Neden sokağa çıkma yasağı ilan edildi? Bilim Kurulu Üyesi Alpay Azap açıkladı...

İçişleri Bakanlığı dün akşam yayınladığı genelge ile hafta sonu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlamasına gidileceğini duyurdu. Beklentiler yasak olmaması yönünde olunca karar kısa süreli bir şaşkınlık yarattı.

05 Haziran 2020 Cuma 11:30
652 Okunma
Neden sokağa çıkma yasağı ilan edildi? Bilim Kurulu Üyesi Alpay Azap açıkladı...

Neden sokağa çıkma yasağı ilan edildi? Bilim Kurulu Üyesi Alpay Azap açıkladı...

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığı dün akşam yayınladığı genelge ile hafta sonu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlamasına gidileceğini duyurdu. Beklentiler yasak olmaması yönünde olunca karar kısa süreli bir şaşkınlık yarattı. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Alpay Azap, 'Neden sokağa çıkma yasağı ilan edildi?' sorusuna net yanıt verdi. İşte Alpay Azap'ın son dakika açıklamasından öne çıkanlar...

İçişleri Bakanlığı dün gece saatlerinde 15 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını bildiren genelgeyi yayınladı. Genelgeye göre; Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerinde 05.06.2020 tarihi saat 24.00 ile 07.06.2020 tarihi saat 24.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Peki, neden sokağa çıkma yasağı ilan edildi? Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Alpay Azap bu sorunun yanıtını verdi.

NEDEN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ?

İçişleri Bakanlığı'nın sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlamasının ardından değerlendirmelerde bulunan Alpay Azap, "İllerdeki pandemi kurulları ve il sağlık müdürlükleri belli illerde vaka sayılarının arttığını bildirdi. Gaziantep, Diyarbakır, Karadeniz Bölgesi'nden birkaç şehir de var. Ankara'da beklediğimiz azalmayı göremedik, çok hafif bir artış var." dedi.

DHA

Son Güncelleme: 05.06.2020 22:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.