu kadar düşük olduğuna inanamıyorlar. Daha güzeli, o oranları duyduktan sonra daha fazla kitap okuyacaklarını bildiriyorlar.

6-İngilizce hikaye kitaplarını Türkçe'ye çevirmek ve bu eseri okuyucularına ulaştırmak sizin için tam olarak ne ifade ediyor?

İnanın bana bunu yapabiliyor olmak bana gurur veriyor. Ne yapıyorsam çocuklar için yapıyorum.

7-İlerleyen zamanlarda çocuk kitapları yazmayı düşünüyor musunuz?

Hayır. Piyasa da yazılmış olan çok fazla çocuk masalı var. Benim amacım o masalların o çocuklara daha fazla ulaşmasını sağlamak.

8-Son olarak bizlere kitap okuma alışkanlığı kazanmak ve kazandırmakla ilgili neler söyleyeceksiniz?

İnsanları mutlu etmek istiyorsanız ilk önce sizin mutlu olmanız lazım. Kitap okumak da böyle bir şeydir. Çocuğunuzun kitap okuma alışkanlığı kazanmasını istiyorsanız, ilk önce sizin kitap okumanız gerekir. Evin her yerinde bir kitap bulundurmaya özen gösterin. İnanın bana çocuğunuzun o kitaplara olan ilgisine çok şaşıracaksınız. Okumamız lazım, çok okumamız lazım.

Evet bir sohbetin sonuna gelirken ben de son sözlerimi dipnot olarak yazmak istiyorum.

Bir anne ve bir yazar olarak okumanın önemini her seferinde vurgulayarak gündeme taşımaya gayret ediyorum. Sayın Çivici'nin bu konudaki hassasiyeti için önce kendi adıma sonra tüm çocuklar adına canı gönülden teşekkür ediyorum. Öyleyse buyrun gelin Kaan Çivici'nin sosyal medya hesaplarını hemen takibe alalım.

Youtube.com/kaancivici

https://youtu.be/x7C64FEdgdE

''Hayatın içinden bir sen geçiyor. Hadi korkma, dokun hayatına!''
Sevgiyle kalın.

Eylül Ayça Karakuş

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 17.09.2018 11:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24