Normalleşme Martta başlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mart ayından itibaren kademeli normalleşme sürecine geçileceğini belirterek, “Mart ayı başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz. İllerimizi, vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz” dedi.

18 Şubat 2021 Perşembe 09:07
362 Okunma
Normalleşme Martta başlıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından yaptığı Millete Sesleniş konuşmasında özetle şu mesajları verdi:

ÖYLE BİR HESAP SORULACAK Kİ

“Terörle mücadele meselesi her türlü siyasi çekişmenin, hesabın polemiklerin üzerinde tutulması gereken milli bir konudur. ‘Ama’sız, ‘fakat’sız, ‘lakin’siz bir şekilde terör örgütünü kınamayan hiç kimse, kendini bu ülkenin partisi, siyasetçisi olarak takdim edemez. PKK ile arasına mesafe koyamadığı için bizim nezdimizde hiçbir zaman gerçek siyasi kurum haline gelemeyen bir parti var. Alçaklıkta demiyorum çukurlukta sınır tanımayan bu terör örgütü yardakçılarına cumhur ittifakı olarak diyoruz ki, asıl bu millet sizden önce şehidimizin onca gazimizin hesabını soracak. Hem de öyle bir soracak ki bir daha kimse benzer ihanetlere teşebbüs edemeyecek. Hadi bunlar tescilli terör yardakçısı peki bu ülkenin ikinci büyük partisi durumundaki CHP’ye ne oluyor?

Normalleşme martta başlıyor

İLLER DÖRT GRUBA AYRILACAK

İllerimizi Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart ayı başı itibariyle kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz. İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz. Özellikle salgın tedbirleri sebebiyle işine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacak. Uzaktan eğitimle faaliyetlerine devam eden öğrencilerimizin durumu illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecek.

YASAKLAR KADEMELİ KALKACAK

Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını illerimizdeki vaka, aşılama ve diğer kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz. Önemli olan vaka sayısının tüm illerimizde sürekli azalmasıdır. Vatandaşlarımız ne kadar dikkatli olur, hassas davranır, illerindeki görünümü ne kadar iyileştirirlerse normalleşme o derece hızlı ilerleyecektir. Biraz daha fedakârlık yaparak bu musibeti tehdit olmaktan çıkartacak bir yerde duruyoruz. Tüm vatandaşlarımdan bir kez daha yürüttüğümüz mücadeleye destek vermesini istirham ediyorum.”

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 18.02.2021 09:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24