Tarım ve Orman Bakanlığı Açıklama Yaptı!

Göktürk'teki ağaç kesimi ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan açıklama geldi

26 Haziran 2019 Çarşamba 10:08
1304 Okunma
Tarım ve Orman Bakanlığı Açıklama Yaptı!

Dağcı, Fotoğrafçı ve Yazar Nasuh Mahruki geçtiğimi günlerde sosyal medya hesabından Karaçam Ormanları'ndan belirli bir kısımdaki ağaçların arazi açmak adına söküldüğünü iddia etmişti. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan konu ile ilgili bir açıklama paylaşıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan gelen açıklamada

"Sosyal medyada yapılan kimi paylaşımlar üzerine, kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına aşağıdaki açıklamanın yapılması hasıl olmuştur.

Bahçeköy Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Kurtkemeri Orman İşletme Şefliği 119 Nolu Bölmesinde geçmiş yıllarda oluşturulmuş olan Karaçam Ormanları'nın "büyümelerinin durmuş olması, çeşitli zaralıların etkilerine maruz kalmaları ve yetişme ortamına yeterli uyumu sağlayamamaları" gibi nedenlerle yeni fidanlarla ormanın yenilenmesi ihtiyacı doğmuştur.

Bu nedenler mevcut karaçam ağaçlarının sahadan kaldırılarak, yeni fidan dikimi ve ağaçlandırma yapmak amacıyla arazinin hazırlanması çalıimalarına başlanmıştır. 2019 Kasım - Aralık aylarında 8 bin 300 adet fidan alana dikilecektir. Söz konusu çalışma idaremizin gözetim ve denetimi altında, ormancılık teknik icaplarına göre yürütülmektedir.

Bu sahaların başka bir amaçla kullanılması asla söz konusu olmayıp, ormanın devamlılığını sağlamak maksadıyla yapılan bir ormancılık faaliyetinden ibarettir." ifadeleri yer aldı.

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24