İYİLİK BİR SANATTIR, O DA BİR SANATÇI; HALUK LEVENT

Sosyal sorumluluk projeleri ve şarkılarıyla gönüllere yer eden Haluk Levent ile Göktürk Dergisi için bir araya geldik. Müzik çalışmalarından, yeni sosyal sorumluluk projelerine kadar birçok soruya yanıt veren Levent; ‘Halkın ağabeyi olarak anılmak çok güzel bir duygu.’’ dedi.

10 Ocak 2020 Cuma 10:32
12465 Okunma
İYİLİK BİR SANATTIR, O DA BİR SANATÇI; HALUK LEVENT

AĞABEYLİK MAKAMI BENİM İÇİN MUTLULUK VERİCİ’’

AHBAP projeniz nasıl gidiyor?

AHBAP projemiz, 3 yıla aşkın bir süredir çok güzel gidiyor. Şu anda her gün yeni bir durumla karşı karşıyayız. ‘‘Yeni bir ihtiyaç sahibine nasıl yardım ederiz ?’’ diye güne başlıyor ve günü bitiriyoruz.

Sizce AHBAP kısa sürede nasıl bu kadar yüreklere yer etti?

Aslında AHBAP projesi, kısa sürede yüreklere yer etmedi. Artık 4’üncü yılımıza giriyoruz. O kadar uzun zaman oldu ki! Bir gün içinde bile çok şey yapılırken, bir yıl, iki yıl, üç yıl, dört yıl içinde neler yaptığını düşünmek, aslında uzun bir süre. Yüreklere yer etmesinin sebebiyse; hep samimi olması ve hep samimi davranmasından kaynaklandı. AHBAP’lar her şeyi açık yaptı. Her şeyi herkesin önünde yaptı.  Bu da samimiyeti doğurdu.

İnsanların kafasında ‘‘Ya Haluk Levent olmasaydı’’ algısı var. Sizce bu konu neden kaynaklanıyor?

Bu konu şu sebepten kaynaklanıyor olabilir: Bizler çok pratik bir şekilde davranıyoruz. Gelen istekleri çok çabuk ele alıp, aileyle çok çabuk görüşüyoruz. Bu nedenle bürokratik birçok engeli kaldırıyoruz. Bürokratik engeli kaldırdığımız için işe hızlı gidiyoruz. Bizim çocuklarımız gönüllüler. Bir yerde çalışmakla gönüllü olmak arasında fark var. Gönüllülük belki de üçte bire düşürüyor zamanı. Bence hızlı olmasının sebebi bundan kaynaklanıyor.

Nasıl herkese bu kadar yardım edebiliyorsunuz?

Yani herkese yardım edemiyoruz aslında, biz devlet değiliz. Bizim yüz milyonlarca liramız yok. Biz çok mütevazı bütçelerle yapıyoruz bunu. Bu nedenle bunu söylemek çok doğru değil ama elimizden geldiğince bize ulaşanlara, bizde o ay ki kotamız doğrultusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ayda 70, 100, 150 kişi olacak şekilde yardımcı oluyoruz. Yoksa her yere herkese inan yetişemeyiz.

Halkın ağabeyi olmak nasıl bir duygu?

Çok güzel bir duygu. Daha önce toplumda bir sanatçının karşı cins üzerindeki bakış açısıyla konumlandırılması söz konusuydu. Artık bu konumlandırma yok. Erkeğidir, kızıdır cinsiyeti fark etmeden bir abilik makamı benim için çok mutluluk verici oldu. Çok da keyif verici oldu. İyi ki hepsinin Haluk ağabeyiyim, bu beni çok mutlu ediyor.

‘’DÜNYA DEVLETLERİ AHBAP’I BİLİYOR’’

Dünyadan yardımlarınıza yönelik bir adım geliyor mu?

Bir adım demeyelim buna, ama dünya devletleri yavaş yavaş AHBAP’ı biliyor. Geçen yıl Kolombiyalı dansçılarla yaptığımız çalışmalarla, Kolombiya Devlet Başkanı ve Kolombiya’nın Ankara Büyükelçiliği bizleri davet etti ve Devlet Başkanı nezdinde teşekkür aldık. Ardından Yeni Zelanda’daki maalesef cami katliamı için bizlerin yaptığı çalışmalar, Türkiye’deki çalışmalar oradaki ailelerin yanında oluşumuzu belirten çalışmalar, Yeni Zelanda Büyükelçiliği tarafından ve Yeni Zelanda Devlet Başkanı tarafından sevgiyle takdir edildi. Mesela dünyanın en büyük sosyal medya ağlarından Twitter’ın şirketi; AHBAP’lar için verdiğimiz bursların Mayıs ayı tutarını ödedi. Bunlar AHBAP’ın dünyada tanıtılması adına önemli şeyler.

