Vergi yapılandırması sona eriyor!

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanun gereğince 31 Mart 2018 gününe kadar edinilmiş vergi borçlarında yapılandırma için başvuru süresi 31 Temmuz 2018 salı günü sona eriyor.

31 Temmuz 2018 Salı 18:15
708 Okunma
Vergi yapılandırması sona eriyor!

Hükümetin vergi borçlarını yapılandırması için hazırladığı düzenleme Meclis’ten geçerek mayıs ayında yasalaşmıştı.

Bu tarihten itibaren başlatılan çalışmalarda emlak ve çevre temizlik vergisi dışında kalan borçlar yapılandırılmaya başlanmıştı. Yapılandırma için başvuruda bulunan vatandaşların vergi borcu affı ile beraber borçların gecikme faizleri ve zamları da silindi.

BU GÜNE KADAR 7 BİN 340 BAŞVURU ALINDI

Eyüpsultan Belediyesi, vergi yapılandırması başvuruları ile ilgili bu süreçte yoğun mesai harcıyor.

Şu ana kadar Eyüpsultan Belediyesine 7 bin 25 mükellef, 7 bin 340 vergi yapılandırması için başvuruda bulundu. Mali İşler Müdürlüğü personeli vatandaşların mağduriyet yaşamaması için cumartesi ve pazar günü de saat 17.00'ye kadar mesai yaptı.

Vergi yapılandırması için internet ve posta üzerinden de başvuruda bulunulabiliyor. Dileyen vatandaşlar www.gib.gov.tr ya da e-devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden de başvuruda bulunabilecek.

Ayrıca yeniden yapılandırma hükmünden yararlanmak için başvuruda bulunan borçluların takip ve tahsilat işlemlerinden dolayı açtıkları davalardan da vazgeçmeleri gerekmektedir.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 31.07.2018 18:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24