ÖĞRENCİ ABONMANI 78 TL OLDU

Yeni zamlarla birlikte öğrenci indirimli bilet ücreti 2,67 TL'den 3,74 TL'ye; öğrenci abonman ücreti 78 TL'den 109 TL'ye; öğretmen indirimli bilet ücreti ise 3,92 TL'den 5,49 TL'ye yükseldi.

TAKSİMETRE AÇILIŞ ÜCRETİ 9.8 TL OLDU

Taksilerde ise 7 TL olan taksimetre açılış ücreti 9.8 TL; 20 TL olan kısa mesafe 28 TL; 3.75 TL olan minibüs indi bindi ücreti 5.25 TL; 396 TL olan 0-1 km arası okul servis ücreti 554 TL olarak belirlendi.

AK PARTİ GRUBU TEKLİF SUNDU

Zamların ardından İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, öğrencilere bir müjdesi olduğunu belirterek, öğrenci akbil ücretlerine yapılan yüzde 40'lık zammın geri alınması için Meclis'e teklif sunacaklarını belirtmişti. Göksu'nun bu açıklamasının ardından pazartesi günü, İBB Meclisi'ne teklif sunuldu.

BUGÜN KABUL EDİLDİ

Bugün İBB Meclisi'nin toplantısında görüşülen teklif, karara bağlandı. Oy çoğunluğuyla öğrencilerin, yüzde 40'lık zamdan muaf tutulması kararlaştırıldı. Yeni kararla birlikte öğrenci indirimli bilet ücreti yeniden 2,67 TL oldu. Aylık abonman ise 109 TL'den 78 TL'ye geri inmiş oldu.

GÖKSU: CHP VE İYİ PARTİ'NİN HAYIR OYUNA RAĞMEN GEÇTİ

AK Parti İBB Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, tekliflerinin geçmesinin ardından açıklamada bulundu. CHP grubunun hayır oyuna rağmen teklifin geçtiğini belirten Göksu, "Öğrenci ulaşımına yapılan yüzde 40 zammın geri alınarak İETT'nin sübvanse edilmesi teklifimizi İBB CHP ve İYİ Parti Gruplarının "hayır" oyuna rağmen İBB Cumhur İttifakı Grupları olarak meclisimizde kabul ettik. Tüm öğrencilerimize hayırlı olsun" dedi.