"Göktürk'e yakışacak projeler yapıyoruz."

Vatandaş odaklı yönetim anlayışı ile her fırsatta mahallelere ziyaretlerde bulunan, gelen talepler ve ihtiyaçlar doğrultusunda eğitimden sağlığa, spordan sosyal yaşama kadar birçok önemli projeyi hayata geçiren Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Göktürk Mahallesi için de yoğun bir mesai harcıyor.

14 Temmuz 2022 Perşembe 11:38
1248 Okunma
"Göktürk'e yakışacak projeler yapıyoruz."

ÇÎFTALAN’A PLAJ Ve KAMP MERKEZİ

Eyüpsultan ın Karadeniz e kıyısı bulunan, Çiitalan Mahallesi sahilinde hizmete girecek olan Gençlik Kampı Merkezinde öğrencilerin konaklayacakları evlerin, sosyal ve sportif donatı alanlarının yapımına başlayan ekipler, kamp alanını yaz aylarına yetiştirmek için çalışmalara aralıksız devam ediyor.
Kamp merkeziyle ilgili konuşan Başkan Deniz Köken, "Hemen plajın yan tarafında yapımına başladığımız kamp alanında 25 adet kamp evimizde gençleri ağırlayacağız. Orman kampı, izci kampı, baba oğul, anne kız, aile kampı gibi çeşitli kamplarla çocuklarımızı doğal ortamda sportif faaliyetlerle buluşturup, doğada vaşama alışkanlıkları kazandıracağız.

Kampımızda 20 farklı etkinlik olacak Mini bir futbol sahası, basketbol sahası ve tenis kortu ile beraber etrafında da bisiklet ve yürüme yolunu da içine katarak sportif etkinliklerin olacağı bir alan haline getiriyoruz. Yakın zamanda kampımızı gençlerimizle buluşturacağız” dedi.
Plajın da bu yaz döneminde açılacağını söyleyen Başkan Deniz Köken, “Çiltalan'daki plajımızda bu yıl bütün İstanbullulara ve Eyüpsultanlılara hizmet vermeye başlayacak. Şimdiden hayırlı olsun diyoruz” dedi.

GÖKTÜRK MEYDANI DAHA MODERN Ve ESTETİK BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

Bu kapsamda Göktürk Meydanında düzenleme çalışmaları başlatan Başkan Deniz Köken, “Burada birkaç defa çalışma yapıldı ama bu sefer çok daha kapsamlı ve işlevsel olacak. Göktürklü komşularımızla yaptığımız istişareler doğrultusunda burayı daha bütünsel bir meydan haline getirmeye gayret ediyoruz. Kodunu düşürüyoruz, daha kullanışlı ve daha spesifik olacak Göktürk’e yakışacak bir çalışma yapıyoruz” dedi. Yapılan çalışmalarla meydanın daha modern, sağlıklı ve estetik bir görünüme kavuşacağını sözlerine ekleyen Başkan Deniz Köken, “Kentsel tasarım yaklaşımı içerisinde alanı rehabilite ederek kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek, mevcut doku ile bir meydan düzenlemesi yapıyoruz. Bu düzenlemeyi yaparken meydandaki mevcut çınar ağaçlarmı koruyor hatla yeni çınar ağaçları da ekiyoruz. Vatandaşlarımızın çınar ağaçlarının altında oturup nefeslenebihneleri için banklar da koyacağız” diye konuştu.

TARIM 4.0 POLİTİKALARI
UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ AÇILDI

