Yunus Akgün'den Arda Güler ve Balotelli sözleri

Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig'de Adana Demirspor'da kiralık olarak forma giyen ve gösterdiği performans ile transferin gözdesi olan Yunus Akgün çarpıcı açıklamalara imza attı.

13 Temmuz 2022 Çarşamba 12:17
1142 Okunma
Yunus Akgün'den Arda Güler ve Balotelli sözleri

2015-16 sezonundan itibaren Sarı-Kırmızılı kulübün altyapısında U-16, U-17 ve U-19 takımlarında forma giyen, 2020-21 sezonunda A Takım kadrosundayken Adana Demirspor'a kiralık olarak gönderilen Yunus Akgün Fanatik'e konuştu. Yunus, gündeme dair çarpıcı açıklamalara imza attı.

'Başarı için yorulmak şart'
Bu sezon Galatasaray'ın tek hedefi şampiyonluk. Türkiye Kupası da var ama şampiyonluk dışında başka bir başarıya tahammülümüz yok. İstanbul'da başlayıp, Avusturya'da devam eden kamp döneminde yeni sezona günde çift antrenman yaparak hazırlanıyoruz. Çok yorucu oluyor. Ama başarı için yorulmak şart.

'Hocanın kariyeri ortada'
Şu günlerde Galatasaray ile ilgili transferler konuşuluyor. Ancak bana göre Galatasaray'ın bu sezon yaptığı en iyi transfer , teknik direktörümüz Okan Buruk. Futbolculuk kariyeri ortada, teknik adam olarak da hem Türkiye Kupası hem de Süper Lig şampiyonluğu apoletleri var. Süper Lig'i ve Galatasaray camiasını çok yakından tanıyor. Bu nedenle takımımızın en iyi transferi Okan hocamız.

'Akintola'dan formayı aldım'
İki sezon önce Konyaspor ve Adana Demirspor'dan ciddi transfer teklifler vardı. Fatih Terim hocamız memleketi olduğu için Adana Demirspor'a gitmemi uygun gördü. Benim için de isabetli tercih bu oldu. Adana Demirspor TFF 1'de oynarken, önümde aşılması gereken Akintola gibi çok önemli bir oyuncu vardı. Çok çalışıp, formayı ondan almasını bildim. İlk sezonumda Süper Lig'e çıktık. Bu benim özgüvenimi artırdı. Süper Lig serüvenimde ise çok iyi futbolcular arasında kendime yer buldum.

Yunus Akgünden Arda Güler ve Balotelli sözleri

'Balotelli idman kaçırmadı'
Adana Demirspor günlerim gerçekten çok güzeldi. O takıma ve camiaya çok şey borçluyum. Takımdaki en iyi arkadaşım Balotelli'ydi. Gerçekten çok iyi bir profesyonel. Ne bir antrenman kaçırdığını gördüm ne de maçtan veya antrenmandan kaytardığını... Dışarıdan biraz problemli bir tip imajı veriyor ama son derece profesyonel bir oyuncu. Galatasaray formasını giymesini çok isterim. Bizde çok faydalı olacağına inanıyorum. O bana zaman zaman, 'Senin yerin Avrupa. Avrupa takımlarında çok başarılı olursun' şeklinde telkinlerde bulunuyor. Bu da beni ilerisi için cesaretlendiriyor.

'Arda Güler önyargıları yıktı'
Süper Lig'deki büyük takımlar günümüzde genç oyuncuları çok zor ilk 11'de oynatıyor. Ancak Arda Güler, son iki sezonda gösterdiği performansla 16-17 yaşındaki oyuncuların da büyük takımlarda rahatlıkla oynayabileceğini gösterdi. Bu konudaki önyargıları yıkıp, gençlerin de bir anlamda önünü açtı.

Yunus Akgünden Arda Güler ve Balotelli sözleri

'Biz saç tıraşı yapmadık'
Galatasaray'da sezon başı kamplarında altyapıdan gelen oyuncuların saçları takımın ağabeyleri tarafından 3 numaraya vurulur. Benim saçımı da zamanında Semih Kaya 3 numaraya vurmuştu. Fakat sezon başında ben altyapıdan gelen oyuncuların bu konudaki fikirlerini sordum. Gençler saçları ile şimdilik bu şekilde vedalaşmak istemediklerini söylediler. Ama her an her şey olabilir (gülerek).

Yunus Akgünden Arda Güler ve Balotelli sözleri

'En önemli faktör Montella'
Adana Demirspor'da gösterdiğim çıkışın en önemli faktörü teknik direktörümüz Vincenzo Mentella idi. Bana sürekli olarak, 'Yunus, yeteneklerinin farkında değilsin. Çok daha iyi olabilirsin' demişti. Hatta 2 gol attığım Karagümrük maçı sonrası bile 'Çok daha iyisini yapabilirdin' diye serzenişte bulunmuştu.

'Farklı duygularla çıkmıştım'
Galatasaray'la oynadığımız maçta farklı duygular içindeydim. Attığım goller sonrası sevinmemiştim. Çünkü Galatasaray benim yuvam. Ancak Adana Demirspor forması ile kendimi gösterebileceğim en önemli maç Galatasaray maçıydı. Gol atıp, işimi yaptım. Belki o golü atmasaydım, bugün Galatasaray'da olmayacaktım.

'En iyi kaleci Uğurcan Çakır'
Gördüğüm en iyi kaleci Uğurcan Çakır. Özellikle unutamadığım bir pozisyon var. Çok ama çok zor bir vuruşumu çıkarmıştı. O topta oraya nasıl uzandı, hâlâ anlamış değilim.

Murat Sancak'tan sürpriz telefon
Yunus Akgün'le röportajımız esnasında Adana Demirspor'daki başkanı Murat Sancak aradı. Yunus'a Galatasaray'daki yeni dönemi için başarılar dileyip, kısa bir sohbet etti.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24