Göz Çevre Gençleştirme İşlemleri ve Zamanlaması

15 Ağustos 2023 Salı 12:25
5469 Okunma
Göz Çevre Gençleştirme İşlemleri ve Zamanlaması

Göz kapak estetiği ameliyatı için önerilen en doğru zaman hangisidir? Sizin bu ameliyatı olmak isteyen hastalarınıza özellikle önerdiğiniz bir mevsim var mı?

Göz kapak estetiği ameliyatı olmak isteyen hastalarıma her zaman bu ameliyatın zamanlamasının mevsimle ilişkisinden ziyade hastamın işinden ve sosyal hayatından uzak kalacağı ortalama 1 haftalık süreye ihtiyacı olduğundan kendi özelinde değerlendirmek gerektiğini hastama özellikle hatırlatırım.G

Özellikle ameliyat günü ve hemen ertesi gün buz kompresi uygulaması ameliyat sonrası olası göz kapağı morarması ve ödem gelişimini engellemek ve hızlı sosyal hayata geri

dönüş için önemlidir. Genellikler dikişlerini 8. günde aldığım hastalarım hızlıca normal hayatlarına geri dönerler.

Göz kapak cildinin yaşa bağlı olarak elastikiyetinin kaybolması ve sarkması nedeniyle önerilen 'üst göz kapak estetiği­ blefaroplasti' ameliyatı planladığınız hastalarınıza göz çevresi botoks uygulaması ile zamanlaması ile ilgili yaklaşımınız nasıl oluyor? En doğru zaman yönetimi nasıl olmalı?


Öncelikle göz kapak ameliyatı planladığım hastama daha önce göz çevresine botoks uygulaması yapılıp yapılmadığını ve yapıldı ise en son uygulamanın ne zaman yapıldığını mutlaka sorarım. Çünkü botoks uygulaması ile kaş ucu bir miktar kalkıp, kaş göz çevresi mesafe arttığı için ameliyat öncesi özellikle üst göz kapak ameliyat planımızı etkiler ve alacağımız sonucun kısıtlı olmasına neden olabilir. En sevdiğim ve önerdiğim; son botoks uygulamasında 6 ay sonra ameliyatı planlamak ve ameliyat sonrası dikiş alımı yapıldıktan sonra ameliyatın güzel etkisini botoks ışıltısı ile taçlandırmaktır.

Göz çevresi cildinin yılların, sigara ve zararlı güneş ışınları olan ultraviyole B'nin etkisi ile yaşlanması, kolojen üretimin azalması ile elastikiyetinin kaybolması ve gelişen ince kırışıklıkların yok olması için önerilen 'göz çevresine özel mezoterapi' uygulamalarının göz çevresi botoks uygulaması zamanlaması konusundaki öneriniz nedir?

Özellikle 40'lı yaşlardan sonra göz çevresindeki mimikle tetiklenen ince kırışıklıklar için yaptığımız botoks uygulamasına ilaveten botoks uygulama alanına girmeyen alt göz kapaklarındaki ince çizgilenmeler, renk tonu eşitsizlikleri ve cilt yaşlanmasına bağlı değişiklikleri onarmak için elimizde harika kokteyl mezoterapi çeşitleri var.

Bu uygulamaları en az 2 hafta ara ile en az 2 seans şeklinde yapıp sonrasında botoks uygulaması ile devam etmek en etkin sonucu almamıza yarıyor. Botoks uygulaması sonrasında

göz çevresine yaptığımız mezoterap uygulaması botoksun etkinliğini azaltabileceği için benim günlük pratiğimde tercihim önce mezoterapi sonra botoks uygulaması şeklinde oluyor.

Göz çevresindeki mimikle tetiklenen kırışıklıkların ilerleyen yaşlarda yerleşik hale geçmesinden kaçınmak için sizin önerdiğiniz botoks uygulamasına başlama yaşı kaçtır?

Bu konuda net cevap vermek kolay değil açıkçası, ki bu sorunun cevabı kişinin cilt yapısına, cilt altı yağ dokusu kalınlığına, mimik kullanımı yoğunluğuna, kişinin açık renkli gözünün olup olmamasına, düzeltilmesi gereken kırıcılık kusuruna bağlı gözlük takıp takmamasına bile bağlı olarak değişkendir. Ancak 35 yaşından sonra toplumun büyük kısmında mimiklerle gelişen dinamik cizgilenmeler vardır.

O yüzden 25 li yaşlarda başladığımız istisnalar da tabi var olmakla birlikte benim tavsiyem 35 li yaşları çok geçirmeden düzenli 6 ay aralıklarla doğal botoks uygulaması ile hem o günün görüntüsünü güzelleştirmek hem de çizgilenmelerin kalıcı hale geçmesini önleyerek gelecekteki halimize yatırım yapıp, genç, dinamik ve doğal yaş almayı sağlamak.

opdrdilekabul I Acıbadem Göktürk lıp Merkezi

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24