"Okul Saldırısı Yapacağım" Mesajları
Saldırganın (kod adıyla 'Konata') yakın çevresiyle olan iletişimini değerlendiren genç kız, Mersinli’nin bu eylemi planladığına dair defalarca sinyal verdiğini iddia etti. Yapılan açıklamalara göre, saldırgan arkadaş ortamında sık sık "Bir gün okul baskını yapacağım, izleyin" şeklinde ifadeler kullanıyordu. Ancak çevresindekiler, bu korkunç ifadeleri ciddiye almak yerine "belgesellere konu olacağız" diyerek şaka yollu geçiştirdiklerini itiraf etti.
Discord Grubu ve "Yapma" Uyarıları
Olayın perde arkasında, popüler iletişim platformu Discord üzerinden kurulan bir ağ olduğu iddia ediliyor. Failin kız arkadaşı, hem kendisinin hem de 'Victor' isimli bir başka arkadaşının Mersinli’yi bu niyetinden vazgeçirmeye çalıştığını savundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ona defalarca bunun bir çözüm olmadığını, hayatını mahvedeceğini söyledik. Sadece biz değil, bulunduğumuz Discord sunucusundaki pek çok kişi ona 'lütfen yapma' dedi. Ancak kimse bu tehditlerin gerçeğe dönüşeceğine tam anlamıyla inanmamıştı."

Karmaşık İlişki Ağları ve Dijital İtiraflar
Paylaşılan videolarda, saldırganın poliamor (çok eşli) bir ilişki yapısı içinde olduğu ve duygusal dalgalanmalar yaşadığı öne sürülüyor. Genç kız, elinde saldırganın niyetini açıkça belli eden ekran görüntüleri olduğunu ve bunları yetkililerle ya da kamuoyuyla paylaşmaya çalıştığını belirtti.
9 öğrenci ve 1 öğretmenin hayatını kaybettiği bu vahşi saldırı sonrası, dijital platformlardaki denetimsizlik ve gençlerin kontrolsüzce yayılan şiddet eğilimleri yeniden Türkiye’nin gündemine oturdu. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.