Eyüpsultanlı çocuklara muhteşem şenlik

Eyüpsultan Belediyesi, Simurg 5-25 Yaş Arası Yaygın Eğitim Programı kapsamında devam eden Yaz Spor Okulları öğrencilerine yönelik “Yaz Spor Okulları Şenliği” büyük bir coşku içinde gerçekleşti. Şenliğe katılan öğrenciler spor yapmanın yanı sıra gönüllerince eğlendiler.

04 Ağustos 2018 Cumartesi 10:44
999 Okunma
Eyüpsultanlı çocuklara muhteşem şenlik

Alibeyköy Spor Kompleksi ve Osmanlı Parkı’nda, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın katılımıyla düzenlenen şenlikte canlı langırt, 4x4 balon futbolu, okçuluk gibi sportif etkinliklerin yanı sıra, şişme oyun grupları ve palyaçolar da yer aldı.

Palyaçolar çocuklara balon hediye ettiler ve yüz boyama yaptılar.

Şenlik alanında etkinliklerin düzenlendiği bölümleri gezen Başkan Remzi Aydın sonrasında öğrencilere pamuk şeker ikramında bulundu.

“VELİLERİMİZ DE ÇOCUKLARIMIZ DA ÇOK MEMNUN”

Bu arada basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Aydın, Eyüpsultan Belediyesi olarak her sene yaz spor okullarını gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi;

“Bu sene de yaklaşık 5 bin öğrencimiz bu etkinliklerden faydalanıyor. Oryantiring, voleybol, uzak doğu sporları, futbol, yüzme, satranç, folklor gibi 10 ayrı branşta 5 temel bölgede öğrencilerimiz bunlardan faydalanıyor.

Oryantiring dünyada çok yaygın bir spor. Bizde yeni yeni tanıtılıyor ama bu spor harita üzerinde gizlenmiş olan materyalleri kısa sürede bulma ve yüksek nabız altında sakin karar vermeyi öngören çok yönlü bir spor.”

“YÜZME BRANŞINA YOĞUN İLGİ VAR”

“Bugün de bir farklılık yapalım dedik. Yaz spor okullarının içerisinde bir şenlik oluşturduk. Şenlikte yarışmalarımız var, ikramlarımız var, velilerimiz var. Gerek velilerimiz gerek çocuklarımız gayet memnunlar. Ayrı bir heyecan katıyor. Herkesi çok mutlu gördük.”

“TAMAMEN ÜCRETSİZ”

“Yaz spor okulları tamamen ücretsiz. Spor malzemelerimizi, spor formalarımızı belediyemiz temin ediyor. Eyüpsultan'da oturan öğrencilerimiz istedikleri branşı seçiyorlar. Seçimi onların istekleri ve yeteneklerine bırakıyoruz. Haftanın belli günleri belli branşlarda eğitimlerini alıyorlar. Dönüşümlü olarak eğitimler devam ediyor.”

Şenliğe katılan çocuklar ise çok eğlendiklerini belirterek “Çok güzel. Belediye Başkanımız Remzi Aydın'a teşekkür ederiz. Bir sürü etkinlik yapıyoruz. Balonlara bindik, maç oynadık. Okçuluk da çok güzel.” dediler.

SİMURG 5-25 YAŞ ARASI YAYGIN EĞİTİM PROGRAMI

Eyüpsultan’da yaz okulları bu yıl, Gençlik Merkezleri, Ali Kuşçu Uzay Evi Astronomi Yaz Okulu, Simurg Dil Evi İngilizce Yaz Okulu ve Yaz Spor Okulları şeklinde gerçekleştirildi.

Öğrencilere sportif değerler eğitimi, eğitsel oyunlar, bisiklet eğitimi, geziler, sanat ve beceri atölyelerinin yanı sıra futbol, basketbol, voleybol, tenis, uzak doğu sporları, yüzme, satranç, mini golf, okçuluk, atletizm, güreş, oryantiring gibi 12 farklı branşta eğitim verildi.

Ortaokul ve lise öğrencilerinin ücretsiz olarak katıldığı Ali Kuşçu Uzay Evi Astronomi Yaz Okulu'nda güneş sistemleri, güneş gözlemi, uzay çalışmaları ve yıldızların hayatı şeklinde uygulamalı eğitimler alınacak.

Bunun yanı sıra İstanbul Teknik Üniversitesi Uydu Sistemleri Tasarım ve Test Laboratuvarı, İstanbul Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi ve İstanbul Üniversitesi Gezegenevi’ne gezi programları da düzenlendi.

Simurg Dil Evi İngilizce Yaz Okulu'nda ise ilkokul, ortaokul ve lise sınıfı öğrencilerine uygulamalı eğitimler verilerek, en kolay yoldan yabancı dil öğrenmeleri sağlandı.

Simurg Dil Evi’nde öğrenciler yarışırken öğrenme, izleyerek ve dinleyerek öğrenme, tematik eğitimle öğrenme, müzikle öğrenme tekniklerini konusunda eğitim aldı.

YAZ SPOR OKULLARI BEŞ BÖLGEDE EĞİTİM VERİYOR

Yaz Okulu Spor Merkezleri, Alibeyköy Spor Kompleksi, Eyüp Merkez (Eyüp Kız Anadolu İ.H.L), Yeşilpınar (Cumhuriyet Ortaokulu) ve Kemerburgaz-Göktürk (Osman Yumuk Spor Kompleksi) ve Topçular Mahallesi (Dede Korkut Ortaokulu) olmak üzere bu yıl beş bölgede kuruldu.

Ücretsiz olan etkinliklerde öğrenciler, fiziksel gelişimlerinin yanı sıra kendilerini hem sosyal hem de kültürel açıdan donanımlı hale getirebilecekleri eğitimleri alıyorlar.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.