Şahin İnan Röportaj

Şahin İnan ile müziğe başlangıcından aşk hayatına kadar bir çok konuda keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

29 Ocak 2019 Salı 17:40
2225 Okunma
Şahin İnan Röportaj

Şahin inan oluşum sürecini anlatırmısınız?

-Çocukluğumdan beri müziğe olan merakım ve ilgim vardı sıra gecelerinde, düğünlerde sürekli beni çağırırlardı her geçen zaman şarkı söylemeye ve müziğe olan ilgimi arttırdı.

Müzik yaşamına nasıl başladınız?

-Müzik bir aşktır. Herşey küçükken başladı. Aile toplanmalarında, mahalle düğünlerinde o zamanın sevilen sanatçılarını dinleyerek müzik bende aşk, tutku ve heves ile başladı. Büyüklerimizin destek ve ısrarları üzerine ilk şarkımızı yaptık.

Sizi müziğe özendiren şeyler nelerdir?

-Tabi ki dönemin sevilen isimlerinden İbrahim Tatlıses, Mahsun Kırmızıgül, Müslüm Gürses, Orhan Gencebay gibi sevilen sanatçıları dinleyerek Arabesk müziğine ilgim daha çok arttı ve müziğe özendim.

2018 yılında "Ben De Varım" isimli albümünüzü müzik severler ile buluşturdunuz. Dikkat çeken albümünüzün isminde bir mesaj var mı?

-Evet. Son zamanlarda müzik piyasasında büyük bir boşluktan bahsediliyor. Baktığınızda çok sanatçı yok gibi görünüyor ama hergün onlarca isim piyasada kendine şans bulmaya çalışıyor. O yüzden konuşulan bu boşluğu doldurmak için ben de varım dedim.

Sözlerini Ahmet Selçuk İlkan'ın yazdığı Müslüm Gürses’in de seslendirdiği "İsyanlardayım" isimli şarkı ile çıkış yaptınız neler söylemek istersiniz?

-Bu şarkı gerçekten bi sanatçı için okunması zor bir şarkı ve bu şarkıya sevenlerimizden gelen olumlu ve güzel tepkilerden dolayı çok mutluyum. Bu şarkı ile ilgili bir anket çalışması da yapmıştım. Çıkan sonuç beni çok mutlu etmişti.

Müzik dünyasındaki soluğunuzu neye borçlusunuz?

-Tek kelime ile AŞK

İsyanlardayım şarkısı çıktıktan sonra nasıl tepkiler aldınız?

-Biz toplum olarak muhafazakar bir toplumuz. Tabi ki şarkının ismi ve sözlerinden dolayı biraz tepkiler aldık ama genel olarak tepkiler çok güzel.

Aileniz sizin müzik yolculuğunuzda ter aldı mı? Onların yansıyan fikirlerini öğrenebilirmi yiz?

-Müzik yolculuğunda ailem her zaman yanımdaydı ve yanımda olmaya da her zaman tam destek olmaya da devam edecekler. Mesela ‘’ Elveda Sana ‘’ şarkısını eşim ile beraber yazdık. Biz her zaman aile desteği ile ayaktayız.

Sizce sanatçların toplumdaki görevleri nelerdir?

-Sanatçı olmak gerçekten kolay değil. Toplumda örnek alınacak davranışlarda bulunmak gerekiyor. Fikir ve düşünceleriyle hem kendine hem de topluma örnek biri olması gerekiyor. Biz de bunu yapabiliyorsak ne mutlu bize. Sonuçta bende bir babayım ve 2 çocuğum var. O yüzden aile yapım ve yaşam tarzım ile yaptığım müziklerle bir yerlerde olmak beni mutlu eder.

Şarkı yazma yeteneğinizden bahseder misiniz? Örnek olarak hangi ortamlarda, nasıl bir ortamda şarkı yazmayı tercih ediyorsunuz?

-Şarkı yazmak yolda para bulmak gibi bir şey. Şans eseri bir ilham gelir, kağıda dökersiniz. Bazen bir yemek yerken, bazen sessiz yalnız kaldığınızda, bazen de yolda araba kullanırken. Hiç belli olmuyor, her an her yerde gelebilir. Mesela ‘’ Sevdiğim‘’ isimli şarkım camii de aklıma geldi. O yüzden yer, zaman ve ortam fark etmiyor.

