Eyüpsultan Belediyesi Dron Okulu açıldı

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilçede yaşayan 12 yaş ve üstü bireylere yönelik eğitim verecek Dron Okulu'nun açılışını yaptı.

18 Mart 2019 Pazartesi 14:55
1137 Okunma
Eyüpsultan Belediyesi Dron Okulu açıldı

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilçede yaşayan 12 yaş ve üstü bireylere yönelik eğitim verecek Dron Okulu'nun açılışını yaptı.

Açılış için Güzeltepe Gençlik Merkezi'nde bir program düzenlendi. Düzenlenen programa Başkan Remzi Aydın ile birlikte İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ahmet Talat Saygaç, muhtarlar, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Başkan Aydın açılış programı öncesi, gençlik merkezinin bahçesinde oluşturulan robot okulu sergisi, uzay sergisi, model uçak sergisi ve Ali Kuşçu Uzay Evi Astronomi Sergisi'ni gezerek öğrenci ve öğretmenlerden yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Açılış programında ilk olarak bir dron gösterisi düzenlendi.

“ATTIĞIMIZ TOHUMLAR BİZİ DAHA BEREKETLİ SONUÇLARA ULAŞTIRACAK”

Başkan Aydın dron gösterisinin ardından yaptığı konuşmada, Simurg ailesinin yaklaşık 5 yıldan beri kendi içinde gelişim kaydeden, sadece İstanbul'da değil bütün Türkiye'de ilkleri gerçekleştiren bir program olduğunu vurgulayarak şunları söyledi; “Simurg hep ilkleri yaptı, öncü oldu ve bir çok ödül kazandı. Simurg'la Eyüpsultanlı gençlerimizin herşeyin en iyisi gerçekleştirmesini sağladık. Geçen sene Robot Akademimizi kurduk, bu sene de onun devamı olarak Dron Okulumuzu açmış olduk. İstanbul'da, belki de Türkiye bu kapsamda, bu kalitede başka bir merkez yok. Çocuklarımız kendi dronlarını kendileri yapacak eğitimi alıyorlar. Şimdi de pilotluk eğitimi vererek sertifika almalarına yardımcı olacağız. Dron geleceğin teknolojilerinin içerisinde yer alıyor. Sivil alanlarda, askeri alanlarda, ulaşımda ve daha bir çok alanda kullanım imkanı var. Çok güzel işler yaptığımızı görüyorum. İnşallah bu attığımız tohumlar çok daha bereketli sonuçlara bizi ulaştıracaktır diye temenni ediyorum.”

Konuşma sonrasında Başkan Remzi Aydın, katkılarından dolayı Prof.Dr. Saygaç'a ebru tablo takdim etti. Ayrıca Dron Okulu'nda eğitim alan öğrencilere de sertifikalarını verdi.

Başkan Aydın Dron okulunun açılışını ise programa katılanlar ve çocuklarla birlikte kurdele keserek gerçekleştirdi.

EĞİTİMLER 3 HAFTA SÜRÜYOR

Gençlik ve Spor Hizmetleri'ne bağlı Güzeltepe Gençlik Merkezi'nde açılan Drone Okulu'nda 100 öğrenci eğitime devam ediyor. Dron Okulu için kayıtlar devam ederken eğitimler hafta sonu cumartesi ve pazar günleri gerçekleştiriliyor. 3 hafta süren eğitimleri tamamlayan öğrencilere İHA-0 sertifikası veriliyor.

Güzeltepe Gençlik Merkezi'nde verilen bu eğitimlerin dışında Nişanca Gençlik Merkezi'nde de Dron atölye çalışmaları yapılıyor.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 19.03.2019 10:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24