ANTRE DEKORASYONUNUN ÖNEMİ - Pelin Kaleci

İç Mimar Pelin Kaleci, antre dekorasyonunun önemi ve antre dekorasyon önerilerinde bulunduğu köşe yazısıyla sizlerle...

05 Ağustos 2020 Çarşamba 13:38
1743 Okunma
ANTRE DEKORASYONUNUN ÖNEMİ - Pelin Kaleci

Günümüzde çok geniş bir evimiz yok ise, antre dekorasyonu çok üzerinde durmadığımız bir mahal olarak karşımıza çıkıyor. Fakat aslında evimizin girişi dekoratif anlamda mekanımızın en önemli yerlerinden birisidir. Yaşam alanımıza girildiğinde evimizin atmosferi ilk önce antre bölümünde hissedilir. Eve ilk girişte sizleri ve misafirlerinizi karşılar, evin ilk izlenimi için önem taşırlar. Antre dekorasyonu evin genel dekorasyon tarzını ve çizgisini yansıtır. Evi bir bütün olarak ele alıp, girişini de bu bütüne göre biçimlendirmek ev dekorasyonu için doğru bir yaklaşım olacaktır.

Salonunuzu, mutfağınızı özene bezene dekore edebilirsiniz ancak üstünkörü yaklaşılmış bir antre yaratmak istediğiniz ambiyansa uyumlu olmadığında özen gösterdiğiniz mekanlar da sahte dekorlar halini alır.Antre alanınız dar bir alan olsa dahi, mekanınızın kalitesini arttıracak bir alan olduğundan mutlaka doğru değerlendirilmelidir. Bu yüzden en güzel antre dekorasyon fikirlerini ve örneklerini bu foto galeride sizler için bir araya getirdik. Antre dekorasyonunda duvar süslemeleri, büyük aynalar, berjerler, telefon sehpaları, dinlenme köşeleri, tablolar, dekoratif dış mekan süslemeleri gibi farklı malzeme ve ürünler kullanabilirsiniz. Bu konuda aşağıdaki fotoğraflardan fikirler edinebilirsiniz. Sıradan bir girişin dekorasyonla ne kadar etkili bir hal alabileceğini görmek için aşağıdaki örnek görsellerimiz ve fikirlerimiz işinizi kolaylaştırabilir…

ANTRE DEKORASYON ÖNERİLERİMİZ

Aydınlatmaya önem verin.

Evinizin bütünü ile uyum sağlayan duvar resimleri, aksesuarları ve aydınlatma kullanın.

Klasik Dekorasyondan hoşlanıyor iseniz: Klasik tarzdan hoşlanıyorsanız antre dekorasyonu için de pek çok mobilya arasından seçim yapmanız mümkün. Altın varaklı ve bol oymalı çerçevesiyle antreyi süsleyen ayna karşısındaki mobilyayla uyum içinde, öte yandan iki yanına yerleştirilmiş iki klasik koltuğun açık renkleri dore rengin etkisini hafifletiyor. Aplikler ve çerçeveler de altın varağı ince bir şıklıkla taşırken çini vazolar içindeki kuru otlarla mekana apayrı bir hava katmış durumda.

Dar ve ufak bir antre alanınız var ise: Koridor genişliğinde antreler sıklıkla karşımıza çıkabiliyor. Ancak bu dezavantajı da avantaja çevirecek antre dekorasyonu yöntemleri mevcut. Kapının karşısındaki duvar taşıyıcı olmadığında ve arkadaki mekandan bir miktar depolama alanı ödünç alabiliyorsak duvarı kırıp içine bir gömme dolap yapmak mümkün.

Ayna kullanın: Dolap kapaklarını da aynayla kapladığımızda koridor inanılmaz ölçüde geniş ve ferah görünebiliyor. Aynayı böyle küçük mekanlarda kullanmak çoğunlukla çok tatmin edici sonuçlar doğuruyor.

Eviniz dubleks ise: Dubleks evlerde antre dekorasyonu içine merdivenleri de alabilir. Bu durumda merdiven altlarını dolap olarak kullanmak oldukça yaygın ve kullanışlı bir tercih. Ancak standart dolap kapakları yerine buradaki gibi dışarı sürme dolap birimleri seçildiğinde hem merdivenin tüm derinliği daha verimli kullanılabiliyor hem de yerleştirilecek dolap içi bölmeleri daha işlevsel hale geliyor. Kapandığında merdivenle hemyüz olan bu dolap antre dekorasyonunu da tamamlar nitelikte.

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24