Birçok ünlü isim UNİCEF iyi niyet elçisi oluyor. Haluk Levent bu görevi yapmak ister mi?

Yani bu görevde olabilir. Kötü bir niyet yok ortada ama benim daha çok insana dokunma idealim var. Ben görüntüde değil, daha çok sahada olmayı seven bir insanım.

Sizce dünya nasıl güzel olur?

Dünya şarkılar ve hikâyelerdeki gibi çok basit… İnsan insanı sevince dünya güzel olur. Gerçekten de şairlerin dediği gibi ‘‘bir insanı sevmekle başlayacak her şey’’ ve dünyayı gerçekten güzellik kurtaracak, başka kurtaracak bir şey yok.

‘’UYUŞMAYALIM PROJESİYLE DÜNYA REKORU KIRACAĞIZ’’

Haluk Levent nasıl mutlu olur?

Başkasını mutlu edebiliyorsa mutlu olur. Siz yaptığınız bir işte karşı tarafı mutlu ettiğinizde, mutlu olabiliyorsanız zaten mutlusunuzdur. Ben böyle mutlu oluyorum.

Yardımlarınıza siyasilerden tepkiler geliyor mu?

Yok! Çünkü biz tekrar dediğimiz gibi; yardım yaptığımız olay içimizden olduğu gibi, içimizden geçtiği gibi samimi bir şekilde olunca, bu konuda problem olmuyor. Bizler elimizden geleni yapıyoruz. Kimse bize bir tepki koymuyor. Çünkü herkes biliyor ve her şey ortada.

Önümüzde projeleriniz var mı?

Evet var: Her ilçede başlattığımız ‘‘Uyuşmayalım’’ projesi var. ‘‘Uyuşmayalım’’ projesi kapsamında çocukların uyuşturucudan uzak tutulması için her ilçede bir konser yapılacak. 100 konserin olacağı ‘‘Uyuşmayalım’’ ile Türkiye’nin en büyük projesini yapmaya çalışacağım. Dünya rekoru olacak. Bu nedenle yakındaki projemi hayata geçireceğim.

‘’RAP GÜZEL, RAP YAPACAKSAK SAMİMİYETLE YAPALIM’’

Müzikal çalışmalarınız nasıl gidiyor?

İyi gidiyor, şu anda ikinci klibi ‘Sen Orasın’ şarkısına çektik.  Çok güzel bir şarkı, çok beğenildi. Yakında da ‘‘Vicdan’’ adlı şarkıya klip çekeceğim. Güzel gidiyor şu anda.

Son şarkınızda, Rock müzik kulvarından alternatif müziğe geçtiğiniz gözlemlenmişti. Haluk Levent her tarz şarkıyı yorumlar mı?

Konu müzik olunca her şeyi yorumlamaya çalışıyorum. Yani bunun bir tarzı falan yok. Elimden ne geliyorsa yapıyorum. Bazen bir türkü söylüyorum. Bazen alternatif rock tarzı şeyler dinliyorum. Yani Rock müzik kulvarından, alternatif müziğe geçtiğimiz gözlemlenmişti biliyorsunuz. Evet; bazen geçiyoruz, bazen kalıyoruz. Dediğiniz gibi; Haluk Levent her tarz şarkı yorumlayabilir mi? Söylerken ki ahengi tutturabiliyorsam olabiliyor.

Günümüzde rap müzik popüler oldu. Rapçileri nasıl buluyorsunuz, sizden bir rap iş birliği duyar mıyız?

Ben 15 yıl önce ‘‘Alışamadım’’ şarkısıyla rap dünyasıyla bir ilişki kurdum ve rap okutturdum. Kendim de o albümde ‘‘Anla’’ şarkısıyla rap okudum. Yani rapa yakın olan bir şey okudum. Bence güzel. Kulağa hoş geliyorsa, bir dinamizm sağlıyorsa ne olduğuna bakmamak lazım, yeter ki işi samimiyetle yapalım.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 10.01.2020 12:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.