Türk Yazar Almanya’da kitabını tanıttı

Türk Gazeteci ve Yazar Esra Köksal “Gurbet Kuşları Zübeyde” adlı kitabının tanıtımı için gittiği Almanya’nın Hamburg şehrinde Radyo Metro:pool 93.0 Türkçe yayınlı programa katıldı

21 Eylül 2019 Cumartesi 14:22
1525 Okunma
Türk Yazar Almanya’da kitabını tanıttı

Türk Gazeteci ve Yazar Esra Köksal “Gurbet Kuşları Zübeyde” adlı kitabının tanıtımı için gittiği Almanya’nın Hamburg şehrinde Radyo Metro:pool 93.0 Türkçe yayınlı programa katıldı. Almanya’da ki Türk gurbetçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Esra Köksal, “Onların duygularına tercüman olabildiğim için çok mutluyum” dedi. 

Türk Gazeteci ve Yazar Esra Köksal, “Gurbet Kuşları Zübeyde” adlı kitabının tanıtımı için Almanya’nın Hamburg şehrine gitti. Bir takım ziyaretler yapan Gazeteci ve Yazar Esra Köksal Radyo Metro:pool 93.0 Türkçe yayınlı programda Elif Ergün, Gülay Ören ve Emine Sonugür’ün program konuğuydu. 

Almanya’da güzel izlenimler edinen ve sıcak temaslar kuran Esra Köksal, programda Almanya’ya gelen Türk Gurbetçilerden ilk jenerasyonun yaşadığı zorluklara dikkat çekti ve Almanya’nın şuan ki durumunun çok renkli ve güzel bir mozaiğin taşlarını oluşturduğunu söyledi.

Kitapta, “1961 yılında Türkiye ile Almanya arasında 'İşgücü Alımı Anlaşması' imzalandıktan sonra çalışmak için Almanya'ya gelen ilk nesil Türklerden Zübeyde'nin yaşadıklarını kaleme aldım” diyen Köksal kısa zamanda kitabının ilk baskısının tükendiğini belirtti. 

Umudu Aşıladı 

Okuyucudan olumlu geri dönüşler aldığını söyleyen Köksal, “Okuyucunun dilinden konuşuyorum. Çünkü onların yaşadıklarına hiç yabancı değilim. Bende küçük yaşta gurbeti yaşadım, zorluk gördüm ve bende mücadele ettim. Okuyucu kitabımda Zübeyde’nin hayat mücadelesini ve gurbetin zorlu yolculuğunu okurken; hepsi aslında kendini gördü. Herkes bu hikâyede kendinden bir şey buldu. Kitabımda özellikle son zamanlarda hepimizin ihtiyacı olan umudu aşılamaya çalıştım. Kitap; hayatta ne yaşarsan yaşa umut hep var, asla umudunu kaybetme diyor. Bu nedenle biz bu kitaba mücadelenin öyküsü dedik. Hala kitabımı okumayanlar varsa sizleri Zübeyde teyzemin hikayesini okumaya davet ediyorum” dedi. 

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 21.09.2019 14:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24