Son dakika | Ukrayna - Rusya savaşında son durum... Ukrayna tüm dünyaya duyurdu! Kritik bölge el değiştirdi

Ukrayna - Rusya savaşı ikinci gününe girdi. Topraklarında on binlerce Rus askeri olduğunu belirten Ukrayna direnişin tüm hızıyla sürdüğünü duyurdu. Bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ederken, Kiev'den patlama sesleri gelmeye devam ediyor. Ukrayna son derece kritik bir öneme sahip Antonov Havaalanı'nı geri aldığını duyurdu. İşte bölgeden dakika dakika gelişmeler...

25 Şubat 2022 Cuma 09:23
765 Okunma
Son dakika | Ukrayna - Rusya savaşında son durum... Ukrayna tüm dünyaya duyurdu! Kritik bölge el değiştirdi

Dün, Rusya Devlet Başkanı Putin'in orduya verdiği emir ile başlayan Rusya - Ukrayna savaşı 2'nci gününde de bölgeden çatışma haberleri geliyor. Ukrayna’nın başkenti Kiev güne ağır bombardıman saldırılarıyla uyandı. Ukrayna Kiev'de bir Rus uçağı düşürüldüğünü duyurdu. Düşen uçağın parçalarının çarptığı binada ise panik dolu anlar yaşandı. İşte çatışma haberlerinin geldiği bölgeden dakika dakika son gelişmeler...

08.51 Ukrayna lideri Zelenski, 'Er ya da geç Rusya bizimle konuşmak zorunda kalacak, düşmanlıkları nasıl sonlandıracağımızı ve bu işgali nasıl durduracağımızı bize söylemek zorunda kalacak, konuşma ne kadar erken başlarsa kayıp o kadar az olacaktır' dedi.

08.33 Ukrayna ordusu, Sumi kentinde Rus birlikleriyle çıkan çatışmanın görüntülerini yayımladı. Ukrayna ordusu tarafından kuzeydoğudaki Sumi kentinde Ukrayna ordusu ile Rus birlikleri arasında çıkan çatışmanın görüntülerini paylaşıldı.

08.27 Ukrayna: Zaporijya'daki sınır birliklerine roket atıldı

Ukrayna sınır birlikleri, güney doğudaki Zaporijya bölgesine Rus güçler tarafından yerel saatle 04.25'te roketlerle saldırıldığını söyledi.

Yetkililer, saldırıda ölü ve yaralıların olduğunu söylüyor.

8.24 Ukrayna cumhurbaşkanı Zelenski, Cuma sabahı erken saatlerde ulusal bir konuşmada Rus füze saldırılarına ilişkin çok sayıda raporu doğruladı,

08.15 ABD, Ukrayna'daki vatandaşları için yeni bir uyarı yayınladı. ABD'nin Kiev büyükelçiliği yaptığı açıklamada, 'Ukrayna'daki ABD vatandaşları, ticari veya diğer özel kara ulaşım seçeneklerini kullanarak bunu yapmak güvenliyse derhal ayrılmalıdır' denildi.

07.57 Kiev'in Rus roketlerinin hedefi olduğunu belirten Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, ''Başkentimiz en son 1941'de Nazi Almanyası tarafından saldırıya uğradığında böyle bir şey yaşadı' dedi.

LVIV'DE SİREN SESLERİ

Siren seslerinin duyulduğu Kiev'den görüntüler

07.52 Ukrayna'nın batısındaki Lviv bombalanıyor. Kentte siren sesleri duyuluyor.

06.47 Ukrayna İçişleri Bakanlığı Kiev'in üzerinde Rus uçağı vurulduğunu duyurdu. Uçaktan düşen enkazın çarpması sonucu iki konut binasının yandığı yönünde Haberler geliyor.

Yerel haberler, başkentte sivillerin yaşadığı dokuz katlı bir binanın da yandığını söylüyor.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko'nun olayda en az üç kişinin yaralandığı yönündeki ifadeleri de haberlerde yer alıyor.

06.40 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştüğünü söyledi.

