Göktürk ve Etkinlikler

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken'in, seçim döneminde açıkladığı "5 yılda 5 bin istihdam" sözünden yola çıkarak çalışmalarına devam eden ve birçok kişiyi işe yerleştiren Eyüpsultan İstihdam Merkezi (ESİM), işsiz vatandaşlara umut olmaya devam ediyor.

14 Ağustos 2023 Pazartesi 14:15
3560 Okunma
Göktürk ve Etkinlikler

ESİM ile 4 yılda 6 bin istihdam

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken'in, seçim döneminde açıkladığı "5 yılda 5 bin istihdam" sözünden yola çıkarak çalışmalarına devam eden ve birçok kişiyi

işe yerleştiren Eyüpsultan İstihdam Merkezi (ESİM), işsiz vatandaşlara umut olmaya devam ediyor.

İSTANBUL HAVALİMANI'NA İŞÇİ ALIMI İÇİN YÜZ YÜZE MÜLAKATLAR YAPILDI

İstanbul Havalimanı'nda bir firmanın bagaj yükleme - boşaltma

işinde çalışmak üzere personel alımı için yüz yüze mülakat gerçekleştirildi.

Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen mülakatlara 400 kişi katıldı. Gerçekleştirilen mülakat sonrası yapılacak değerlendirmeyle aranılan niteliklere uygun 150 kişi işe alınacak.

"SİZLER İÇİN BÜYÜK FİRMALARLA GÖRÜŞMELER YAPIYORUZ"

Bu arada Başkan Deniz Köken de Eyüpsultan Kültür ve Sanat

Merkezi'ne gelerek mülakata katılan vatandaşlara hitaben şunları söyledi: "Bize, işçi alımı konusunda taleplerini ileten firmalarla ortak çalışmalar yapıyoruz. 4 yılda yaklaşık 6 bin istihdam sağladık. Paydaş firmalarımıza teşekkür ediyoruz. Bölgemize yakın olan coğrafyanın tamamında büyük firmalarla sizler için görüşmeler yapıyoruz. Sizler de buna katılım gösterdiniz, çok güzel bir şey. Sizlere de teşekkür ediyoruz.

İnşallah kendinizi geliştirme konusunda bizim kurslarımızdan da yararlanırsanız daha da güzel işler çıkacağına inanıyorum. Hayırlı olsun, bereketli bir gün olsun:'

VATANDAŞLAR, VERİLEN HİZMETTEN MEMNUN

Mülakata katılan vatandaşlar, Eyüpsultan Belediyesi'nin bu

hizmetinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek "İş arayan biz gençlere umut olduğu için belediyemize teşekkür ediyoruz:'

dediler.

ESİM'in gerçekleştirdiği çalışmalar neticesi farklı sektörlerdeki iş kollarına 2019 yılı nisan ayından bugüne kadar yaklaşık 6 bin kişi işe yerleştirildi.

İSTİHDAM MERKEZİ'NE NASIL BAŞVURABİLİRİM?

Eyüpsultan İstihdam Merkezi Eyüpsultan'da ikamet eden

ve iş arayan her vatandaşımıza hizmet veriyor. İş arayışında olan vatandaşlarımız (440 15 46 ve 0538 277 45 38) nolu telefonlardan bilgi alabilirler.

İş arayış sürecinin başlaması ve mülakat evresine geçiş için adayların Düğmeciler Mahallesi Düğmeciler caddesi no 19'da bulunan merkezimize gelip özgeçmiş formu doldurmaları gerekiyor.

Eyüp sultan 'a yeni bir yüzme havuzu geliyor

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, ilçede yaşayan vatandaşların farklı branşlarda spor yapabilmelerine imkanı sağlamak adına yeni projeleri birbiri ardına hizmete alıyor. Başkan Deniz Köken son olarak ilçeye yeni bir yüzme havuzu kazandırmak için çalışmalar başlattı.

Hazırlanan projeyle Kemerburgaz'a yarı olimpik bir yüzme havuzu inşa edilecek.

Akşemsettin ve Topçular bölgelerine yapılan havuzların ardından Kemerburgaz bölgesine hizmet verecek olan havuzun inşaatı büyük bir titizlikle sürdürülerek en kısa sürede tamamlanacak.

Toplamda 2 bin metrekare inşaat alanı bulunan yarı olimpik yüzme havuzu tesisi bin 300 metrekarelik alanda yapılacak. Havuz binasında soyunma odaları, kafeterya ve idare gibi bölümler bulunacak.

