LGS nakil tercih işlemi için son gün! 2. tercihler ne zaman yapılacak?

LGS nakil tercihi işlemi için son anlara girildi. Binlerce öğrencinin bulunduğu okuldan farklı bir okula yerleşmek için başvuruda bulunacağı LGS tercih işlemi, E-Okul ekranı üzerinden gerçekleştirilebilecek. Bu aşamanın ardından ise gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrilecek. Peki, LGS 1. tercih sonuçları sonrasında ikinci tercih dönemi ne zaman başlayacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

10 Ağustos 2018 Cuma 16:01
649 Okunma
LGS nakil tercih işlemi için son gün! 2. tercihler ne zaman yapılacak?

Liselere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrencilerin, yerleştirmeye esas birinci nakil dönemi tercihlerini bugün saat 17.00'ye kadar tamamlaması gerekiyor. Peki, LGS nakil başvurusu nasıl yapılır? LGS nakil sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS NAKİL İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Tercihleri doğrultusunda bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler, ilk nakil dönemi kapsamındaki tercihlerini bugün 17:00'da kadar yapabilecek. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından "https://e­okul.meb.gov.tr" internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

Öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil dönemlerinde hangi okulda kaç kontenjanın boş olduğunu görebilecek. Bu dönemde öğrenciler, istedikleri okulların boş kontenjanı olmasa da boşalabilecek kontenjanlar için tercihte bulunabilecek.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24