Eyüpsultanm kırsal mahallelerinde tarımsal verimliliği artırmak, bölgesel kalkınmayı sağlamak, üretici ve tüketiciyi buluşturmak amacıyla önemli bir proje Göktürk'te hayata geçirildi. Geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen Tanın 4.0 Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili konuşan Başkan Deniz Köken, “Endüstri 4.0 kavramı hayatımızın merkezine girdi. Arlık her alanda ileri teknolojilerin kullanıldığı akıllı sistemler var. Önümüzdeki dönemde bu sistemler daha da yaygınlaşacak. Tam da böyle bir zamanda, biz de Türkiye'nin Tarım 4.0 sürecine entegrasyonunu sağlayacak politika ve uygulamaları geliştirebilmek adına, “Tarım 4.0 Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezini İstanbul'a kazandırdık” dedi.
Özellikle iklim değişikliği nedeniyle tarımın daha da önemkazandığı günümüzde İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ve Kadir Has Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu açıklayan Başkan Deniz Köken, proje kapsamında çiftçilere yönelik Tarım 4.0 azaltılmış toprakişleme ve kompost eğitim çalışmaları. Tarım 4.0 ve veri temelli uygulama eğitimleri, kentsel tarım ve permakültür eğitimleri ilegirişimcilik eğitimleri ve mentorhık desteği verileceğini söyledi.
Eyüpsultanm artık Türkiye’nin en önemli kentsel tarım
uygulama alanlarından biri olacağını söyleyen Başkan Deniz Köken, “Hedefimiz ilçemizde kendine yeten, yatay ve dikey tarım alanları oluşturmak ve bu alanlardan elde edilecek hasadı yine Eyüpsultanm ihtiyaç sahibi hanelerine ulaştırmak.
Sürdürülebilir teknolojilerle yapılan tarım faaliyetlerinin sonunda hem Türkiye'ye hem de Eyüpsultahda yaşayaninsanlarımıza önemli fayda sağlayacağız” dedi.

GÖKTÜRK’TE İLKOKUL TAMAM, SIRADA LİSE VAR
Muhsin Yazıcıoğlu İlkokulu ile bölgeye 32 derslikli ve modern görünümlü bir okul kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Deniz Köken, “Göktürk'te ilkokulla ilgili ciddi sorunumuz vardı, çift eğitim yapılıyordu. Hızlı bir çalışmayla, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu yapacağı okullar içerisine Göktürk’ü de eklettirdik. İlkokul öğrencilerimiz burada tekli eğilim sistemine geçmiş olacak. Göktürk için için sırada lise var” şeklinde konuştu. Teknolojinin her türlü imkanını bünyesindebarındıracak olan okulla Göktürk bölgesinin ilkokul ihtiyacına kalıcı bir çözüm sağladıklarını sözlerine ekleyen Başkan Deniz Köken, “Okulda konferans salonu, laboraluvar, spor salonu, yemekhane, çocuklarımızın daha iyi eğitim almaşım sağlamak ve geleceklerini aydınlatmak için bilişim odası ve modern çağın gerektirdiği her türlü donanım bulunuyor” dedi.

“GÖKTÜRK DİL EVİ’Nİ HİZMETE AÇTIK"

Göktürk’te Dil Evi’nin açıldığını hatırlatan Başkan Deniz Köken, “Düğmeciler ve Akşcmsettin Dil Evi’nin ardından Göktürk’te açtığımız Dil Evinde öğrenciler birbirinden farklı oyunlar oynayıp, etkinlikler yapıp, film izleyip, şarkı söyleyerek dil öğreniyorlar. Dil eğitimi konusunda Eyüpsultan’ın diğer ilçelerin bir adım ötesinde olmasını amaçlıyoruz” dedi.
“Komşu ilçelerimiz desin ki, Eyüpsultan’da herhangi bir liseden mezun olan öğrenci dilini diğerlerinden daha fazla biliyor. Böyle bir sloganımız olsun istiyorum” diyen Başkan Deniz Köken. “Eyüpsultan’da herhangi bir liseden mezun olan bir çocuğun dil konusunda civardaki ilçelerden bir adım daha yukarıda olacağı bir mekanizmayı geliştirmek istiyorum. Bununla ilgili Düğmeciler ve Akşemsettin'den sonra Göktürk’te de Dil Evimizi öğrencilerimizle buluşturduk Öğrenciler Dil Evlerimizde kalem ve defterden uzak dört duvara sığmayacak bir eğitim modeli ile İngilizceyi görerek, yaşayarak severek ve eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşıyor" dedi. 


