Atom Seviyesinde Tarama ve Dengeleme - Well World Medikal Direktör Burak Tuncer Röportaj

‘Geleceğin Sağlığını Tasarlıyoruz’ projesi ile Well World Markasının Medikal Direktörü Dr.Burak Tuncer ile Söyleşimiz;

06 Nisan 2020 Pazartesi 12:03
4158 Okunma
Atom Seviyesinde Tarama ve Dengeleme - Well World Medikal Direktör Burak Tuncer Röportaj

‘Geleceğin Sağlığını Tasarlıyoruz’ projesi ile Well World Markasının Kurucusu olan ve Mediak Direktörü Dr.Burak Tuncer ile Söyleşimiz;

Burak Tuncer’i kısa olarak tanıyabilir miyiz?

Projenin temelleri, Türkiye’de 20 yıl önce sağlık turizmini başlatarak, 30 ülkeye ofis kurmuş, 100 ülkeden hasta getiren Türkiye’nin ilk Estetik ve Plastik Cerrahi Hastane Grubu Esteworld’ün Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Tuncer ve Medikal Direktör olarak benim liderliğimde 3 sene önce atılmıştır.

Yeni Markanız Well World projenizin başlangıç hikayesini öğrenebilir miyiz?

Projenin temelleri, Türkiye’de 20 yıl önce sağlık turizmini başlatarak, 30 ülkeye ofis kurmuş, 100 ülkeden hasta getiren Türkiye’nin ilk Estetik ve Plastik Cerrahi Hastane Grubu Esteworld’ün Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Tuncer ve Medikal Direktör olarak benim liderliğimde 3 sene önce atılmıştır.

Well World projemizin nerede kurulduğunu öğrenebilir miyiz?

İstanbul’da, Karadeniz’in kıyısında, % 91’i ormanlarla çevrili Şile’de 300.000 m2 alanda Sağlıklı Yaşam Dünyası, markamız “WELL WORLD” Kuruluyor!

Peki Well World projeniz ile ilgili geniş bir bilgi alabilir miyiz?

Tabi ki de. Biz proje için çok heyecanla başladığımız bu yolda öncelikle inancımızın tam olduğunu belirtmek isterim. Detaylarını sizlere hemen anlatayım, çok kez duyduğumuz şey olan Bilim insanları, “İnsan ömrü uzuyor,” diyor ve verilerle de bunu kanıtlıyor. Fakat biliyorsunuz ki insanlara uzun yaşamak yetmiyor, bir de bu süreyi sağlıklı tamamlamak gerekiyor. WELL WORLD projesi bunun mümkün olabilmesi için geliştirilmiş, dünyada bu denli kapsamlı örneği olmayan, çok ayrıcalıklı ve multidisipliner bir modeldir.

Biz Bütünsel İnsanlık yaklaşımını ele alarak, hastalık etkinliğini ortadan kaldırmak ya da buna karşı güçlendirici sistemler oluşturuyoruz. 3 temel ayak olan detaydan sizlere bahsedebiliriz.

MEDICAL WELLNESS

Bu kısım WELL WORLD’ün en temel kısmını oluşturur. WELLNESS; BEDEN, RUH ve ZİHİN sağlığını dengede tutma, koruma ve artırma temelli bir yaklaşımdır. Amerika kökenli olan bu kavram holistik, yani bütüncül ve dinamik bir sağlık anlayışını temsil eder.

Wellness; rahatlatıcı masajlar, vücut bakımı, banyolar, spa, sağlıklı içecekler ve çaylar gibi yalnızca hedonik yaşama hizmet eden pasif uygulamalardan ibaret değildir. Wellness kavramının en önemli tarafı, bireyin kendi sağlığını korumaktan ve geliştirmekten kendisinin de sorumlu olmasıdır. Bizim için bireyler, tüm uygulamalarda aktif rol oynamalı, istekli olmalı, öğrenmeli ve bu disiplini bir yaşam stili haline getirmelidir. Çünkü ‘iyi olma ve iyi kalma hali’ yalnızca sürdürülebilir olduğunda işe yarar. Wellnes başlığımızın altında da 3 önemli yaklaşım mevcuttur;

ATOM SEVİYESİNDE TARAMA VE DENGELEME

Mucit Nikola Tesla’nın dediği gibi “Eğer evrenin sırrını çözmek istiyorsanız; enerji, frekans ve titreşim üzerine düşünün.” En önemli bilim insanlarından Nicola Tesla, yıllar önce alternatif akım, kablosuz elektrik ve jeneratör gibi icatlarını bu 3’lüye odaklanarak gerçekleştirmiştir.

