Milli Eğitim Bakanı Özer: Mülakat kanunda var, bakanlığın tercihi değil

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kılıçdaroğlu’nun MEB ziyareti ve mülakatlarla ilgili "Temelsiz iddialarla MEB’i yıpratmaya çalışmak bütün ülkeye zarar veriyor. Mülakat kanunda var, bu bakanlığın tercihi değil" ifadelerini kullandı.

13 Ocak 2022 Perşembe 10:56
716 Okunma
Milli Eğitim Bakanı Özer: Mülakat kanunda var, bakanlığın tercihi değil

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile yaptığı röportajı bugün köşesine taşıdı. Alçı, Bakan Özer'e Omicron vakalarının artışından, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun iddialarına kadar birçok konuda sorular yöneltti.

Milli Eğitim Bakanı Özer, Kılıçdaroğlu’nun MEB ziyareti, içeri girememesi ve mülakatlarla ilgili iddialara ilişkin şunları ifade etti:

“Açıkça yanlış bilgi vermiş. En azından böyle bir karar olmadığı netleşmişken çıkıp düzeltmesini beklerdik. Yaptı mı CHP Genel Başkanı bunu? Hayır. İşte böyle temelsiz iddialarla MEB’i yıpratmaya çalışmak bütün ülkeye zarar veriyor.”

'Mülakat, bakanlığın tercihi değil'

Özer, mülakatlar ile ilgili olarak ise "Mülakat kanunda var. Bu bakanlığın tercihi değil. Kaldırılabilir ancak bunu kaldırmak meclisin iradesinde. Bizim kanun teklifi verme yetkimiz yok biliyorsunuz” dedi.

KPSS'de birinci olup mülâkatta elenen isim ile ilgili ise Bakan Özer “Süreç işliyor, itiraz eder, mahkemeye gider…İtiraz süreci bitti, ayın 14’üne kadar incelenip cevap verilecek” ifadelerini kullandı.

'Mülakat sonuçları yüzde 97 örtüşüyor'

'Mülâkat sonuçlarının, KPSS ile yüzde 97 oranında örtüştüğünü' söyleyen Bakan Özer, "Yani sınavda düşük alıp mülakatta geçenler vs gibi bir durum yok, çok büyük oranda sonuçlar paralellik gösteriyor" dedi.

Özer, 'mülakatlarda tartışmaların önüne geçmek için kamera koyulup koyulamayacağı' sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi:

“20 bin kişiden bahsediyoruz. Bu kadar büyük sayılı mülakatlarda çok zor, ayrıca o zaman da farklı sorunlar çıkabilir”

'Hızlı test onaylanınca okullarda test yapacağız'

Omicron vakalarının Türkiye'de de yoğun artış göstermesinin hatırlatılması üzerine Bakan Özer, “Bursa’da iki meslek lisesinin işbirliği ile antijen test kiti imal edildi. Onay için bu kitler şu an Sağlık Bakanlığı’nda. İkinci döneme yetiştirmeye çalışıyoruz. Onay çıkarsa 7 Şubat'a hazır olacak. Böylece sık vaka görülen yerler başta olmak üzere sınıflarda test yaparak sınıf kapanmasının önüne geçmeye çalışacağız” dedi.

'Okulları açık tutmak milli güvenlik meselesi'

Özer vaka artışı sonrası okulların kapanması ihtimali ile ilgili ise şunları ifade etti:

“Restoranlar, oteller, kafeler kapanmadan okullar kapanamaz. Okulları açık tutmak artık yalnızca eğitim meselesi değil, aynı zamanda bir milli güvenlik meselesidir”

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24