Amazon akıllı ev robotu Astro’yu tanıttı

Amazon, Alexa destekli ilk akıllı ev robotu Astro’yu görücüye çıkardı. İşte siz evde değilken, evi oda oda gezen, evcil hayvanları besleyen, yabancı bir tespit ettiğinde size bildiren, cam kırıldığında veya olası yangın durumunda siren çalıp, uyarı veren, yaşlılar için acil durumlarda “Yardım çağır” özelliği sunan Amazon’un yapay zeka destekli akıllı ev robotu Astro...

29 Eylül 2021 Çarşamba 14:55
588 Okunma
Amazon akıllı ev robotu Astro’yu tanıttı

ABD’li e-ticaret devi Amazon, düzenlediği etkinlikle yeni donanım ve yazılım ürünlerini tanıttı. Amazon’un yapay zeka destekli sanal asistan çözümü Alexa’nın entegre edildiği yeni akıllı termostat, Echo Show, tablet ve projeksiyon cihazını bir araya getiren Glow, fitness bilekliği Halo View, akıllı kapı zili Blink, yeni güvenlik kamerası çözümü Ring’in sahneye çıkarıldığı etkinlikte en çok dikkat çeken ürün ise Amazon’un akıllı ev robotu Astro oldu.

Alexa destekli akıllı ev robotu Amazon Astro ile kullanıcılar, evden uzakta olduklarında akıllı telefonları üzerinden yönetebildikleri bir uygulamayla, evlerini oda oda gezip, kontrol edebiliyor.

Gelişmiş öğrenme algoritmaları ve sensörleri ile evi gezebilen Astro, evdeyken ise kullanıcılara sevdikleri müzikleri, podcast'leri veya şovları çalıp, kullanıcıyı odadan odaya takip edebiliyor.

Alexa desteği ile aramaları, hatırlatıcıları, alarmları ve zamanlayıcıları iletebilen Amazon Astro, nesnelerin etrafında hareket ederken, insanlar, evcil hayvanlar ve merdivenlerle arasındaki güvenli bir mesafe koyuyor.

Üzerinden periskop kamerasını daha iyi bir görünüm için yükseltip, alçaltabilen Amazon’un bu akıllı ev robotu, şüpheli bir şey gördüğünde siren çalıyor.

HIRSIZ, YANGIN... ACİL DURUMDA UYARI VERİYOR

İnternet Medyası

Anahtar Kelimeler:
GündemRobotTeklonojiArdino
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24