Fatemah Saba Kabaklı Kişisel Sergisi “İZLER” Bugün açılış yapıldı!

T.C. Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesinin akademik kadrosunda yer alan Fatemah Sabah Kabaklı Kişisel Sergisinin açılışını 24 Kasım da Yeni Yüzyıl Üniversitesi Cevizlibağ yerleşkesinde gerçekleştirdi.

24 Kasım 2022 Perşembe 17:21
5350 Okunma
Fatemah Saba Kabaklı Kişisel Sergisi “İZLER” Bugün açılış yapıldı!

Oldukça kalabalık ve ilgi toplayan serginini açılış ve konuşmasını Rektör Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu yaptı. Başarılarının ve sanatının devamını dileyen Hacısalihoğlu mikrofonu Kabaklı’ya bıraktı.

Kabaklı konuşmasına “24 Kasım öğretmenler günü kutlu olsun. Öğretmenlik çok değerli bir meslek. Aslında her gün öğretmenle günü ama biz yılda bir gün kutluyoruz.

Hepimizin hayatında izler vardır. Benim hayatımda ki izlerde burada. Her bir eserin başka izleri var.

Türk kültürü benim hayatımı çok etkiledi dolayısıyla bu sanatıma da yansıdı.Eserlerimde genelde Türk Edebiyatından ve Mitolojisinden hareket ederek bir şeyler üretmeye çalıştım. tekniksel açıdan geleneksel sanatlarımız benim sanat yolculuğumda izler bırakmıştır ve illüstrasyonlarımı genelde geleneksel sanatlarla yorumlayarak çalıştım.

Bugünlerde dünya üzerinde biliyorsunuz savaşlar, kırgınlıklar, karışıklıklar yaşanıyor.

Burdan dünyaya barış ve mutluluk diliyorum ve dua ediyorum.

Sanat hürriyet ortasında fidanlanır ve gelişir. Hurriyet olmadığı yerde malasef sanat gelişmez. Görsel sanatlarda toplumun ilgisi, sevgisi, bilgisi gerekiyor ki görsel sanatlarda ilerlesin.

Bu sergide 16 Eser var. Bu 16 eser yaklaşık 10 senemi aldı. Bir eser 4 senemi aldı, başka bir eserde mesela ders aldığım hocamın büyük izleri vardır.

Malzemelerimi genelde akrilik boya, suluboya, 24 ayar altın olarak kullandım.

Son olarak bu sergiyi yapmamda bana çok çok destek olan Başta Dekan Hocamız ve Gülçin Hanım’a, Uygulama aşamasında Tuğba hanım ve Semih bey’e çok teşekkür ediyorum.

Onların sayesinde bu sergi gerçekleşti. Sayın rektörüme çok teşekkür ederim. Babama ve öğrencilerime çok teşekkür ediyorum. İyiki Varsınız…” diyerek açılış konuşmasını tamamlayan kabaklı, Eserlerini ve onda bıraktığı izleri anlatarak sergiyi gezdirdi.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 25.11.2022 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24