Memur, emekli ve asgari ücret zammı için 4 aylık enflasyon farkı belli oluyor!

4 aylık enflasyon farkı, TÜİK tarafından 3 Kasım'da açıklanacak olan Ekim ayı enflasyonu ile şekillenecek.

03 Kasım 2023 Cuma 09:23
3446 Okunma
Memur, emekli ve asgari ücret zammı için 4 aylık enflasyon farkı belli oluyor!

Memur ve emekli zammında belirleyici olan 4 aylık enflasyon farkı, Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte netleşecek. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı enflasyon rakamları ile 3 aylık enflasyon farkı yüzde 25,11 olarak gerçekleşti. 3 aylık enflasyon farkı ile emekli ve memurların alacağı zam oranı; memur ve memur emeklileri için yüzde 35,73. SSK ve Bağkur emeklileri içim ise yüzde 25,11 oldu. İşte emekli, memur ve asgari ücret zammı için 4 aylık enflasyon farkı oranı hakkında detaylar...

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan Işıkhan, "Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır." dedi.

EMEKLİ - MEMUR ZAMMINDA KRİTİK ORAN BELLİ OLDU

Eylül ayında enflasyon aylık yüzde 4,75 olarak açıklandı.

Buna göre memurlar ve memur emeklileri Temmuz ayı için yüzde 9,49, Ağustos ayı için de yüzde 9,09, Eylül ayı için de yüzde 4,75 enflasyon farkını hak etmiş oldu.

ÜÇ AYLIK ENFLASYON FARKI BELLİ OLDU

Eylül ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmasının ardından memur ve emekli zammında belirleyici olacak 3 aylık enflasyon farkı da şekillenmiş oldu. Temmuz ayı için yüzde 9,49, Ağustos ayı için yüzde 9,09 ve Eylül ayında ise yüzde 4,75 oldu. 3 aylık enflasyon farkı ile emeklilerin alacağı zam oranı şimdiden yüzde yüzde 25,11 oldu.

Memurların enflasyon farkı ise daha farklı hesaplanıyor. Memur enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı hesaba katıldığında enflasyon farkı dahil 3 aylık memur zammı yüzde 35,73 oldu.

EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI 4 AYLIK ENFLASYON FARKI YÜZDE KAÇ OLACAK?

Emekli ve memur 4 aylık enflasyon farkı 3 Kasım Cuma günü açıklanacak olan enflasyon rakamları ile netlik kazanacak. Memur enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı hesaba katıldığında enflasyon farkı dahil 3 aylık memur zammı yüzde 35,73 oldu. Memur zammını belirlemek için bu orana Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon verisi eklenecek.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24