Pınar Asoubar ile Röportaj

15 Ağustos 2023 Salı 13:57
5633 Okunma
Pınar Asoubar ile Röportaj

Pınar hanım Merhabalar, öncelikle sizi tanımak isteriz. Kendinizi bize anlatabilir misiniz?

Merhabalar benim adım Pınar Asoubar. Türkiye'ye 4,5 sene önce geldim. TC vatandaşı olmak için soyadımı değiştirdim ve kolay anlaşılsın diye Aydın soyadım seçtim. Aslen İranlı'yım ve 1991'de doğdum. Tahran Üniversitesinde sanat felsefesi okudum, çocukluktan beri sanatla ilgileniyorum. Ailece sanatla ilgiliydik, babamın babası Azerbaycan göçmeni ve o yıllarda Hazar Denizi bölgesinde dedem ilk sinemayı yapmış, o zamanlar sanat gelişmemişti ve insanlara bunu zorla öğretti. Sonrasında dedem hep Rusya'dan araba, motor, radyo getirirdi ve o bölge için sanat ve kültür anlamında büyük adımlar attı. Çocukluğumdan beri oyuncular ve şarkıcılar bize gel git yapıyorlardı ben ise özeniyor, "Allah'ım ya bende bir gün büyük bir oyuncu, sanatçı olacağım!" diyordum ama babam bu hayalime karşı çıktı: "Asla istemem sen doktor olacaksın." dedi. Beni zorla okula gönderdiler. Ben 6 yaşındayken ilk şiirimi yazdım. Annem şiir yazabildiğimi ve resim çizebildiğimi keşfetti. Yine de babam bu durumdan korktu ve hiç sevinmedi. Hatta anneme benim şiir, çizim ve sanatıma destek çıkmamasını söyledi. Ama annem destek çıktı. Ben kalbimin peşinden gittim. Lisede okulun müdürüne yalvardım, ağladım lütfen benim dosyamı verin diye. İlk sanat lisesi bizim şehirde açılmıştı ve ben oraya gittim. Babam, müdür, tüm okul. Hepsi karşı çıktılar ama Pınar yaptı...

Profesyonel kariyerinizde mevcut eğitimleriniz nelerdir?

Ben yüksek lisans sanat felsefesi mezunuyum, işim ne? Bu en zor soru bu bence çünkü ben ilk işimi babamla inşaatta başladım şimdi ise bu işte devam ediyorum. Eski evleri veya yarım kalan villaları alıp, yenileyip ardından satıyoruz. Diğer işim ise yoga eğitmenliği. 2019'da Hindistan'da yoga eğitmenliğinden mezun oldum, 2 tane kitabım var. Yoga ve çocuklara bağlı yazarım ayrıca yazmak çocukluktan olan işim diyebilirim.

Modelliğin size kattığı tecrübeler nelerdir ve ilginiz ilk ne zaman başladı?

Modellik benim hobim, İran'da 17 yaşındayken ben bu işe gizlice başladım. İran'da bu işler yasak ve biz o zamanlar gizli defileler yapardık, her an polis gelip bizi tutuklayabilirdi.

Modellik benim hobim ve şuan ki Rivanı Ajansı'ndan aldığım eğitimden çok çok memnunum.

Modellik bana her zaman kendime ve vücut sağlığıma dikkat etmemi hatırlattı.

Geçmiş deneyiminizdeki hangi belirli şeyler mevcut kariyer hedeflerinizi etkiledi?

4.Benim hep insanlara destek çıkan bir karakterim var, herkese duvar olmak için çok riskli işlere girdim, babamlar ''Artık büyük bir zarara gireceksin." dediler ama Allah'a şükür toprak bana hep iyi geldi ve benim yaşamıma hep bu iş iyi geldi, çünkü inanıyorum ki Allah insanların kalbine bakıp veriyor, ben çevremde anne karakteriyle meşhurum.

Hangi burçsunuz? Burcunuzun özelliklerini taşır mısınız?

Ben balık burcuyum, yükselen burcum terazi ay burcum ise koç. Balığın adından bile belli:duygu. Duygu, aşk ve de sanat.

Türkiye'yi nasıl buldunuz, neler düşünüyorsunuz?

Türkiye, İran'dan sonra benim tek yaşayabileceğim yer çünkü ben çok ülke gezmeme rağmen sonunda sadece İstanbul'da mutlu oldum. Hep özlediğim yer yani son evim, yuvam Türkiye.

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24