Kudüs ile İlgili Yaşanan Gelişmeler

Trump'ın açıklamalarından sonra Kudüs ile ilgili yaşanan gelişmeler

09 Aralık 2017 Cumartesi 10:23
1130 Okunma
Kudüs ile İlgili Yaşanan Gelişmeler

ABD Başkanı Donalt Trump'ın 6 Aralık 2017 tarihinde "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyoruz" ifadelerinden sonra gündemde geniş yer buldu. Trump'ın bu kararını Çek Cumhuriyeti gibi kabul eden ülkeler de oldu. Ancak kabul etmeyen de büyük bir kesim var. 


Yaptığı açıklamalardan dolayı gerek sosyal medyadan gerek yayın organları tarafından büyük tepkiler alan Trump, 1995 tarihinde ABD Senatosu'ndan geçen fakat başkanlar tarafından askıya alınan kararı yürürlüğe soktu. 


Kudüs konum olarak İsrail ile Filistin'in ortasında kalmakta. ABD başkanı Donald Trump'ın bu kararından sonra 8 Aralık 2017 tarihinde cuma namazından sonra Filistin halkı bu karara tepki olarak sokağa çıktı. İsrail askerleri Filistin halkına saldırdı. Çıkan olaylarda 2 şehit ve 200'den fazla yaralı var.

HAMAS'IN İNTİFADA ÇAĞRISINA HİZBULLAH’TAN DESTEK

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah da Hamas’ın intifada çağrısına destek verdi. Nasrallah, “En önemli yanıt, ayaklanma ve Kudüs’ün Filistin’in ebedi başkenti olduğunu ilan edecek bir İslam zirvesi” dedi.

İntifada kelimesi Türkçe'de "Ayaklanma" anlamına gelmekte. Daha önce iki kez yaşanan bu olaylarda binlerce insan hayatını kaybetmişti. Birini intifada 1987 - 1993 yılları arasında gerçekleşti. İkinci intifada ise 2000 - 2005 yılları arasında gerçekleşti. Trump'ın açıklamalarından sonra da intifada çağırılarının 3. yapıldı.

Her zaman olduğu gibi hatalı açıklama ve karaların neticesinde masum insanlar hayatlarını kaybedecek. Bu açıklamaları insanların düşüncelerine, daha doğrusu insana saygı ve değer göstermeyerek yapan ve destekleyen kişi ve kurumları kınıyoruz.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 09.12.2017 13:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24