THY, Afganistan'a tarifeli uçuşları iptal etti

Türk Hava Yolları (THY) Afganistan'a tarifeli uçuşları iptal etti. Ayrıca Afganistan'daki Türkleri tahliye için uçak gönderildi.

16 Ağustos 2021 Pazartesi 11:19
461 Okunma
THY, Afganistan'a tarifeli uçuşları iptal etti

Türk Hava Yolları, Afganistan'daki iç karışıklık nedeniyle ülkeye olan tüm seferlerini iptal etti. Taliban'ın Afganistan’ın başkenti Kabil’e girmesinin ardından ülkede bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesini gerçekleştirmek üzere Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçak gönderildi. 324 yolcunun bugün İstanbul’a gelmesi bekleniyor.

Başkent Kabil’de bulunan vatandaşlar ülkeden kaçmak için havalimanlarına akın etti. Bunun üzerine ülkeye gerçekleştirilen tüm uluslararası seferler iptal edildi. Ülkede bulunan Türk vatandaşları ve Türkiye’de ikamet eden eden yabancı uyruklu vatandaşların tahliyesi için gece saatlerinde THY ait bir uçak ülkeye gönderildi .

TC-JJM kuyruk tescilli THY’ye ait yolcu uçağı TSİ saat 07.00’da Kabil Havalimanı’na iniş yaptı. 324 yolcunun tahliyesini gerçekleştiren uçağın 14.35’de İstanbul’da olması bekleniyor

ABD güçlerinin ülkeden ayrılmasının ardından Taliban'ın şehirleri birer birer ele geçirmesiyle birlikte başlayan kaos ortamı yerini ülkeden kaçışa bıraktı. En güvenli bölge olarak seçilen Kabil Havalimanı'na on binlerce Afgan hucüm etti. Uçaklara binmek isteyen Afganları yatıştırmak için güvenlik güçleri havaya ateş açtı.

 YOLCULARA 14 GÜN KARANTİNA

Kabil’de bulunan Türk vatandaşları ve ikamet izni olan yabancı uyruklu vatandaşları koronavirüs önlemleri kapsamında 14 gün ev karantinasına alınacak. Diğer yolcular iste İstanbul’da belirlenen 11 otelde karantinada tutulacak.

ABD 20 YIL SONRA GİTTİ, TALİBAN GERİ DÖNDÜ

Afganistan'da Taliban 20 yıl sonra başkent Kabil'i ele geçirdi. Taliban güçlerinin kentin dış mahallerine girmesi üzerine Devlet Başkanı Eşref Gani ülkeyi terk etti.

Taliban, hiçbir direnişle karşılaşmadan kent merkezine girdi. Başkanlık sarayı ele geçirildi. Kabil Havalimanı'nda ateş açıldığı haberi geliyor.

İnternet Medyası

Anahtar Kelimeler:
ThyAfganistan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24