Bizde Well World olarak detaylı tarama yaparak başlıyoruz. Bu tarama da en küçük birim olan atom seviyesini ele alıyoruz. Bu teknoloji, hastalıkları henüz atom seviyesindeyken fark etme imkânı sağlıyor.

Anlatmış olduğunuz Atom seviyesinde taramanın bize faydalarını sıralamanızı rica edebilir miyiz?

Burda insanın en küçük birimi atoma eriştiğimiz için faydası oldukça büyük,

Erken Teşhis Potansiyeli!

Olası Hastalıklara Karşı Önlem Alma Şansı!

Well World olarak bununla da sınırlı kalmıyor, Holistik Wellness Taramalarla da bu bilgiyi destekliyoruz.

Dosyanız da bir diğer yaklaşım olan Gümüş Havuzlar’dan bahsediliyor. Merak uyandırıcı bir durum, rica etsek konudan bahsedebilir misiniz?

Elbette, bir diğer önemli unsur Collaidal Silver Havuzlar.

COLLOIDAL SILVER (GÜMÜŞ) HAVUZLAR

İsviçre’den getirdiğimiz gümüşleri laboratuvarda kollodial hale getiriyoruz. Kolloidal gümüş suyu, Amerika’da 1930’ların ortalarına kadar enfeksiyonlarla savaşan yaygın bir antibiyotik tedavisi olarak kullanılmıştır.

Gümüş, tarihte bilinen en eski antimikrobiyaldir. Birçok patojeni eş zamanlı olarak yok edebilme özelliğine sahiptir. Antibakteriyel, antivirüs, antifungal (Mantar önleyici) ve aynı zamanda çok güçlü bir antienflamatuar (enfeksiyon giderici) olarak bilinir.

Wellness kısmının 3. Unsuru olan Piramit ile ilgili de merakımızı giderebilir misiniz?

Logomuz da da görmüş olduğunuz üzere piramit etkisinin çok öenmli olduğunu belirtmek isterim.

PİRAMİT TERAPİ

Piramit doğru konumlandığı ve doğru materyal kullanıldığı takdirde şekli gereği önemli bir manyetik enerji alanı oluşturuyor. Bu kozmik enerji alanı, yüzyıllar evvel Mısırlılar tarafından “ Pyramid Healing” (Piramit Şifası) olarak keşfedilmiş, daha sonra dünyanın pek çok farklı yerinde kullanılmıştır.

Optimal hesaplamalarla inşa ettiğimiz bu yapı, iç içe geçmiş iki piramitten oluşturulmuş ve manyetik kuzeye göre hizalanmıştır. Piramit geometrik şekil, terapötik enerjileri saklama ve yayma özelliğine sahiptir. Ölçek olarak da dünyanın en büyük ikinci Model Piramididir. Yine dünyanın en büyük model piramidi de projemizde olacaktır.

Piramidin enerji merkezinden, Kuvars taşları ile su akmakta. Böylece suyun bilimsel olarak da kanıtlanmış kopyalama özelliğinden hem fiziksel hem de zihinsel boyutta faydalanılmaktadır. Yerden ve gökyüzünden gelen pozitif ışınların oluşturduğu ve manyetik alan sayesinde vücudumuzun % 75’ini oluşturan su, içindeki kristalleri düzenler.

Günümüzde tedavi nitelikli taşların başında gelmektedir. Kişinin çevresinde oluşan negatif enerjiyi yok eder, pozitif enerjiyi toplar, aktif hale getirir ve aynı zamanda da biriktirir.

Piramit enerjisi terapisi ile daha az stres, daha kaliteli uyku, daha açık bilinç ve net bir odaklanma mümkündür.

Well Clinic kısmı sanırım EsteWorld ile yapmış olduğunuz ve burda da devamını sağlayacağınız bir birim olarak görüyorum. Yoksa bu projede ilaveler var mıdır?

2.WELL CLINIC (Aesthetic & Longevity)

Bu bölüm, Medical Wellness bölümüyle hem bağlantılı hem de özerk yapılı alanlardır.

WELL CLINIC estetik ve sağlıklı uzun yaşama (longevity) dair tedavi ve terapiler sunmaktadır.

