Elif Buse Doğan ile güzel sohbetimiz

Türk Halk Müziğinde adından söz ettiren, Sesi kadar güzelliği ile de müzik dünyasına hızlı ve emin adımlarla giriş yapan Elif Buse Doğan ile güzel sohbetimiz;

14 Temmuz 2022 Perşembe 15:28
1369 Okunma
Elif Buse Doğan ile güzel sohbetimiz

1- Elif Buse Doğan’ı size sorsak, Elif Buse Doğan Kimdir?

Merhaba :) 1993 yılında Kocaeli’de doğdum. Dedelerim, babam, dayım, annem müzikle hobisel olarak ilgileniyor. Bu ortamda büyüyen bir çocuğun müzisyen olması kaçınılmazdı. Önce özel olarak bağlama dersleri almaya başladım. Sonra ilkokulda düzenlenen ses yarışmalarına katıldım ve dereceler aldım. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarında başlayan müzik eğitimim, Kocaeli Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde devam etti. Üniversite eğitimimi İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Türk Halk Müziği bölümünde, yüksek lisans eğitimimi Haliç Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarında tamamladım ve şu an doktora çalışmamı Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları bölümünde yapıyorum. 2016’dan beri TRT Müzik’ de müzik eğlence programı sunuyorum, 2 albüm ve sayısız single çalışmam var.

2- Müzik ile ilişkiniz ne zaman ve nasıl başladı?

Ailem müziğe olan merakımı görünce hemen kursa gönderdi ve az önce de bahsettiğim gibi uzun bir müzik eğitimi aldım. İlk müzik kursuna gittiğimde 7 yaşımdaydım.  

3- Müzik dünyasında olmasaydınız eğer meslek olarak sizce ne iş ile uğraşırdınız?

Avukat ya da sporcu olurdum.

4- Elif Hanım, sahnede kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

Her konser, insana inanılmaz bir adrenalin verir. Konsere çıkarsın, sonra sabaha kadar uyuyamazsın, sonsuz bir enerji gelir üstüne. Hem eserlerimi paylaşmak hem de karşılıklı enerji alışverişi yapmak için sahneye çıkıyorum. Kelimelerle tarif edemeyeceğim kadar güzel bir his.


 

5- Planlarınız arasında Avrupa ve Türkiye turnesi var mıdır?

-Bu yaz çok fazla konserimiz var. Hem Avrupa’da hem de Türkiye’de. Neredeyse boş günümüz kalmadı diyebilirim. Tarihlere sosyal medya hesaplarımdan ulaşabilirsiniz.

6- Anonim olan “Samsak Döveci” türküsü ile sosyal medyayı salladınız diyebiliriz. Türkünün bu kadar beğenilmesi ve gündem olması hakkında ne düşünüyorsunuz?

“Samsak Döveci” türküsünün yöresi Kütahya Tavşanlı. Her pazar akşamı saat 22.00’da TRT Müzik ekranlarında Serkan Çağrı ile birlikte sunduğumuz “Nefesten Sese” isimli müzik eğlence programında ilk defa seslendirdim. Serkan Çağrı bu eseri önermişti okumam için, ben de keyifle okudum. Seslendirirken bu kadar ses getireceği aklımın ucuna gelmezdi. Sosyal medyanın gücü…

7- Trt Müzik kanalında “Nefesten Sese” programı oldukça ilgi gördü. Program ne kadar daha devam edecek?

-2017’den beri yapıyoruz Nefesten Sese’yi ve son 3 bölüm kaldı, bitiyor. 

8- Başka proje, reklam, dizi ve/ya sinema gibi platformlarda yer alma gibi bir düşünceniz var mıdır?

“7 Melek” isimli bir sinema filminde yer aldım. Kısa bir zaman sonra vizyona girecek. Başka teklifler de var. Değerlendirmeleri yapıyorum. 

9- Biraz da size gelecek olursak Elif Hanım, iş dışında nasıl bir Elif Buse Doğan var?

Eğlenceli, meraklı, gezmeyi seven, spor yapan, arkadaşlarıyla çok vakit geçiren biri diyebilirim :)

10- Elif Hanım ev işleri ile aranız nasıl?

Çok iyi olduğunu söyleyemeyeceğim :) 

11- Elif Hanım, En sevdiğiniz yemek? , En sevdiğiniz renk? , En sevdiğiniz Film? , En Sevdiğiniz Kitap? , En Sevdiğiniz Şarkıcı? , En sevdiğiniz oyuncu?

-Patlıcanlı her şey

-Mor

-Piyanist

-Saatleri Ayarlama Enstitüsü

-Sezen Aksu

-Javier Bardem

12- Elif Hanım en sevmediğiniz şeyler desek, ne dersiniz?

Net bir şekilde yalan ve ikiyüzlülük derim.

13- Hayatınızda unutamadığınız, dönüm noktası dediğiniz bir hikayeniz var mıdır?

Üniversite için İstanbul’a gelmemle hikayem başlıyor.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 14.07.2022 16:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24