Op. Dr. Sinem Yiğit Uğur Yazısıyla Sizlerle

Yaza varissiz bacaklarla girmek mümkün

03 Temmuz 2019 Çarşamba 15:45
1403 Okunma
Op. Dr. Sinem Yiğit Uğur Yazısıyla Sizlerle

Varis, bacaklardaki toplardamarların genişlemesi durumudur.Damardaki kapakçıkların yetmezliği, pıhtı ile tıkanıklık gibi nedenlerle toplardamar içinde basınç artmakta ve varisler oluşmaktadır. Toplumda 20-70 yaş arası grupta giderek yaygınlaşmaktadır.
   Varis, kişinin hem yaşam tarzını olumsuz yönde etkilemekte hem de estetik açıdan rahatsız etmektedir.Genellikle, bacaklarda şişlik, ağrı, kramp, kaşıntı , dolgunluk hissi gibi huzursuz bacak semptomları ile karşımıza çıkmaktadır.
     Hastalarımız bize başvurduğunda, öncelikle yaşam tarzı, ek hastalık varlığı , şikayetleri detaylı bir şekilde dinlenmekte ardından fizik muayene ile detaylı değerlendirilip Doppler ultrason tetkiki yapılarak kişinin damar haritası çıkartılmaktadır.Ardından kişiye en uygun tedavi yöntemi planlanmaktadır.
    Varis tedavisi kişiye özel yapılması gereken bir tedavidir.Amaç, varisli damarın yok edilmesidir.
Günümüzde klasik ameliyat dışında kateter yardımlı yöntemler ile kesi yapılmadan, lokal anestezi ile başarıyla çok kısa sürede varis tedavisi yapılabilmektedir.Damar içine kateter yerleştirilerek , radyofrekans, lazer, yapıştırıcı(Glue) kullanılarak varisli damar yık edilmektedir. Hastalarımız aynı gün evine gitmekte ve ertesi gün işine rahatlıkla gidebilmektedir.
   Kılcal varis tedavisinde en etkili yöntem skleroterapi, köpük skleroterapi tedavileridir. Tecrübeli damar cerrahisi uzmanı tarafından çok ince iğne uçları kullanılarak varisli damar içine kimyasal ajan enjekte edilerek damar yok edilmektedir. İşlem 5-10 dk gibi kısa seanslarla uygulanmakta ve anestezi gerektirmemektedir. İşlem sonrası hastalarımız rahatlıkla günlük hayatına devam etmektedir. Son yıllarda skleroterapi ve cilt üzerine lazer uygulamaları kombine edilerek çok başarılı sonuçlar alınmaktadır.
  Varis tedavisi; kişiye özel uygulanan , öncesinde iyi bir kalp damar cerrahisi değerlendirmesi gereken bir tedavidir. Şikayetlerin başlangıç evresinde , Zaman kaybetmeden doktora başvurmak tedavi başarısını arttırmaktadır.

Kliniğimizde uygulanan tedaviler
      Damar hastalıkları
      Varis tedavisi
       Kılcal damar tedavisi( Yüz, gövde, bacaklar)
       Derin Ven trombozu
       Venöz ülser
       Diyabetik ayak tedavisi
       Lenfatik hastalıklar

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 06.07.2019 09:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.