İşletmeler Neden E-Tahsilat Sistemi Kullanmalı?

08 Eylül 2022 Perşembe 15:33
1069 Okunma
İşletmeler Neden E-Tahsilat Sistemi Kullanmalı?
  • Farklı ödeme alternatifleri sunmak ödeme almayı kolaylaştırır. Müşteriler, işlemleri kolaylaştıran, pratikleştiren ve süreci kısaltan işletmeleri tercih etmeye daha fazla meyillidir. İşletmeler, ödeme bağlantılarını SMS ya da e-posta ile müşterilerine iletir. Check-in işlemlerini tamamlayan müşteriler ödemelerini linkler aracılığıyla kolaylıkla hallederler. 

  • Günden güne daha fazla kullanılan mobil teknolojiler ile ödeme yapabilmek konaklama işletmelerinin ihtiyaç duydukları bir çözümdür. Konaklama öncesi rezervasyon işlemlerini tamamlayan müşteriler, diledikleri yerden ödemelerini gerçekleştirebilirler. E-Tahsilat Sistemi sayesinde müşterilerin mobil cihazlarına bağlantılar gönderilir ve güvenle ödeme yapılır.

  • Ödeme itirazları işletmeler için can sıkıcı olabilmektedir. Hem işletmelerin hem de müşterilerin güvenli bir ödeme süreci gerçekleştirebilmesi ise, oldukça önemli bir nokta. 3D Secure alt yapısı sayesinde, müşterilerin kart bilgileri güvenle saklanır. Kimi müşteriler alışveriş esnasında kart bilgilerini paylaşmak istemeyebilirler. Müşterilerin mahremiyetlerinin korunması otel işletmelerine olan memnuniyete olumlu katkıda bulunur. Ödemeler, kart sahibinin telefonlarına gelen bilginin onayı dahilinde gerçekleştiği için ödemelere itiraz etme durumu ortadan kalkar. Bu sayede, hem müşteriler hem de işletmeler olmak üzere iki taraf da korunur.

Barboon E-Tahsilat Sistemi

Barboon'un E-Tahsilat Sistemi ile oteller tüm ödeme süreçlerini kolaylıkla yönetebilirler. Tek bir link aracılığıyla ödeme işlemlerini kolaylaştıran bu sistem sayesinde rezervasyon, banket, ek hizmet ve cari hesap ödemeleri alınabilir. Otel işletmeleri SMS ya da e-posta ile ödeme bağlantılarını müşterilerine iletirler. Farklı dil seçeneği imkanı sunması müşterilerin kendi dillerinde hizmet alabilmelerini sağlar. Taksitlendirme seçeneği, dil desteğine ek olarak farklı para birimleriyle ödeme alabilmek müşteri memnuniyetini arttırabilir. Alınan ödemeler PMS’e kaydedilir.  Otelin kullandığı PMS Opera ya da Suite8 ise, ödemeler ve rezervasyonlar sistem üzerinde kolaylıkla eşleştirilebilir.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 08.09.2022 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.