A Milli Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi'nde İtalya'yı devirdi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi'nde İtalya ile karşı karşıya geldi. Filenin Sultanları, rakibini set vermeden 3-0 mağlup etti ve turnuvaya galibiyetle başladı. A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda Hande Baladın'ın performansı geceye damga vurdu. Ebrar Karakurt ve Eda Erdem Dündar da yıldızlaşan isimler arasında yer aldı.

01 Haziran 2022 Çarşamba 09:49
1192 Okunma
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi'nde İtalya'yı devirdi.

FIVB Voleybol Milletler Ligi'nin ilk haftasında A Milli Kadın Voleybol Takımı, İtalya ile karşı karşıya geldi. Filenin Sultanları, son Avrupa Şampiyonu İtalya'yı set vermeden 3-0'la geçti. A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda Hande Baladın'ın performansı geceye damga vurdu. Ebrar Karakurt, Zehra Güneş ve Eda Erdem Dündar'ın performansları da galibiyette etkili oldu.

BAKAN KASAPOĞLU YALNIZ BIRAKMADI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara'da oynanan maçta Filenin Sultanları'nı yalnız bırakmadı. Bakan Kasapoğlu, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile birlikte karşılaşmayı protokol tribününde takip etti.

SİMGE'YE SİTEM

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın muhteşem zaferinde ilk sette enteresan anlar da yaşandı. İlk setin ortasında servis değişiminde Simge Aköz saha içerisinde muhabbete daldı. Simge Aköz bu anlarda oyundan çıkması gerektiğini fark etmedi. Giovanni Guidetti oyuncusunun bu davranışı sonrası ufak bir sitem etti.

Simge Aköz'ün oyuncu sevgilisi Berkay Ateş de karşılaşmayı tribünden takip edenler arasında yer aldı. Berkay Ateş'in A Milli Kadın Voleybol Takımı'na destek verdiği görüldü.

TRİBÜNLERDEN ALKIŞ ALDI

Müsabakanın ilk setinin sonlarına doğru yaşanan rallide Simge Aköz zor pozisyonda yere paralel zıplayarak topu rakip yarı sahaya yolladı. İtalya pozisyonun devamında antene takıldı ve sayı Türkiye'nin oldu. Simge Aköz'ün sayıya büyük etki etmesi salonda büyük alkış alırken Simge Aköz, Guidetti'nin takdirini kazandı.

EBRAR'A BÜYÜK DESTEK

İlk sette Türkiye'nin hücumunda Ebrar Karakurt'un şutunu mücadelenin hakemi out olarak değerlendirdi. Kendinden emin olan Ebrar Karakurt, 'top içeride' jestiyle ısrarla topun çıkmadığını dile getirdi ve Guidetti'ye görüntülü değerlendirme sistemi (GDS) istemesini söyledi. Guidetti'nin istediği GDS'de yapılan değerlendirmede topun az bir farkla dışarıda olduğu tespit edildi.Sayı almasa da hırsı ve mücadeleyi bırakmaması nedeniyle Ebrar Karakurt'a tribünlerden büyük bir destek geldi.

HANDE BALADIN FIRTINASI

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın galibiyetinde ikinci set oldukça etkili oldu. İtalya'nın direncini yıkan isim Hande Baladın'dı. Tecrübeli voleybolcu üst üste aldığı servis sayılarıyla İtalya'nın direncini kırdı. Hande Baladın müsabakayı 16 sayıyla tamamladı.

HANDE 'ACE' BALADIN

Mücadelenin 3'üncü setinde maçın etkili isimlerinden Hande Baladın kenara servis kullanmak için geldi. Rakip sahaya sert top gönderen Hande Baladın'ın servisini çıkarmakta zorlanan İtalyanlar sayıya engel olamadı. İtalyan oyuncu topu çıkarmaya çalıştığı esnade file direğine çarparak hafif bir sakatlık geçirdi. Hande Baladın mücadelede 3 ace ile yıldızlaştı.

EN SON HANDE VE EBRAR ÇIKTI

A Milli Kadın Voleybol Takımı, maç sonu seyirciler tarafından büyük destek gördü. Taraftarlar, uzun süre salondan ayrılmadı. A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda oyuncular kısa bir süre ısınma yaptı. Filenin Sultanları'nda salonu en son terk eden Hande Baladın ve Ebrar Karakurt'a büyük ilgi gösterildi.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24