Lise sonlara 750 TL'lik eğitim desteği

Üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine "Gençleri Seviyoruz Onlara Destek Veriyoruz" sloganı ile birinci dönemde 750 TL eğitim desteklerini ulaştıran Başkan Deniz Köken, ikinci dönem için de destek paylarını okul okul gezip gençlerle buluşarak ulaştırıyor.

Eğitim destekleri, Eyüpsultan sınırları içerisinde bulunan MEB'e bağlı tüm liselerin son sınıfında ve Eyüpsultan'da ikamet edip farklı ilçelerdeki liselerin son sınıflarında okuyan öğrencilere ikinci dönemde de 750 TL olarak veriliyor.

Öğrencilere aynı zamanda YKS Deneme Sınavı ve soru

Öğrenci Evi Destek Paketlerinin dağıtımı devam ediyor

Sosyal belediyecilik anlayışıyla ilçedeki genç, yaşlı, engelli her kesimden vatandaşın yanında olmaya devam eden Eyüpsultan Belediyesi, üniversiteli gençleri de unutmuyor.

Eyüpsultan'da yaşayan üniversiteli öğrenciler için "Öğrenci Evi Desteği" başlatan Eyüpsultan Belediyesi, şampuandan kaşar peynirine, çaydan yumurtaya, helvadan reçele kadar birçok üründen oluşan gıda destek paketlerini üniversite öğrencileriyle buluşturmaya devam ediyor.

Her ay düzenli olarak 120 üniversite öğrencisine gıda destek paketleri Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı personeller tarafından öğrencilerin evlerine kadar götürülerek ücretsiz bir şekilde teslim ediliyor.

DESTEK PAKETİNDEN YARARLANMAK İÇİN BİR KERE BAŞVURMAK YETERLİ

Bir kere başvuruda bulunmanın yeterli olacağı Öğrenci Evi

Destek Paketi'den yararlanabilmek için 25 yaşından büyük ve Eyüpsultan sınırları içerisinde öğrenci evinde yaşıyor olunması gerekiyor.

ÖĞRENCİ EVİ DESTEK PAKETİ İÇİN BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Her öğrenci evinden bir kişinin başvuruda bulunmasının

yeterli olacağı Öğrenci Evi Destek Paketi'nden yararlanmak için sosyal medya ve müdürlük üzerinden kayıtlar alınmaya devam ediyor.

İKAMETİ KENDİ MEMLEKETİNDE OLANLAR GENÇLER, GENÇ EYÜPSULTAN INSTAGRAM PROFİLİNE ÖZEL MESAJ ATMALARI GEREKİYOR

Eyüpsultan'da öğrenci evinde yaşayıp, ikameti kendi

memleketinde olan gençler ise Genç Eyüpsultan Instagram profili ne özel mesajla isim soyisim, Eyüpsultan'da ikamet ettiği adres, telefon numarası ve TC Kimlik Numaralarını yazarak başvuruda bulunmaları gerekiyor.


 

GÖKTÜRK'TE YAŞAM

Kemerburgazlı öğrenciler kompost kurulumu yaptılar

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken tarafından, özellikle ilçenin kırsal alanlarında kalkınmayı sağlamak amacıyla kurulan Tarım 4.0 Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında, İstanbul'daki tarım alanlarında katma değeri artırmak, teknoloji destekli kalkınmayı ve sürdürülebilirliği hedefleyen pilot çalışmalar yapmak, Türkiye'nin Tarım 4.0 sürecine entegrasyonunu sağlayacak politika ve uygulamaları geliştirmek, tarım sektöründe bilgi yoğunluğu yüksek hizmet ve mal üretimini sağlamak amaçlanıyor.

Merkezde görevli personeller tarafından, Tarım 4.0 alanında çalışmak ve kendini geliştirmek isteyen girişimcilere, çiftçilere ve gençlere eğitimler veriliyor.

Eğitim çalışmalarında bu kez, Tarım 4.0 Politikaları Uygulama Ve Araştırma Merkezi projesi işbirliğinde bulunan Kemerburgaz Halis Kutmangil Mesleki ve Teknik Anadolu

Lisesi bahçesinde, okulun Tarım Bölümü öğrencileriyle birlikte kompost kurulumu yapıldı.

Öğrenciler, daha önce aldıkları 2 günlük Kentsel Tarım ve Permakültür eğitiminin üzerine, modern tarım yöntemlerinin yaygınlaştırılması ve akıllı tarımın geliştirilmesine yönelik, bitkisel ve hayvansal atıkların geri dönüştürülerek organik gübre oluşturulması için kompost kurulumu yaptılar.

