Son dakika! Ukrayna Ankara Büyükelçisi: İşgalci ordular ülkemize girmeye başladı!

Dünya, Rusya ile Ukrayna arasında çıkabilecek olası bir savaşa kilitlenirken, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Rusya'nın işgalci ordularını Ukrayna topraklarına göndermeye başladığını belirten Bodnar, "Diplomasi işe yaramazsa yaptırım olmalı. Yaptırımları memnuniyetle karşılıyoruz. AB'nin yaptırımları son derece önemli" dedi.

23 Şubat 2022 Çarşamba 10:44
705 Okunma
Son dakika! Ukrayna Ankara Büyükelçisi: İşgalci ordular ülkemize girmeye başladı!

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar Rusya ile sınır bölgesinde ve ülkenin doğusunda yaşanan gerilim ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bodnar, Rusya'nın Minsk Anlaşmasını ihlal ederek işgal girişimini başlattığını açıkladı.

"ÇATIŞMALARDA BİR ZAİYAT YAŞANMADI"

Rusya'nın 4 kez ateşkes ihlali gerçekleştirdiğini belirten Bodnar, sınır bölgesinde yaşanan çatışmalarda bir zaiyat yaşanmadığını açıkladı.

"FARKLI ROTALAR ÜZERİNDEN ASKERİ OPERASYON BAŞLATILABİLİR"

Bodnar ayrıca Rusya'nın sınır etrafındaki askeri hazırlıklarını artırarak işgali artırarak farklı rotalar üzerinden askeri operasyon başlatabileceğini söyledi.

Ukrayna Büyükelçisi Bodnar, Erdoğan'a güven mektubu sundu - Son Dakika  Haberleri

"DİPLOMASİ İŞE YARAMAZSA YAPTIRIM OLMALI"

Bodnar ayrıca girişimler ile ilgili de "Diplomasi işe yaramazsa yaptırım olmalı. Yaptırımları memnuniyetle karşılıyoruz. AB'nin yaptırımları son derece önemli." ifadelerini kullandı.

"SAVAŞ İHTİMALİ HALA VAR AMA BİZ SAVAŞ İSTEMİYORUZ"

Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Bodnar, ayrıca şunları söyledi:

"Savaş ihtimali hala var. Biz savaş istemiyoruz, Biz savaşı önlemek için çaba sarf ediyoruz. Ancak şundan eminim ki Ukrayna ordusu ne kadar güçlü olursa Rusya'nın saldırma ihtimali o kadar düşük olur. Bizim için önemli olan Ukrayna'nın savunmasını sağlamak. Savaşa körükle giden hükümetini Rus halkı yargılayacak. Bizim için önemli olan Ukrayna'nın savunmasını sağlamak. Ukraynalılar kendi ülkelerini savunmaya hazır. İşgalci ve saldırgan devletin şunu anlaması gerekiyor, Ukrayna işgali o kadar kolay olmayacak."

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ARABACULUK TEKLİFİNİ DESTEKLİYORUZ"

Batılı ülkelerin açıkladığı yaptırımları olumlu karşıladıklarını dile getiren Bodnar, "Rusya'ya en güzel cevap Ukrayna'nın NATO'ya kabul edilmesiyle verilecektir." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Bodnar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arabuluculuk teklifiyle ilgili olumlu görüşe sahip olduklarını belirtirken, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arabulucuk teklifini destekliyoruz. Savaşı Türkiye de dahil olmak üzere herkese zarar getirecek. Türkiye'nin hem Ukrayna hem de Rusya ile ticari ilişkileri var." dedi.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24