Aynı zamanda yaşam kalitesini EN SIK BOZAN, ancak tedavisi için birimine EN AZ RASTLANAN ya da HİÇ RASTLANMAYAN özel birimlerden oluşan bir kliniktir.

WELL CLINIC’te Yer Alacak Branşlardan Bazıları:

  • Golden Phi Method
  • Insomnia (Uyku Bozukluğu)
  • Algoloji (Ağrı Tedavisi)
  • Psikosomatik Hastalıklar
  • Diyabet Ünitesi
  • Özellikli Nutrition
  • Dermatoloji
  • Kök Hücre Tedavileri
  • Healthy Aging
  • Plastik Cerrahi
  • Saç Tedavileri
  • Medikal Estetik
  • Vücut Şekillendirme

Well Food alanın hem lokasyon olarak bulunmuş olduğunuz yerden kaynaklı avantajlı olduğunuzu görüyoruz. Sanırım üretim ile tüketimin de direkt bazlı olacağını görüyoruz. Well Food ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

Aslında Şile doğası açısından İstanbul için çok değerli bir lokasyonda bulunuyor. Karadeniz’e kıyısı olan, %91’i ormanla çevrili Şile aynı zamanda toprağı tarım açısından her mevsim bereketli yapıya sahiptir. Sera anlamında bilgimizin çok eskiye dayandığını da belirtmek isteriz. Ayrıca orada yaşayan halk içinde istihdam oluşturmuş olacağız.

3.WELL FOOD

Yediğimiz şeye dönüştüğümüz gerçeğini artık hepimiz biliyoruz.

Tüm avantajları ve Türk ekonomisine ve yöre halkına katkısı da göz önünde bulundurularak, bölgenin zaten hali hazırda yaptığı organik tarım ürünleri de WELL WORLD projesine dâhil edilerek WELL FOOD alanımızı oluşturacak. Şile’nin kendi yeraltı kaynak suları ile oluşturulacak seralarımız sayesinde muzu bile dalından koparıp yeme fırsatını yakalayacaksınız.

Well World Medical Wellness ile ilgili kaç programınız mevcuttur?

9 programdan oluşan kürlerimiz mevcuttur, bunlar;

MEDICAL WELLNESS PROGRAMLARI

  • “B’WELL” PROGRAM: Well World’ün temel programıdır. Temel bir tarama içerir. En az 4 gün konaklama gerektiren, holistik bir wellness protokolü sunan, kısa sürede etkin sonuç veren bir programdır.
  • “B’YOUNGER” PROGRAM: Anti-aging uygulamaların ağırlıklı olduğu bir programdır. Non-invasive uygulamalar içerir. Hem içeriden hem dışarıdan ‘geriye yaşlanmayı’ amaçlar.
  • “B’RECHARGE” PROGRAM: Özellikle bir anti-stres ve detoksifikasyon programıdır.
  • “B’LIGHT” PROGRAM: Vücut kitle endeksi ortalamanın üzerinde olup, sağlıklı kilo vermek isteyenlerin tercih edebileceği bir programdır.
  • ”B’ REBALANCE” PROGRAM: Bedenen, zihnen ve ruhen arınma ve dengelenmeyi amaçlar. Odaklanmayı, zihinsel kapasite ve farkındalık seviyesini yükseltmeyi amaçlayan bir programdır.
  • WELL LONGEVITY PROGRAM: Sağlıklı uzun ömürlülük esasına dayanır. Bu program, lifelong accomadation (yaşam boyu konaklama) misafirlerine özel bir programdır. Süreklilik gerektirir.
  • JR. WELL PROGRAM: 3-12 yaş misafirlerimiz için özel olarak geliştirdiğimiz bir programdır. Sağlıklı yaşam bilincinin erken yaşta hayat biçimi haline getirilmesine yardımcı aktivite ve uygulamalar içerir.
  • LONG WEEKEND PROGRAM: Perşembe günü başlayıp pazar gününe kadar süren bir konaklama sistemi içerir. Buna uygun 4 günlük efektif bir programdan oluşur.
  • DIGESTIVE WELLNESS PROGRAM: Sindirim sistemindeki sorunların düzeltilmesini hedefleyen bir programdır. Ne yediğimiz kadar neyi sindirebildiğimiz de çok önemlidir. Sindirimi sanata çeviren bir programdır.

www.thewellworld.com

İstanbul: 0216 443 55 69 / Şile: 0216 711 35 35

Instagram / Facebook logo ile WellWorldMedicalWellness

Twitter logo ile WellWorldWell

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.