"ÖĞRENCİLER KOMPOST KURULUMUNU ÖĞRENİYORLAR"

Yapılan çalışmayla ilgili, Tarım 4.0 Politikaları Uygulama

ve Araştırma Merkezi Koordinatörü Murat Aktaş şunları söyledi: "Bugün, projemiz kapsamında iki kompost kutusunu Halis Kutmangil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Bölümü öğrencilerinin uygulama yapması amaçlı okula getirdik. Bu kompost kutuları sayesinde öğrencilerin kompost malzemelerinin neler olduğunu görüyorlar, kompost kurulumunu öğreniyorlar. Böyle güzel bir alanda yapılan çalışmanın yararlı olacağını düşünüyoruz:'

"BELEDİYE BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Halis Kutmangil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür

vekili Mustafa Bölek de okulda yaptıkları çalışmayla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Okulumuzda, bakanlığımızın destekleriyle Tarım bölümü açıldı. Tarım bölümü ile ilgili çalışmalarımızda belediyemiz, paydaşlarımız yeterli desteği

veriyor. Bu destekler sayesinde yapacağımız çalışmalarla Tarım bölümümüzü daha güçlendirip ülkemize katkıda bulunmayı istiyoruz. Belediyemiz kompostlarımızı getirdi. Tüm destekleri için Eyüpsultan Belediye Başkanımız Deniz Köken beyefendiye

çok teşekkür ediyorum:'

Kompost kurulumu çalışmasına katılan Tarım Bölümü öğretmeni Neslihan Yiğit Yılmaz ile yine okul öğretmenlerinden Hiba Simen Demirhan, Eyüpsultan Belediyesi'nin katkılarıyla öğrencilere daha önce kentsel tarım ve permakültür eğitimi aldırdıklarını belirterek: "Eyüpsultan Belediyemizle iş birliğimiz doğrultusunda kompost kutularımız kuruldu.

Kurulumunu tamamladığımız kompost kutularında bugün ilk kompostumuzu yaptık. Öğrencilerimizin kompost yapımını uygulamalı olarak görmelerini sağladık. Uygulamalı olması daha kalıcı olacaktır. Önümüzdeki zamanlarda da katılacağımız çeşitli eğitimler var:' dediler.

ATIKLARI GERİ DÖNÜŞTÜREREK KOMPOST HAZIRLADILAR

Çalışmaya katılan öğrencilerden Batu Gezgin ve Hüseyin

Baran Kılınç ise, bugün ilk kez kompost kurulumunu deneyimlediklerini, atıkları geri dönüştürerek hazırladıkları bu kompostla bitkilerini daha iyi geliştirebileceklerini söylediler.

KOMPOST NEDİR?

Kompost, organik maddelerin daha basit organik ve inorganik maddelere ayrıştırılması işlemidir.

İyi bir kompost bitki besin elementi, organik madde ve yararlı organizmalar açısından zengindir. Kompostlaştırma aslında doğada her yerde yürüyen bir süreçtir ve ekosistemdeki bir besin geri

dönüşümüdür. Kompost yapımı; bu doğal olayın iyi bir şekilde incelenip taklit edilmesiyle oluşan bir prosesler zinciridir. Bir başka deyişle, doğadaki süregelen bu ayrışma olayı, ideal koşulların yaratılmasıyla teşvik edilip bir anlamda hızlandırılmasıdır.

KOMPOST YAPMANIN YARARLARI NELERDİR?

İnsan ve hayvan tüketimi amacıyla değerlendirilemeyecek gıda

dahil tüm organik atıkların kompost olarak değerlendirilmesi birçok yarar sağlayacaktır. Kompost yapımı ile toprak düzenleyici özelliği olan ve gübre değeri de olan bir materyal elde edilir. Toprak pH'ını düzenler. Toprağın fiziksel ve kimyasal yapısını düzenler ve toprak nemini korumaya yardımcı olur.

Topraktaki bitkiler tarafından kullanılması zor olan bitki besin maddeleri kullanılabilir hale gelir. Sıcak kompostlama işlemi sırasında oluşan yüksek sıcaklık hastalık yapıcı patojenler ile yabancı ot tohumlarını yok eder.

Kimyasal gübreden yararlanma oranı en uygun koşullarda bile

%50-60'lara ancak ulaşabilmektedir. Diğer bir deyişle kimyasal gübrelerin neredeyse yarısı ya toprakta fikse edilmekte ya da yıkanarak, sızarak yerüstü ve yer altı su kaynaklarına veya gaz halinde atmosfere karışmaktadır. Kimyasal gübrelerle birlikte uygulanan organik materyaller, kimyasal gübre kullanım etkinliğini arttırır.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 17.08.2023 15:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24