Bir sanatçı olarak dinlediğiniz ve beğendiğiniz sanatçılar kimlerdir?

-Güzel olan tüm müzikleri dinlerim. Arabesk, Türkü, Pop, Yabancı. Biz sahne sanatçısıyız, o yüzden sahnede her tarz okuyoruz. Tabi ki son zamanlarda başarılı olan isimer de var. Herkesin yolu açık olsun,

Hedefinizi nasıl daha açık net ve ölçülebilir hale getirebilirsiniz?

-Herkesin bir hayali var, hedefi var. Benim de hayalim ve hedefim bu piyasada zirve olmak. Şarkılarım ile duruşum ile. Bizde bu yolda Allah'ın izniyle ilerliyoruz. Biliyorsunuz artık sosyal medya gücü var. Biz de farklı projer ile sosyal medyada ilerleyerek radyo ve tv programları ile istediğimiz yerlerde olmak istiyoruz.

Hedeflerinizdeki yaratabilecek en büyük etki ne olurdu?

-Tabi ki ses. Çünkü ben şarkı söylemeyi sahne de sveenlerimle olmayı çok seviyorum .

Düzenli olarak yaptığınız halde size bişey katmayan 3 şey nedir?

-İnsanlara yaptığım iyilik. Dedem her zaman söylerdi: "Oğlum iyilik yap denize at. Sana yapılan kötülüğü unut, yaptığın iyiliği unut ama sana yapılan iyiliği asla unutma" derdi. İkincisi aile. Aile konusunda çok hasssasım. O sevgi, o aşk karşılıksızdır, devam eder. Üçüncüsü yaşam tarzım. Kendime has bir yaşam tarzım var. Kötü yanlarıda var, iyi yanları da var. Güzel anları da var ama genellikle karşılığı olmayan şeyler. Bende bunu seviyorum.

Sanat dünyasında birşeyleri değiştirmek isteseydiniz neleri değiştirirdiniz?

-Yorum yok.

Türkiye’de sanatçı olmak zor mudur?

-Bence çok kolay, Paran varsa olursun ya da sana destek olan biri olursa kolay ama halk her zaman istediğini beğenir. Yani halkın sevdiği sanatçı olur.

Sahne ve konser çalışmalarınız var mı?

-Evet. Biz ilk sahnemizi Türkye’nin en iyi ve en popüler mekanında aldık. Devamı da gelecek. Şimdi sadece yeni çıkacak albümüze adapte olduk. Sahne ve konser tarihlerimizi Instagram sayfamızdan takip edebilirler.

Gelecek ile ilgili projelerinizden söz edermisiniz bundan sonraki hedefleriniz nelerdir?

-Yeni albüm 14 şubatta İnşallah sevenlerimiz ile buluşacak. O yüzden çok heyecenlıyım, Güzel bir tarih, aynı zamanda anlamlı bir tarih benim için. Dünya sevgililer günü. O yüzden çok kişinin emeği var. Büyük bütçeli bir iş oldu. Gece gündüz okumalar yaptık. Türkiye’nin en iyi müzisyenleri ile çalıştık. Umarım dinleyenlere güzel, özledileri bir müzik ziyafeti yaşatırız.

Sizce önemli olan herşeye sahip olmak mı? Az şeye ihtiyaç duymak mı? En fazla nelere sahip olmak istersiniz?

-Bence hepsinin ayrı bir güzelliği vardır .

Bu sektörde edindiğiniz en büyük tecrübe nedir?

-Sadakat, teslimiyet, dürüstlük..

Sanat adına başka ne tür çalışmalarınız var?

-Türkiye’de sevilen dizilere müzik yapmak, sosyal etkinliklerde müziğimiz ve desteklerimizle bulunmak ve buna benzer bir çok şey.

Son olarak dinleyicilerinize ve sevenlerinize neler söylemek istersiniz?

-Öncelikle ilk şarkımdan beri beni destekleyen Bata radyocu dostlarıma, albüm çalışmalarımda emeği geçen, sosyal medyada paylaşımlarımı takip eden, bana her konuda inanan ve destek olan herkese sonsuz teşekkürler.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 30.01.2019 10:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24