Son günlerde etkili olan serin ve değişken hava, yerini daha sıcak ve güneşli bir havaya bırakacak.Uzmanların tahminlerine göre, Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası bölgeyi etkisi altına alacak. Bu durum, sıcaklıkların kısa sürede mevsim normallerine çıkmasına ve bazı bölgelerde bu değerlerin üzerine yükselmesine yol açacak.

I M G 0675-1

İstanbul’da hafta sonu termometrelerin 20 derece civarına ulaşması öngörülürken, çevre illerde sıcaklıkların daha da yüksek seviyelere çıkabileceği ifade ediliyor.

Öte yandan Türkiye’nin doğu kesimlerinde ise kış koşulları etkisini sürdürmeye devam ediyor. Bazı bölgelerde kar yağışı, kuvvetli rüzgar ve çığ riskine karşı uyarılar yapılırken, güneydoğuda ise sağanak yağışların devam edebileceği belirtiliyor.

Uzmanlar, özellikle ani sıcaklık değişimlerine karşı vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini vurguluyor.

Kaynak: Göktürk Dergisi