Bilim Kurulu bu akşam toplanıyor: 3. doz aşı için karar günü!

Koronavirüs Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Koca başkanlığında saat 17.30'da toplanacak. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapılması bekleniyor. BioNTech aşısında 3. dozun uygulanmasına ilişkin karar da kurulda görüşülecek.

03 Kasım 2021 Çarşamba 10:19
545 Okunma
Bilim Kurulu bu akşam toplanıyor: 3. doz aşı için karar günü!

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 17.30’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak.

Toplantının ardından yazılı açıklama yapılacak.

Salgındaki son gelişmelerin değerlendirileceği Bilim Kurulu'nun ana gündemi Pfizer-BioNTech aşısında 3. doz olacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3. dozla ilgili kararın bugünkü toplantıda verileceğini duyurmuştu.

'Gündemimizde 12 yaş altı çocuklara aşı yapılması yok'

12 yaş altındaki çocuklara Kovid-19 aşılarının açılıp açılmayacağının sorulması üzerine Bakan Koca, “Biz 18 yaş ve üstü vatandaşımıza aşı tanımladık. 12 yaş ve 17 yaş arası olan çocuklarımızı ise tercihe bağlı olarak tanımlamış olduk. 12 yaş altı için şuan Türkiye’de düşünmüyoruz. Önümüzdeki dönem için bir şey söylemem şuan doğru olmaz. Ama şuan için gündemimizde 12 yaş altı çocuklara aşı yapılmasının olmadığını söyleyebilirim” açıklamasında bulundu.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 03.11.2021 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24