Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un sistemi belli oldu! 10 numara detayı

Her zaman hücum futbolundan yana olan Fenerbahçe’nin Portekizli çalıştırıcısı Jorge Jesus’un kafasındaki saha dizilişini büyük ölçüde belirlediği ortaya çıktı.

27 Haziran 2022 Pazartesi 13:13
1079 Okunma
Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un sistemi belli oldu! 10 numara detayı

Yeni sezona iddialı girmek isteyen Fenerbahçe bir yandan transfer çalışmaları yaparken bir yandan hazırlık maçlarıyla Şampiyonlar Ligi ön elemesi öncesi form tutmaya çalışıyor. Teknik direktör Jorge Jesus'un bu sezon takıma uygulatacağı sistem belli oldu. 

VARSA YOKSA DİNAMO KİEV
Sarı-lacivertli takımda Teknik direktör Jorge Jesus’un göreve gelmesiyle birlikte gerek takımda, gerekse tesislerde birçok değişiklik yaşandı. Deneyimli teknik adamın yaptığı en önemli değişiklerden biri de düşünce yapısı oldu. Artık Avrupa arenası da en az Süper Lig kadar önemli hale geldi sarı-lacivertliler için.

Portekizli tecrübeli çalıştırıcı yaptığı toplantılarda sürekli bu konunun altını çiziyor. Fenerbahçe’nin teknik patronu öğrencilerine Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak istediğini ve takımın bunun için potansiyelinin olduğunu vurguluyor. Takım da bu sayede tam olarak Dinamo Kiev ile oynanacak ön eleme maçına odaklanmış durumda. Yapılan ağır antrenmanların da temel hedefi Kiev maçına hazır bir takımla çıkmak.

OYUNCULARLA SÜREKLİ TEMAS
Fenerbahçe’de Teknik Direktör Jorge Jesus takımla yakın ilişkiler kurmayı da ihmal etmiyor. Geniş bir ekiple göreve başlayan Portekizli teknik adamın yardımcıları da tesislerde oyuncularla sürekli temas halinde. Antrenman dışında kalan bölümlerde yapılan sohbetler ise genellikle futbol dışı oluyor.

Bu sayede teknik ekip oyuncuları daha yakından tanıyor. Sohbetlere zaman zaman teknik direktör Jesus’un da dahil olduğu ve böylece öğrencileriyle futbol dışında da sohbetler yaptığı öğrenildi.

YENİ TRANSFER GÖZ DOLDURDU
UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda Dinamo Kiev’le eşleşen Fenerbahçe, özel maçta Arnavutluk temsilcisi Tirana ile karşı karşıya geldi. Mücadele Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’nde oynandı. Müsabakayı baştan sonra üstün götüren sarı-lacivertliler sahadan 4-0'lık zaferle ayrıldı.

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'ndeki müsabakada yıldızlaşan isim Lincoln Henrique oldu. Genç on numara mücadelede 2 asist yaptı. Brezilyalı yıldız ayrıca takımla çıktığı ilk müsabaka olan Shkupi karşısında fileleri havalandırdı.

SİSTEM BELLİ OLDU
Yeni sezon hazırlıklarının startını veren Fenerbahçe’de Portekizli teknik direktör Jorge Jesus’un kafasındaki saha dizilişini büyük ölçüde belirlediği ortaya çıktı. Sarı-lacivertliler, 4-4-2 düzeninde sahada yer alacak. Maçın gidişatına ya da rakibe göre 4-2-3-1 ve 4-1-3-2 düzenine de geçiş olabilecek ancak tecrübeli çalıştırıcının ana sistemi 4-4-2 üzerine olacak.

Tabii ki bu sistemde en önemli nokta ise merkez orta saha oyuncularının profili. Birbirinden farklı özelliklerde oyunculardan bu sistem oluşturulacak. Jesus her fırsatta öğrencilerinden daha hızlı oyun isterken, yeni sezonda daha ofansif bir yapı kurmaya çalışan sarı-lacivertlilerde orta saha 6 ve 8 numaralardan oluşacak. Üçlü bir orta saha olursa bunların önüne 10 numara olarak Lincoln olacak.

Daha önce çalıştırdığı takımlarda da öncelik olarak hücumu düşünen Jorge Jesus’un bu yüzden 4-4-2 sistemi üzerinde durduğu öğrenildi. Atılacak her golün futbolu daha da güzelleştirdiğini savunan Portekizli çalıştırıcı, ilk andan itibaren de oyuncularına bu anlayışı benimsemelerini istedi. Böylece Jesus’un 4-4-2’si ile Fenerbahçe yeni sezonda daha hızlı ve atak bir futbol ortaya koyacak.

OZAN TUFAN İLE YOLLAR AYRILDI
Fenerbahçe'de geleceği merak konusu olan Ozan Tufan, Hull City'le anlaşma sağladı. Sarı-lacivertliler, tecrübeli orta saha için Championship ekibiyle el sıkışıldığını resmen duyurdu. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Oyuncumuz Ozan Tufan’ın Hull City’ye transferi konusunda İngiliz Kulübü ile prensip anlaşması sağlanmıştır. Ozan Tufan kişisel görüşmelerini gerçekleştirmek ve sağlık kontrolünden geçmek için yarın İngiltere’ye gidecektir" ifadeleri kullanıldı.

PELKAS EVLENDİ
Dimitris Pelkas hayatının en önemli imzasını attı. Yunan futbolcu, Kiveli Marda ile evlendi. Dimitris Pelkas ile Kiveli Marda çiftinin düğününe Fenerbahçe camiasının önemli isimleri katıldı.

DHA

Anahtar Kelimeler:
FenerbahçeJorge Jesus
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24