İstanbul’da dolu alarmı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış açıklamasının ardından uzmanlardan gelen dolu uyarısı İstanbulluları alarma geçirdi.

26 Haziran 2018 Salı 09:43
1526 Okunma
İstanbul’da dolu alarmı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, etkili olacak kuvvetli yağış, su baskını, ani sel, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olunması konusunda uyardı. Meteoroloji mühendisi Abdullah Kahraman da bugün Marmara genelinde, İstanbul'u da kapsayan bir alanda, süper hücreli fırtına ve ceviz büyüklüğünde dolu yağışının meydana gelebileceğini belirterek vatandaşları uyardı. Sigorta şirketlerinden de uyarılar yapıldığı belirtildi.

Kimisi araçlarını balonlu naylon ile kapladıktan sonra ön ve arka camlarının üzerine paspas ve strafor koydu. Sokaklar halı, kilim ve kartonlar, hatta güneşliklerle örtülü araçlarla doldu. İstanbul’daki kapalı otoparklarda da yoğunluk yaşanıyor.

DOLU YAĞIŞINDAN ARACINIZI NASIL KORURSUNUZ?

-Ufak maliyetli çözümlerle dolu yağışından aracınızı koruyabilirsiniz.

– Metoroloji verilerini takip etmek: Dolu yağışına hazırlıksız yakalanmamak için çeşitli yöntemler bulunabildiği gibi aracı hiç dolu ortamına çıkarmamak da bir çözüm olabilir. Dolu tahminin olduğu günler aracınızı kapalı otoparkta bırakarak tehlikeden kurtulabilirsiniz.

– Balonlu naylon: Genellikle paketleme işlemlerinde kullanılan balonlu naylonlardan 10 metrelik bir parçayla aracınızın zarar görmesini engelleyebilirsiniz.

– Nakliye battaniyesi: Balonlu naylondan daha etkili bir yöntem olan nakliye battaniyesiyle aracınızın şiddetli dolu yağışlarından hasarsız şekilde kurtulmasını sağlayabilirsiniz.

– Benzin istasyonları: Yolda hazırlıksız şekilde yakalandığınızda eğer aracınızı hiçbir şekilde örtme imkanınız yoksa en yakın benzin istaysonuna sığınabilirsiniz.

– Evdeki malzemelerle korunun: Kapalı park alanınız bulunmuyorsa park ettiğiniz aracınızı evdeki battaniyelerle koruyabilirsiniz. Basit bir koruma yöntemi olarak görülse de dolunun aracınızda bırakacağı etkiyi ciddi derecede azaltacaktır.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.