Görüşmeyi yapmasının Putin’e ulaşamayan Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy tarafından talep edildiğini belirten Macron, Putin’den askeri operasyonları sonlandırmasını istediğini dile getirdi.

Brüksel’deki AB zirvesi sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Macron, görüşmenin “açık sözlü, direkt ve hızlı” olduğunu belirtti.

'KIEV'E 40 DAKİKADA 3 DÜZİNE FÜZE ATILDI'

Son dakika haberi: Rusya – Ukrayna savaşında sıcak gelişme… Kiev acı  bilançoyu açıkladı – Her Dilden, Her Telden,

06.33 ABD'li senatör 'Kiev'e 40 dakika içinde üç düzine füze atıldığını biliyoruz' dedi. Halkın korunmak için metro istasyonlarına indiği belirtiliyor.

06.14 Ukraynalı yetkililer, Rus askeri güçlerinin 1986 yılında nükleer bir felaketin meydana geldiği Çernobil’in kontrolünü ele geçirdiğini bildirdi.

05.30 Ukrayna İçişleri Bakanlığı danışmanı Anton Herashchenko "Kiev'e seyir ve balistik füzelerle saldırılar yeniden başladı. İki güçlü patlama duydum" dedi.

'KİMSE BİZİM İÇİN SAVAŞMAK İSTEMİYOR'

01.56 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna yönelik saldırılarının ilk gününde 137 kişinin hayatını kaybettiğini, 300’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

Batılı ülkeler tarafından yalnız bırakıldıklarını ve sadece kendilerine yönelik destek açıklamalarının yapıldığını söyleyen Zelenskiy sözlerine şöyle devam etti;

'Yalnız kaldık. Kimse bizim için savaşmak istemiyor. Bizi NATO'ya almak istemiyor, güvenlik garantisi vermekten korkuyorlar. Devletimizin müdafaasında tek başımıza kalıyoruz.'

Sözlerinin devamında batılı ülkeleri eleştirmeye devam eden Zelenskiy, 'Herkes korkuyor. Destek veren herkese minnettarım. Sadece kelimelerine değil' dedi.

Aynı zamanda Zelenski açıklamasının sonunda, ülkesinden ayrılmadığını, kendisinin ve ailesinin Kiev’deki hükümet konutlarında kaldığını da sözlerine ekledi.

01.55 Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD'nin Rusya'ya Ukrayna işgali nedeniyle uyguladığı yaptırımlar nedeniyle küresel enerji akışının sekteye uğramayacağını söyledi.

UKRAYNA'DA 18-60 YAŞ ARASINDAKİ ERKEKLERİN ÜLKEDEN AYRILMASINA İZİN VERMEYECEK

00.30 Ukrayna'nın batısında, Polonya sınırında yer alan Lviv kentinin Gümrük Başkanı Daniil Menshikov yaptığı açıklamada, ülkede ilan edilen sıkıyönetim kurallarını hatırlatarak, “Sıkıyönetim nedeniyle 18-60 yaş arası erkeklerin ülkemiz dışına çıkmasına izin verilmeyecektir. Lütfen panik yapmayın ve izinsiz sınırları geçmeyin” dedi.

KRİTİK BÖLGE EL DEĞİŞTİDİ

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaklaşık 52 kilometre uzaklıkta bulunan Antonov Havaalanı 2 gündür Rus ve Ukrayna birliklerinin çatışmalarına sahne oluyor.

Rusya'nın Kiev'e daha fazla asker ve askeri teçhizat getirmesi için hayati öneme sahip olarak gördüğü havaalanı bir kez daha Ukrayna güçlerinin kontrolüne geçti.

Ukrayna hükümeti havaalanını geri aldıklarını ve Rus özel harekat birliklerini geri püskürttüklerini duyurdu.

Çatışmalara ait görüntüler bölgedeki CNN International ekibi tarafından saniye saniye görüntülendi.

İki ordunun başkentin savunması için hayati önem taşıyan Kiev yakınlarındaki havaalanındaki çatışmasının ortasında kalan ekip bir süre sonra bölgeden uzaklaşmayı başardı.

CNN'den Matthew Chance'in bu esnada yaptığı yayın ve görüntüler kısa sürede viral oldu.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24