“GÖKTÜRK ESMEK YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR”
Eyüpsultanh vatandaşların ekonomik, kültürel ve sosyal yönden kalkınmalarını sağlayan Eyüpsultan Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarım Eyüpsultan’ın farklı mahallelerinde açan Başkan Deniz Köken, bir merkez de Göktürk’e kazandırdı.
Toplam 7 merkez binası ile hizmet veren ESMEK'ler de 23 alan ve 171 farklı branşta eğitimler veriliyor. Ayrıca gelen talepler doğrultusunda merkezlerde birçok branşta günlük vvorkshop çalışmaları da yapılıyor, istihdama ve kadınların gelişimine yönelik çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Deniz Köken, “Eyüpsultan’ın 7 farklı mahallesinde açtığımız ESMEK’lere yoğun bir ilgi var. Göktürk’te açtığımız ESMEK’te de komşularımız hem sosyalleşiyor hem de yaptıkları işleri kazanca dönüştürme imkanı buluyor. Geçen eğitim döneminde ESMEK kurs merkezlerimizde toplam 4 bin 750 kişiye hizmet verdik. Biz talepler doğrultusunda neye ihtiyaç varsa, ne arzulanıyorsa onları elekten geçirip, vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

ODAYERİ EKOLOJİK YAŞAM ÇİFTLİĞİ PROJESİ ÖDÜL ALDI
Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Yeşil Şehirler Fikir ve Proje Yarışmasında Odayeri Ekolojik Yaşam Çiftliği fikir projesiyle katılan ve ödüle layık görülen Eyüpsultan Belediyesi, bu proje ile hem Türkiye hem de tüm dünyada sürdürülebilir çevre ve tarun için önemli bir başlık olan permakültür, yeşil ekonomi ve sıfır atık yönetimine odaklanan bir alan kurmayı hedefliyor. Proje kapsamında Eyüpsultan’ın Odayeri Mahallesinde açılacak olan Ekolojik Yaşam Çiftliği, permakültür eğitimlerinin sürekli devam ettiği ve bu yolla üretilen doğal ürünlerin pazarlanabileceği bir merkez olacak. Merkez, hem permakültür ilkeleriyle tarım ürünlerinin üretildiği hem de bu alana ilgi duyanların turistik ziyaretine açık ve ürün satış kanalların olduğu bir alan olarak kurgulandı.

GÖKTÜRK’TE COŞKU DOLU 23 NİSAN YÜRÜYÜŞÜ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklar için birbirinden coşkulu etkinlikler düzenlenirken, Göktürk bu coşkunun yaşandığı mahallelerden biri oldu.
Göktürk’te bandonun seslendirdiği marşlarla İstanbul Caddesi ndc bulunan Göktürk Kültür Merkezi önünden Göktürk Caddesinde bulunan Atatürk büstü önüne kadar yürüyüş gerçekleştirildi.

Renkli görüntülerin oluştuğu yürüyüş sonrası çocuklar için Karagöz - Hacivat, maskot, orta oyunu, kukla gösterisi yapıldı. Ayrıca yine burada kurulan ‘Toka ve Yaka Rozet Atölyesinde çocuklar atölye çalışmalarına katıldılar.
TEŞEKKÜR PLAKETİ
Göktürk Dergisi ve Gökid İş Lisanları Derneğinin Düzenlediği 4.Yılın En Teri Ödül Töreninde Deniz Köken e Göktürk'e katkılarından dolayı Teşekkür Plaketi verildi. Deniz Köken konuşmasında 'Göktürk dergisi ve Göktürk'ün isim olarak daha fazla ön plana çıkmasından memnunum. Göktürk ü isim ve bölge olarak markalaştırmak istiyoruz. Bu yüzden Göktürk'te ki kültürel faaliyetleri Ön plana çıkarıp, İstanbulluların tamamının kullandığı mekanlar oluşturmaya gayret edeceğiz. Pandemi döneminde 2 yıl bazı şeylere ara verdik. Ama biz boş durmadık projelerimizi üretmeye devam ettik. Şimdi Göktürk Meydanı yapıyoruz. Yakın zamanda eski karakol olan bölgeyi Göktürk Sanat Galerisi yapacağız.İlk okul yapıldı, şimdi lise ve ortaokul yapılması için ciddi çalışmalarımız var." dedi.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 15.07.2022 11:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24