Avrupa'nın en büyüğü Fenerbahçe: Şampiyonluktan kareler!

Fenerbahçe Alagöz Holding, Kadınlar Euroleague finalinde ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'ni farklı mağlup ederek şampiyon oldu. Fenerbahçe, hem erkek hem de kadın basketbol dalında Avrupa şampiyonluğu elde eden ilk spor kulübü oldu. İşte Fenerbahçe Alagöz Holding'in şampiyonluğundan kareler...

17 Nisan 2023 Pazartesi 10:10
1305 Okunma
Avrupa'nın en büyüğü Fenerbahçe: Şampiyonluktan kareler!

Fenerbahçe Alagöz Holding, Euroleague Kadınlar Finali´nde ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi´ni 99-60 mağlup ederek tarihinde ilk defa bu kupayı müzesine götürmeyi başardı. 

9 YIL ARANIN ARDINDAN KUPA TEKRAR TÜRKİYE´DE

Euroleague Kadınlar´da iki Türk temsilcisinin oynadığı final karşılaşmasında kazanan Fenerbahçe Alagöz Holding oldu. Bu sonucun ardından kadınlarda avrupa basketbolunun en önemli kupası 9 yıl aranın ardından tekrar Türkiye´ye geldi.

13 Nisan 2014 tarihinde Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Rusya´nın Ekaterinburg şehrinde oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılı ekip, rakibini 69-58 mağlup ederek Türkiye´ye ilk defa bu kupayı getiren takım olma başarısı göstermişti.

9 DÖRTLÜ FİNAL, 5 FİNAL, İLK ŞAMPİYONLUK

Euroleague Kadınlar´da 2022-2023 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe Alagöz Holding, bu sonucun ardından tarihinde ilk kez bu kupayı kazanma başarısı gösterdi. Tarihinde 9 defa Dörtlü Final oynayan sarı-lacivertli ekip, ilk 4 finalinde kupayı rakiplerinin kazanmasına engel olamamıştı.

2012-13, 2013-14, 2016-17 ve 2021-2022 sezonlarında finalde kaybeden sarı-lacivertli ekip, bu sezon finalde ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi´ni mağlup ederek kupayı müzesine götürdü. 

STEWART, FİNALLERDE EN ÇOK SAYI ATAN OYUNCU OLDU

35 sayı kaydeden Stewart, EuroLeague Kadın finalleri tarihinin en çok sayı atan oyuncu oldu. 

ALİ KOÇ BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, şampiyonluğun ardından büyük sevinç yaşadı. Başkanlığı döneminde ilk kez EuroLeague'de bir kupa kazanmanın mutluluğunu yaşayan Ali Koç, kupanın takımın hakkı olduğunu söyleyerek seremoniye katılmak istemedi. Sonrasında kaptan Olcay Çakır Turgut'un ricasını kırmayan Ali Koç, takımın yanına gelerek kupayı öptü.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nin finalinde ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'ni 99-60 yenerek şampiyon olan Fenerbahçe Alagöz Holding ile rakibini tebrik etti.

TFF tarafından yayımlanan tebrik mesajında, "FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde (EuroLeague Women) 2022-2023 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Fenerbahçe Alagöz Holding'i içtenlikle kutlarız." denildi.

TBF'nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda ise sarı-lacivertli kulübün "Fenerbahçe Alagöz Holding Avrupa Şampiyonu" başlıklı mesajı alıntılanarak, "Avrupa'nın Türk finalinde ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'ni mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Alagöz Holding'i tebrik ediyoruz." ifadeleri kullanılırken, gösterdiği başarılı performans nedeniyle ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi de kutlandı.

TBF BAŞKANI TÜRKOĞLU'NDAN ''TÜRK AMBORGOSU'' VURGUSU

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Avrupa şampiyonu Fenerbahçe ile Avrupa ikincisi ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'ni tebrik etti.

Türkoğlu mesajında, "FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde şampiyon olan Fenerbahçe Alagöz Holding ve finalde mücadele ederek Avrupa'nın zirvesine Türk ambargosu koyan diğer temsilcimiz ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'ni tebrik ederim." şeklinde görüş belirtti.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24