EYÜPSULTANLI ÇOCUKLAR, DİL EVİ'NDE İNGİLİZCE'Yİ EĞLENEREK ÖĞRENİYOR

Eyüpsultan'lı Çocuklar, Dil Evi'nde İngilizce’yi Severek ve Eğlenerek Öğreniyor

05 Temmuz 2019 Cuma 18:33
958 Okunma
EYÜPSULTANLI ÇOCUKLAR, DİL EVİ'NDE İNGİLİZCE'Yİ EĞLENEREK ÖĞRENİYOR

Eyüpsultan Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hizmete sunulan Dil Evi, eğitimlerine yaz aylarında da aralıksız devam ediyor.

Düğmeciler Mahallesi’nde bulunan Dil Evi Yaz Okulu'nda öğrenciler, birbirinden farklı oyunlar oynayıp, etkinlikler yapıp, film izleyip, şarkı söyleyerek  İngilizce öğreniyor. 24 Haziran – 2 Ağustos tarihleri arasında 7-19 yaş arası ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin ücretsiz olarak eğitim aldığı Dil Evi'nde öğrenciler kalem ve defterden uzak dört duvara sığmayacak bir eğitim modeli ile İngilizceyi, görerek, yaşayarak severek ve eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşıyor.

DİL EVİ’NDE HAFTANIN BEŞ GÜNÜ EĞİTİM VERİLİYOR

Hafta içi Salı, Çarşamba ve Perşembe, Cuma günleri eğitimin devam ettiği Dil Evi'nde Pazartesi günleri ise öğrencilere geziler düzenleniyor. Dil Evi Yaz Okulu'na öğrenciler haftada bir gün gelerek 20 kişilik sınıflarda 2,5 saatlik  eğitim alıyorlar. Konuşabilecekleri, tartışabilecekleri ve müzakere edebilecekleri bir ortamda pratik yapan öğrenciler aynı zamanda konuştukları konular üzerine eğlenceli oyunlar oynayıp, karaoke yaparak ve filmler izleyerek İngilizcelerini geliştiriyorlar.

YOĞUN İLGİ GÖREN DİL EVİ’NDE, YENİ DÖNEM İÇİN KAYITLAR ŞİMDİDEN BAŞLADI

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği yaz okulunda 200 öğrenci eğitim alıyor. Yaz okulu için kontenjanların dolduğu Dil Evi’nde yeni dönem Eylül ayında başlayacak. Yeni dönem için kayıt yaptırmak isteyen veliler  (0212 674 48 09) nolu telefendon bilgi alıp Düğmeciler Mahallesi Düğmeciler Caddesi No:61’de bulunan Dil Evi’ne giderek kayıtlarını yaptırabiliyor.

Dil Evi Yaz Okulu’nda İngilizceyi severek ve eğlenerek öğrendiklerini söyleyen öğrenciler Dil Evi hakkındaki görüşlerini ise şu şekilde dile getiriyorlar:

“EVDE OTURUP TABLETİMLE OYNAYACAĞIMA İNGİLİZCEMİ GELİŞTİRİYORUM…”

Deniz Gündüz: “10 yaşındayım, bu sene ortaokula başlayacağım. Benim İngilizcem çok iyi değil, çalışsam da yapamıyorum. Buraya İngilizceyi daha iyi öğrenmek, için geldim. Burası çok güzel. Derslerimiz eğlenceli geçiyor, hiç sıkılmıyoruz. İngilizceyi oyunlar oynayarak öğreniyoruz.”

Furkan Özüm: “11 yaşındayım, Rami Ortaokulu 6.sınıf öğrencisiyim. İngilizcemi geliştirmek ve bir yandan da eğlenmek için Dil Evi’ne geldim. İngilizceyi oyunlar oynayarak, eğlenerek, keyifli bir şekilde öğreniyoruz. Herkese tavsiye ediyorum.”

Elif Gülmank: “10 yaşındayım, bu sene 5. sınıfa gideceğim. Annem ablamı yazdırıyordu ben de gelmek istedim. Buraya geldiğim için çok memnunum. Birçok yeni şey öğrendim. Bana faydası olduğuna inanıyorum. Ayrıca kendime yeni arkadaşlar da edindim. Evde oturup tabletimle oynayacağıma, İngilizcemi geliştiriyorum.”

Eren Bayrak: “10 yaşındayım, bu sene 5. sınıfa gideceğim. Dil Evi’ne iki senedir geliyorum. Ailemin zorlamasıyla değil, kendi isteğimle Dil Evi’ne geliyorum; çünkü burada olmayı seviyorum. Burada hem eğleniyorum, hem İngilizcemi geliştiriyorum. Artık tüm İngilizce sınavlarından yüz alıyorum. Dil Evi’nin çok faydasını gördüm. Aslında İngilizce öğrenmek çok kolay değil ama burada bence çok kolay.”

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24